Докладні фото постільних клопів

Січень 2019

Відео: ПП ВЛОГ : Мы в КИЕВЕ! Как мы добрались, квартира и мое ПИТАНИЕ (Січень 2019).

Anonim

Истинска атака в селските райони - известна в литературата - много жители на града през целия си живот дори не могат да бъдат хванати в очите им. Но за да се срещне с паразити в апартамента си, жител на мегаполис дори не може да разпознае в него вредителите смуче кръвта през нощта и води до появата на сърбеж, а понякога - болезнено възпаление от ухапвания.

За да се гарантира, че на първата среща, дори случайно, да се идентифицира кръвосмешението, ще е полезно да има представа за това как изглеждат бъговете. Снимки на тези насекоми, както и техните ларви и яйца, са дадени по-долу …

Как изглежда един бъг?

Бъркането на леглото е съвсем различно от всички останали бъгове. И като цяло, сред другите домашни насекоми, е лесно да го разпознаем. Погледнете снимките:

Основната разлика между леглото на леглото, например, войник или спалня, е липсата на крила. Същият знак е много различен от хлебарките. Поради отсъствието на крила в леглото, границите на коремните сегменти са ясно видими - цялото му тяло изглежда е било нанизано няколко пъти.

Възрастът на леглото за възрастни има тъмнокафяв цвят. Ако той е гладен, тогава ширината на корема му е почти същата като дължината. След хранене коремът се простира, а самата насекомо става по-дълго. Средната телесна дължина на бъбреците е 5-6 мм.

Това е интересно …

След цялото хранене дължината на тялото на леглото на леглото се увеличава почти двойно.Самата бъбрека консумира два пъти повече кръв по време на едно хранене, отколкото се претегля. На снимката по-долу можете да видите как формата и размерът на тялото на насекомото се променят в процеса на хранене.

Освен това, след като кръвта е наситена с човешка кръв, домашният бъг става малко по-тъмен и гладните хора дори могат да бъдат светлочервени. На снимката по-долу се вижда ясно разликата между тъмни и хранени дървеници и запалка гладни близките си:

Както при всички представители на реда Hemiptera, има дървеници малка триъгълна глава. На долната страна има дълъг пробос, образуван от сплетени челюсти. Тя е достатъчно здрава и трайна, за да пробие кожата на човек. Но с по-плътна кожа на котки или кучета, бъгът не може да се справи.

Има два канала в proboscis на бъг (виж снимката). В едно насекомо е гадно кръв през другия влиза в раната от ухапването на специално вещество, болкоуспокояващо, което се дължи на действието които лицето не се чувства болка от ухапването в продължение на няколко часа.

Интересно е …

Младите ларви на дървеници не знаят как да въведат специална тайна в ранга. Следователно, техните ухапвания започват да се усещат по-рано, особено при чувствителни хора - дори в процеса на хранене на насекомите. Въпреки това, поради малкия размер на ларвите и чистотата на техния пробисцис, дори без упойка, техните ухапвания са нечувствителни.

Шпионската пробокса на бъбреците на леглото извън момента на хранене се притиска към долната част на цефалостата.

Тялото на гладния бъг е много ниско и е трудно да се смаже насекомото. Тъй като паразити са се адаптирали към факта, че техните жертви често и да се въртят в съня ми, а дори и като човек, притиснат под тялото, Дарвеница не умира.Пълното кръвно тяло на насекомото обаче става гъста и може да бъде смазано директно върху леглото.

Важно!

Това е появата на малки кафяви петна от неразбираема природа на леглото - ясен знак за наличието на бъгове в апартамента.

Бедните бъгове са доста мобилни. Едно възрастни насекоми преминават над един метър за минута. Благодарение на плоското тяло те се установяват удобно в пукнатини на мебели, зад первази, под килими и между книгите. В допълнение, те бързо и лесно мигрират между стаите в жилищни сгради.

Често продуктите на жизненоважната дейност на леглото на леглото идват в очите на човека по-често, отколкото самите насекоми. Техните екскременти са малка черна точка, малко като маково семе.

На снимката по-долу се вижда ясно бъг почти черни екскременти легло:

Те могат да бъдат намерени в апартамента почистване под леглата, в ъглите на стаята, направо в леглото. Но по-често те се срещат там, където възрастни паразити и техните ларви се натрупват за един ден.

Ларвите и яйцата на бъгове: на снимката - един в апартамента - много по-различна

Ларвите на дървеници в областта на науката, се наричат ​​нимфи. Както и другите насекоми с непълна трансформация, миниатюрни копия на възрастни екземпляри идват от яйца в дървеници. Те също имат лапи, антени и тласкащи пробици.

Основните разлики между нимфите от бъгове за възрастни са по-малки размери и невъзможност за тяхното възпроизвеждане. В допълнение, на бъгове Ларвите са по-светъл цвят:, че са гладни, те са светложълто, почти прозрачна, а след насищане в корема им става много ясен капка кръв.

