Яйця клопів і їх знищення

Грудень 2018

Відео: Бджола. Бджолиний пилок. (Бджоли відео) (Грудень 2018).

Anonim

Въпреки малкия си размер, бъгове, установяващи се в непосредствена близост до един човек, доставени много голям проблем. Възпроизвеждането им става толкова бързо, че е трудно да се забележи появата на тези насекоми в началния етап. В допълнение, яйцата и ларвите на грешки обикновено са скрити в отдалечени места, които също усложнява процеса на унищожение. И самият процес изедници възпроизвеждане е доста необичайно и е насочена към увеличаване на населението скоро темпо.

Възпроизвеждат се бъбреците с помощта на травматично осеменяване. Мъжкият пробива корема на женската и инжектира спермата в нея. В рамките на пет часа след чифтосването женската започва да снася яйца. През деня, женската може да постави до 12 яйца, и за целия жизнен цикъл - до 500 броя.

фертилитета дървеници и скорост на размножаване зависи от изобилието на храна и благоприятни температурни условия:

  • дървеници не могат да понасят ниска (под минус 10 ° С) и високи температури (над + 45 ° С)
  • оптималната температура за развитие яйца и ларви на дървеници от + 20 ° до + 35 ° с, при по-ниски температури скоростта на развитие се забавя
  • грешки ларви люк от яйцата, в зависимост от температурата, след 5-25 дни. Също така, в зависимост от температурата, ларвата на бъбрека се развива в възрастен в 30-90 дни.

За да се разбере как успешно да убие дървеници и яйцата си, е необходимо да се знае характеристиките на възпроизвеждане на тези насекоми, външен вид и местообитание.

Как изглеждат яйцата на буболечките

Ако се окажете в дървеници, бъдете сигурни, че някъде вече има полагане на яйца. Не губете време, по-добре е да започнете да търсите веднага, за да оцените мащаба на проблема и да започнете да го унищожавате. За да намерите най-паразити, е необходимо, първо, да си представим как дървеници изглеждат като яйца, и второ, по-добре е да се въоръжим лупа, като размер на яйце е много малък, и на трето място, необходимо е да знае къде бъгове снасят яйца.

На снимката по-долу, яйцата на леглото на леглото на матрака са едва видими. Както можете да видите, че не са толкова лесно е да се открият:

Така че, бъгове яйца легло прилича ориз, те са продълговати, прозрачен-бял или жълтеникав, леко извита, с "шапка" на края на един период от не повече от 1 мм и покрити с лепкава субстанция, чрез която яйцата са здраво закрепени към всяка повърхност и във всяко положение. Не бъркайте яйцата с техните изпражнения, които се различават по тъмния цвят (на снимката по-долу са видими бели яйца и почти черни буби excrement).

В съединителя обикновено има от 5 до 12 яйца. Всеки чифтосване се опитва да постави на различни места, за да осигури оцеляването на потомството и да намали риска от унищожаване на яйцата от хората.

, където бъгове снасят яйца

Необходимо е да се помни, че е грешка - това е много потайни насекоми, които се хранят през нощта, така че през деня е трудно да се отговори. Най-често наличието на бъгове в къщата се установява сутрин от жертва на ухапване. Съответно, паразитни яйца трябва да изглеждат възможно най-близо до лицето, кушет като ларви и бъгове самите са склонни да се заселят в близост до източник на храна. И като се има предвид, че буболечките не търпят изкуствено осветление и ниски температури, техните местообитания ще бъдат тъмни, трудни за достъп и удобни за възпроизвеждане.

Ако сутринта открихте ухапвания от бъгове, започнете да търсите от леглото. За да изглеждате, е необходим матрак, спално бельо, пукнатини в леглото, ъгли, цокли, нощни шкафчета. Също така, ако проблемът с наличието на малки кръвопийците имат много работа, област дървеници селище се разширява значително, както и техните гнезда могат да бъдат намерени около къщата: тапет и килими, книги, рамки за картини, за батерии в електрически, вентилация. Ако имате домашни любимци, те трябва да бъдат проверени. Проверявайте внимателно всички предмети от всички страни, тъй като яйцата могат да бъдат прикрепени на всяка позиция. Често до зидария са грешки и ларви и възрастни, така че ако попаднете някъде в натрупването на тези насекоми, не забравяйте да погледнете внимателно и ще откриете яйцата си.

Как ефективно да унищожи яйцата на бъгове

Ако вече сте срещнали на проблема с дървеници в къщата и се опита да ги получите, трябва да знаят, че се опитва да се отърве от тези насекоми, от време на време, трябваше да се повтори няколко пъти. Изглежда, че тези неприятни паразити най-накрая изчезнаха, когато внезапно след няколко седмици всичко започна отново. И причината за този порочен кръг е съвсем проста: да унищожи самите грешки, не всички са се обръща дължимото внимание на унищожаването на яйцата, вярвайки, че няма заплаха. В тях обаче цялата опасност е скрита. дървеница яйца са многобройни, те са скрити в отдалечени места, и, освен това, много устойчиви на много методи за унищожаване, включително и химикал.

За да разберете как ефективно да убивате яйца от дървеници, трябва първо да определите местообитанието на кръвоспиращите в къщата. За целта е необходимо внимателно да се проучат всички възможни места за тяхното презаселване, споменати по-горе.Особено внимание трябва да се обърне на спално бельо, гънки и шевове на матраци и мека мебел, пукнатини в леглото, по стените и пода до леглото.

Ако изследването не доведе до резултати и не беше намерено яйценосене, струва си следното. Прането трябва да се вари най-малко 20 минути. Матраците, мебелите, както и всички видове пукнатини трябва да бъдат третирани с гореща пара или с разтвор от 150 ml вряща вода, 20 ml керосин и 15 ml терпентин. Ако има места, където тапетът се отдалечава от стената или има пукнатини в тапета, е по-добре да обработвате тези места и след това да залепите тапета.

Ако лечението се провежда през студения сезон, трябва да мебел, одеяла, възглавници и други заразени неща на улицата и се оставя на студено (не по-висока от минус 20 ° С) през нощта. След това изплакнете всичко с горещ воден разтвор със сода или пероксид. Стаята е добре вентилирана.

Можете да използвате различни напреднали аерозол (като дихлорвосът) или прахови формулировки срещу дървеници, но трябва да се има предвид, че те не винаги са ефективни при унищожаването на яйцата на дървеници. Освен това, поради наличието на вредни вещества в състава на тези лекарства, е необходимо да се следват инструкциите и да се спазват мерките за безопасност при обработката на стаята.

В случай, че всички тези процедури не помогнаха, струва си да говорим за този проблем със съседите, може би, насекоми те прибягват до теб от тях. В този случай, да се отървете от бъгове трябва да се комбинират.

Собствен бойни грешки - това е много трудоемко и отнема много време процедура, а ако силно искате да постигнете резултат, трябва да прекарат време и усилия, за да обработи и цели помещения на тези насекоми и техните яйца.В противен случай бъговете ще се връщат отново и отново.

Ако не искате да се справят с този проблем сами по себе си, най-доброто решение е да се прилага по отношение на специфичните организации, участващи дезинсекция на дървеници. Специалистите ще извършат необходимата обработка на помещенията в съответствие с изискванията за безопасност.

Как да се справим с проблема с дървеници в къщата, за вас, най-важното - да не се отлага решението си на заден план, или се борят с малко насекомо може да се превърне в истинска битка с цели орди от кръвопийци.

Какво трябва да знаем за дървеници за успеха на борбата с тях

Унищожаване на дървеници: най-ефективното средство за