Різновид клопів - як позбутися від клопів в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: Уничтожение квартирных,постельных,домашних жучков-клопов (Січень 2019).

Anonim

Бебетата са насекоми паразити, които обитават земята много дълго време. Човечеството отдавна се прави всичко възможно, за да се отървете от тях, но преди да се пристъпи към методите на борба, е необходимо да се рови в темата на "разнообразие" на такива вредители, за да знаят как да се справят с тях.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Всички видове буболечки снимката и името

Дървеници са обширни отлепяне poluzhostkokrylyh насекоми. В света има повече от 30 000 вида от тези индивиди. Не всички от тях са вредители и паразити, има безвредни видове и такива, които помагат на човек да яде други насекоми.

По местообитания и хранене могат да бъдат разделени на следните типове:

- вредители на селскостопански растения;

- насекоми, живеещи във водата;

- безвредни за хората;

- домашни кръвотечение паразити.

Вредителите на селскостопанските растения включват видове, които се хранят с растителен сок, пиърсинг на стъблото и съцветия, зърно, горски плодове.

зеле грешка - на паразит насекомо, което е в състояние да намали реколтата, и в отсъствието на борба с нея чрез умножаване на колонията и да унищожи цели култури от зеле, рапица, захарно цвекло и други растения.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Още тук …

Биг-костенурка, вид, който е получил името си от черупката, обича зимата и тежките култури. То е опасно не само за възрастен, но и за неговите ларви. Те, като възрастен, се хранят със зърното и имат затворен цикъл на размножаване.

Запознат с цялото разнообразие още от детството - защитник на бъгове, популярно име - бъбрив, любител на малини. Ако бъде изгонен, той ще отрови сивата му миризма с плодове.

Към видовете, обитаващи водата, се включват такива видове: водомери, глади, гребци, гигантска белостомия. За хората те са безопасни. Всички те са безобидни видове за хората.

Не всички тези насекоми са паразити и вредители. Има и такива, които не създават опасност или вреда за хората. Тези сортове включват - грешка линия (Graphosoma lineatum), друго име - италиански, външно подобни на цвят на колорадски бръмбар. Той се храни с чадъри.

Друг вид на бъбреците е червенокрилото (Pyrrhocoris apterus), консумира семена за храна и останки от безгръбначни.

Типове снимки на буболечки в апартамент

Инсектите на кръвта са много опасни не само за хората, но и за животните. Паразити в къщи и апартаменти до човек. През деня се крият, атакуват през нощта, когато жертвите им са най-малко защитени. Техните ухапвания причиняват не само алергии, но могат да предават инфекции. Да се ​​отървем от домашни плочки у дома е много трудно.

Видове дървеници снимка

Хората там са три вида домашни дървеници ( диван, спално бельо, мебели ), но в действителност това е един и същ вредител, за местообитанията му е много гъвкава.

Разнообразие от буболечки - причините за появата и разпространението на апартамента

дома дървеници вариация сам, но хората си мислят, че са налице - легло, мебели, спално бельо. Това е един и същ вид паразит. Такива народни имена им бяха дадени в местообитанието на бъбрека.

Външен вид на снимката в уголемен размер

Външността прилича на кърлежи. Те имат малко, кафяво, прозрачно тяло, дължината на гладното състояние е 3 мм, в пълен размер - 8 мм.

Какви са причините за появата на домашни буболечки в апартамента и откъде могат да бъдат взети:

  • могат да идват от съседите през вентилационния люк.
  • Ако в най-малко един апартамент в къщата те се прекратят, можем да предположим, че цялата къща е заразена
  • животните могат да бъдат доведени в апартамента;
  • Вие или един от гостите можете да го носите със себе си от всяко обществено място
  • от работа, библиотека, дом и др .;
  • купуват заедно с мебели, не само стари, но и нови;
  • може да се появи дори в напълно чист апартамент.

Появата на един човек във вашия апартамент води до появата на цяла колония. Един от най-опасните паразити за един човек е леглото.

Възпроизвеждането им става бързо. Независимо да се борят с домашни любимци в домашни условия много трудно.

Начини за борба с бъговете у дома

Има три начина за борба с бъговете у дома: механични, физически, химически.

Най-ефективният начин е химията.

За да се отървете от домашни бомби, първо трябва да намерите грешката им в апартамента. Местообитания за апартамент, къща, спално бельо - това са тесни, тъмни и топло места - в мебели, диван, зад шкаф, рамки, первази, спални места за животни,и т.н .; паразитът на леглото се крие в шевовете, те могат да живеят и да се възпроизвеждат дори в чисто легло. За да намерите бъгове за легло, трябва да минете през цялото бельо, дори и чистото в килера.

След като откриете грешката, изберете химикал и продължете борбата. Най-добрият ефект се постига, ако комбинирате трите метода едновременно.

Как да се отървем от дървеници в дома лекарствата от народната медицина

По-популярните методи за да се отървем от битови грешки са: използването на билки пелин и вратига. Те плашат, но не отровете, така че възниква въпросът: къде напускат вредителите? В съседната стая или в друг апартамент?

Използвайте остър миризма химично вещество - керосин, нафтален, терпентинови разтвори, салицилова киселина, денатуриран алкохол, керосин, авиацията течност и оцет. По този начин те преработват местообитанията, възможното им проникване и ги поставят в контейнерите около апартамента.

Всички химически, вътрешни средства за защита са много токсични! Ако тяхното прилагане е необходимо за защита на децата и животните използват за защита на ръцете (тъй като те корозират ръкавиците) и дишане.

Хора термичен метод, за да се отървете от дървеници - правят мебели в студа или попарване с вряла вода и пара.

За да се отървете от леглото, домашни вредители, препоръчва се вари легло, внимателно се изгладят да се изгладят по шевовете.

Често срещани грешки в анти-смучене на кръв е неефективна химичен агент или не можете да откриете цялата колония. Те бързо се свикват на химия, така че си заслужава да се използват заедно с народните методи.

Снимки на дървеници

изпитано лекарство за дървеници - съвременни методи за борба с

Зареждане …

Въпреки, че много различни фолклорни практики имат, да са наясно, че те са ефективни само в случай на малко количество от вредители във вашия апартамент или за профилактика.Така например, се разпространява трева в вентилационната шахта на, на перваза на прозореца, на места, където те могат да влязат в къщата, преди третирането им с оцет.

Отърви се от безопасно и бързо от дома си, дървеници, можете да използвате само най-съвременните методи на борба. Те имат страшно име - инсектициди или причиняват дезинфекциране.