Подробиці розмноження постільних клопів

Січень 2019

Відео: Скандал з дружиною Турчинова! Остання може "жорстко поплатитися" (Січень 2019).

Anonim

Както при повечето паразитни насекоми, буболечки се размножават много бързо. Това е улеснено от висока хранителна и енергийното съдържание на човешка кръв - единственото им вид на храна, както и комфортна обстановка, в която живеят, а общият брой видове безплодие.

Това е интересно: за разлика от хлебарки дървеници безразлични към здравните условия в стаята, в която те живеят. Те с равен успех населяват както модни апартаменти, така и студентски общежития и жилищни сгради.

Възпроизвеждането на дървеници - процесът е буквално препълнен със специфични особености и затова знам как да се възпроизведе грешки, не само ще бъде от полза в работата си с тях, но просто се чудех всеки зрител.

Малко биология: възпроизвеждане на бъгове под микроскоп

Главната особеност, която е размножаването на дървеници привлече интереса на учени, ентомолозите, е така наречената травматична осеменяване. В травматичен оплождане женска оплождане не се извършва по взаимно съгласие, като останалата част от насекоми, но един вид сила, когато мъжкият сръчква сексуалната му стена на органи на корема на жената, и води към вътрешното пространство на потомството му.

В продължение на хиляди години еволюция е толкова достатъчно брутален по отношение на човешките идеи, начин на свързване е най-предпочитаните за домашни дървеници.Той гарантира, че в случай на продължително гладуване, което бъбреците често трябва да издържат, някои от вече получената яйца ще бъдат използвани от тялото на насекомото за хранене. Често това помага да се запази цялото население на домашни дървеници.

Един женски бъги легло легло само веднъж в живота си. Това е достатъчно, за да отложи необходимия брой яйца в бъдеще: семената на мъжките ще бъдат съхранявани в специални органи и консумирани, ако е необходимо. Благодарение на това дори една оплодена жена може да стане предшественик на цялото население от паразити в апартамента.

Мъжките бъги с леглото в желанието си да се възпроизвеждат са изключително нечетливи при избора на сексуален партньор. В много случаи те нападат други мъже, нимфи ​​и дори хлебарки. Според резултатите, провеждани от ентомолозите проучване установи, че почти всички насекоми в населението, независимо от възраст и пол имат коремна травма, т.е. най-малко веднъж в живота си са били нападнати от възрастен мъж.

След оплождането, женското бебе легло започва да поставя 4-10 яйца на ден. Тези яйца са много малки - не повече от 1 мм.

Жената ги оставя на местата, където прекарва дневните часове. Почти е невъзможно да се намерят яйца на леглото или просто да се разпръснат около апартамента.

За нормално и редовно полагане на яйцата женската трябва да яде редовно - това е основният фактор за ефективно възпроизводство. Едно нормално хранене е достатъчно, за да може да постави до 20 яйца. Като цяло, женските бъбреци се хранят по-често и по-обилно от мъжете, а в живота си успяват да отложат по 300 до 500 яйца.

Оптималните условия за възпроизвеждане на дървеници се постига в градските апартаменти: сравнително висока влажност, температура в диапазона 20-30 ° С, без температурни колебания, много скривалища и, разбира се, постоянно достъп до храна.

Развитието на бъг от яйце до възрастен насекоми

от депозити яйца за около 3-4 дни, ларва, която прилича бъг възрастен в умален вид. Ентомолозите наричат ​​такива ларви нимфи, а в домашни бъгове те се различават от възрастни насекоми само по размер и неспособност да се възпроизвеждат.

Ларвата непрекъснато расте и трябва да се хвърли, защото нейната хитинова мембрана не може да се простира. По време на периода на развитие нимфата променя покритието си 5 пъти. За обикновени мъхове, насекомите трябва поне веднъж напълно да запълнят стомаха с кръв.

При нормални обстоятелства, нимфите сменяне на перата на всеки 6-7 дни, а само след месец и половина след излизането на яйце в насекомо възрастен.