На снимката се вижда ясно и кръвта в стомаха на личинките, светлата ръба на корема:

неподкован в ентомология наемодателите може да обърка по-млади ларви на мравки.Наистина, след излюпването ларвата на леглото на леглото има дължина на тялото около 1 мм и удължено тяло. Само по-късно, след първото хранене, то ще потъмнее и ще стане подобно на възрастно насекомо.

Ларвите на домашните бъгове растат бързо и често се галират. На всеки 6-7 дни ларвата изхвърля хитиновото покритие, а остатъците от тези принадлежности лесно разкриват паразитни убежища в апартамента.

Снимката показва хитинови обвивки на насекоми след сънна:

Яйца на легло бъгове са малки - до 1 mm дължина - малко издължен и е с бял цвят. В горната част на всяко яйце има някаква капачка, която разкрива, че новороденото бъбреце започва активния си живот.

На снимката се вижда ясно тези капаци яйца:

дървеница яйца рядко хващат окото от главния гнездо на насекоми, и затова ги посрещне, преди да се срещна с един възрастен дървеница е малко вероятно.

Различията на бъгове за легло от други домашни насекоми

Характерните особености на структурата на тялото правят грешката на леглото доста разпознаваема. Въпреки това, в някои случаи и инструкции за това как да се разграничи от други домакински насекоми, може да дойде по-удобно:

  1. Ако насекомото няма разделение на сегментите на тялото и са крилата - това не е бъг. Най-вероятно това е хлебарка. Може би някакво улично насекомо.
  2. Ако насекомото е много малко и скача надалеч, това е бълха. Проблемът може да се изпълни само.
  3. Насекоми, които, когато са под наблюдение, ясно забелязват свиването в коремната област, подобно на талията или осите. При дърветата тялото е широко, гладно - почти кръгло.
  4. Ако паразитът е кръг, плосък, без крила, тъмно на цвят и с малка глава, трябва да броите броя на лапите.Ако техните 6 - това е вероятно бъг. Ако 8 е отметка. Последният е опасен човешки паразит, но в апартаментите той не се утаява и не образува гнезда.

И накрая, бъг може да бъде объркан с нимфа на хлебарки. Но всички хлебарки и техните ларви имат характерна отличителна черта - две малки придатъци на гърба на корема, особени опашки (вижте снимката). Бъговете не ги имат.

Гнездо от дървеници: нали?

Буболечките не създават гнезда в истинския смисъл на думата. По принцип в техните клъстери няма организация. Въпреки това, поради факта, че предпочитат да потърсят убежище на едно и също място, местата на тяхната концентрация бързо започват да изглеждат добре и са добре оборудвани. Те се наричат ​​гнезда.

На снимката е показан типичен пример за глутница на кръвта:

По правило в това гнездо има голям брой дървеници с различна възраст. Тук яйцата са разпръснати в разстройство, които се развиват и вече са празни, екскрементите на насекомите и останките от хитиновото покритие на телата им, които са паднали след оплождането. Самият клъстер създава впечатление за много неприятно и мръсно място.

Характерно за бъбреците е тяхното натрупване в големи количества, за да се запази топлината. Типично гнездо на буболечки е като твърда разбъркваща маса на телата им. При хлебарки това поведение не се наблюдава.

Местоположението на гнездото също е важно. Бебетата най-често се концентрират в мека мебел, легла, зад килими, в шкафове, където лесно могат да намерят тесни прорези и откъдето бързо могат да достигнат до спящия човек. В същото време мравките и хлебарките предпочитат мръсните вентилационни канали и кухни.

И последният: за да разберете, че в къщата има шапки, които са възможни от природата на ухапванията, които са останали от тях.Буболечката оставя няколко червени точки върху тялото, разположени на една линия на разстояние 2-3 сантиметра един от друг. Такива хапки не са типични за повечето домакински паразити. Ето защо, ако сутринта сърбящите точки се наредят по тялото по добре маркирани линии, можете да започнете да търсите бъгове за легло в апартамента.

Снимката по-долу показва типични ухапвания на бъгове:

Ако в апартамента Ви има леговища, трябва да започнете да се биете веднага. Глупаво е да се надяваме, че самите паразити изчезват: способността им да се размножават да доведе до факта, че апартаментът е просто се превърна в истински бъг, заразено, заразяване на съседни помещения на многоетажен сграда.

При унищожаване на грешки е по-добре да се прилагат съвременни инсектициди, без да губите време на остарели и неефективни традиционни методи на борба, като керосин и оцет (вж. "Преглед на най-ефективното средство за дървеници"). Избирането на един и същ инструмент е полезно да се съсредоточи не само върху неговата ефективност, но и да обърне внимание на липсата на миризма, икономичност и безопасност за хората.

Особено важно е да се знае за буболечки, спално

Видео: 5 до правила насекоми услуги унищожаване подбор на