Тъй като температурата намалява, времето за развитие на ларвите се увеличава. По този начин, при температури под 20 ° С ларва трансформира в възрастни буболечки само след три месеца, при температура под 15 ° С обикновено vpadot в зимен сън.

Ларвата консумира по-малко кръв от възрастно насекомо. Въпреки това, поради големия брой имена недоразвити доставят най-неприятен човек: през нощта, в часовете на хранене, за възрастен дървеница върху човешкото тяло съставлява до няколко десетки нимфи.

Ларвите на дървеници не знаят как да инжектират анестетик в мястото на ухапване. Съответно, ухапванията им са чувствителни и те са тези, които притесняват хората през нощта. Ухапвания от възрастни бъгове започват да се сърбят само след няколко часа след хранене на паразита.

Навсякъде, където живи бъгове, тяхното възпроизвеждане ще се случва постоянно и независимо от сезона. Ето защо, ако те проникнат в помещенията, те почти със сигурност ще хвърлят хайвера в количество, което изисква SES.

Възпроизвеждане на дървеници в апартамент: къде и колко бързо се появява

Бебешките са много тайно насекоми. По-голямата част от времето те прекарват в усамотени приюти - пукнатини, пукнатини, кухини под матраци, под килими и зад картини и между книгите. Много е трудно да се срещне с бъг през деня. На същите места, където дървените въшки прекарват дневните часове и възниква възпроизвеждането им.

Голям брой на възрастни насекоми и ларви, посочени яйца, ларви кожи и изпражненията на дървеници образуват т.нар гнездото, в което няма структура или йерархия, но изглежда много небрежен. Тук е мястото, където през деня почиват женските, яйцата и ларвите се отстраняват.

В един апартамент може да има няколко гнезда, поради което унищожаването на един от тях, дори и най-големият, няма да освободи собствениците на помещенията от паразити.

За да се оцени колко бързо се размножават дървеници, достатъчно е да се изчисли потомство на една жена в даден момент: един месец от нейните яйца ще покаже средно около 30-70 ларви, повечето от които оцеляват до зряла възраст.

В продължение на един живот една жена полага около 500 яйца и нейното потомство може да се възпроизведе в рамките на един месец. Не е изненадващо, че обикновено заразяването на апартамент с бъгове напомня за инвазия: буквално в рамките на една седмица поради бързото умножение на техния брой може да се увеличи многократно.

Най-големите гнезда и купчини дървеници са на места, най-близо до легла и дивани, и най-често - сами по себе си. Тук халчетата се чувстват най-удобно и могат да бъдат хранени почти без разходите за енергия да се движат.

Съединенията и насекоми, които предотвратяват дървеници пролиферират

Въпреки все разработване на методи за справяне с дървеници, идеалното решение за спиране на възпроизвеждането на паразита не се намира все още.Повечето от лекарствата са в състояние да убият възрастни бъбреци и техните ларви, но често не засягат яйцата на насекомите. Това изисква многократни обработки на апартамента.

Известно е, че праховете от типа Pyrethrum и морално остарелият прах могат да разрушат репродуктивната функция на буболечките. Въпреки това, способността им просто да причиняват отравяне с насекоми има още по-голям ефект в борбата срещу паразитите.

При естествените популации, които паразитизират колонии от птици и гризачи, възпроизводството на дървеници е контролирано от суперпаразити от насекоми. На такива вредители бъгове включват някои ездачи и мухи, като яйца в яйца на дървеници.

излизане яйце ларва бъг е заразен, в тялото й superparazita развие в ларви, и в повечето случаи нимфа умре след първата-втората сменяне на перата. Ларвите на кокалестата кола в тялото на бъбрека и след това на възрастни насекоми го оставят.

Разбира се, като у дома си, като биологичен контрол на буболечки невъзможни: Няколко жители на апартаментите позволяват да летят рояци комари стая, която може да се регулира само в определени граници на броя на бъгове.

Най-общо, най-ефективният начин да се спре възпроизвеждането на бъговете на леглото е директното унищожаване на тях от мощни и ефективни инсектициди.

Какво е важно да знаем за бъгове за леглото на цивилизовано лице

Раждането на ларвата на бъбрек от яйце