Меблеві клопи (вони ж постільні)

Січень 2019

Відео: У Полтаві горять меблеві склади (Січень 2019).

Anonim

Мебели бъгове - просто един от най-популярните имена на дървеници, гадни паразити, което разваля качеството на живот и могат да трансформират дори и най-добре поддържан апартамент необитаема място.

Не е осигурена единична стая срещу появата на тези насекоми с кръв, дори и най-новите и най-чисти. И обичайното име "мебели" е било дадено на насекомите заради факта, че най-често се намират в близост до жертвата - на мека мебел и легла.

Както можете да видите на снимката, мебели бъгове имат много малък размер на тялото - 3 мм, на гладно до 8 mm след нахранване:

Но в същото време те са в състояние да доставят един човек много проблеми, хранителни кръвта му през нощта и напускащи сърбящи рани.

Полагането на яйца на мебелни бъгове често може да се намери под леглото, както и в други тъмни уединени места - зад шкафовете, картините под прозореца. Снимката съдържа бъгове снася яйца в типичен мебели

Външен вид буболечка и нейните разлики от други домакински насекоми

дървеница мебели има гладко тяло и тъмен цвят - от мръсен жълт до тъмно кафяво. От главата пред него има специална proboscis (виж снимката), която е разделена на два отделни канала: по-широка за абсорбция на кръвта и по-тясна за изпускане на слюнката в раната. Пробоссис - всъщност, удължената челюст на насекоми, превърната в специализиран инструмент за хранене на кръв:

Грешки имат специални жлези на повърхността на гърба. Тези жлези отделят специална тайна, която създава характерна миризма на дървеници. Същите жлези имат ларви.

Да се ​​идентифицират следи от дървеници по мебелите и да ги намерите г., е необходимо да представят облика на яйцата и ларвите на паразити.

Яйцата на бъговете са извити и продълговати, белезникави на цвят. На единия край има капак. Ларвите от тях могат да се излюпят след няколко дни и почти месец. Всичко зависи от условията на околната среда, техния комфорт. Признават, че той е напуснал корекции на яйца мебели, е проста: яйца обикновено се намират на места, където дървеници сред екскременти и други кожи от сънна ларви

Ларвите на бъгове изглежда по същество същата като възрастни (виж снимката).. Те се отличават само с по-малък размер и по-светъл цвят. Те също се хранят с кръв, но до момента те нямат специална субстанция в слюнката, която имат бъбреците. Ето защо, ларвалната хапка е болезнена и можете да я почувствате веднага.

Снимките по-долу показват ларвите бъгове от различни възрасти:

На снимката възрастни показва, че грешката на мебели не е като другите домашни насекоми като хлебарки или мухи. Той няма крила, а на корема може ясно да проследите сегментите. Дървеница сякаш разделени в групи:

За разлика от дървеници, бълхи има по-дълги крайници, и горен капак е снабден с хитин мустаци и нещо като тръни. Ларвата на бълхите е много различна от тази на възрастните, има вид на червеи, който не е на крака.

Разграничаването на бъг от хлебарка също е доста проста. Хлебарът има крила, има по-удължен багажник, главата има дълги антени. В допълнение, в края на тялото хлебарки са удължени израстъци, което не се случва в дървеници.

Често хората бъркат кърлежите и буболечките, което не е изненадващо, защото има някои прилики между тях. Кърлежите обикновено са много малки (до 1 мм), но се увеличават с хранене. Въпреки това, червеите принадлежат към класа на арахнидите, така че имат 8 крака. има дървеници, като други насекоми, краката 6. За да видите разликите могат да бъдат в снимката:

Що се отнася до мебели бъгове заразят апартамента като се размножават и хапят

За съжаление, за предотвратяване на появата на грешки в къщата на 100% е практически невъзможно, тъй като тези насекоми се установяват дори в чисти и добре поддържани помещения. Те проникват в помещението по различни начини:

 • движи от съседните апартаменти - за това се изисква от възрастния бъг сили една нощ
 • Есен мебели - обикновено старите, но понякога - и само събира. Има случаи, когато апартаментът е инфилтриран от бъгове в мебелите на Икеев. Но това е изключение.
 • Прониквайте с посетителите в помещенията - гости, работници, наематели.
 • Те се качват на дрехи. Наемодателят сън достатъчно в заразената хотела или влака и носят вкъщи, една жена в джоба на ризата или чорап, а след няколко месеца ще се превърне в апартамент бъг, заразено.
 • Прониквайте с малки животни - гризачи и птици, в които и те могат да пият кръв.

След като влезе в апартамента, дървеници обикновено живеят в мека мебел, легла, гардероби и первази. Бебетата в мебелите обикновено се установяват там, където самата мебел има много пукнатини и дупки.

Бичът на мебелите се развива доста активно, а ларвите могат да бъдат без храна за дълго време и да останат жизнеспособни.

За чифтосване бъгове, метод за травматичен оплождане, в който мъжкият сръчква сексуалната му орган покрива на женското тяло и инжектира сперматозоидите в специално за тази цел органи.На снимката по-долу просто показва този процес:

Съвет

Този метод на оплождане е присъщо само на дървеници. Нещо повече, това е благодарение на него, че насекоми имат уникална тяло Berleze, които се съхраняват в продуктите на женски пол мъжки.

Прави впечатление, че половите клетки могат да се съхраняват за дълго време в организма на жената, и излизат само когато условията са най-добри. През целия си живот една женска бъбрека може да побере до 500 яйца.

Буболечките за мебели са най-вече нощни и прекарват деня в приюти. През нощта те излизат от приюта, откриват открити части на човешкото тяло и активно се хранят. Снимката по-долу показва ларва бъг, пиене на кръв:

дървеница чувства капиляри на мястото се дължи на шока от кръв, така че аз се въвеждат хоботче в кръвоносен съд. Едновременно захранва насекоми инжектира дозата на упойка вещество, което прави човек да се събуди от ухапване.

След това паразитът се придвижва и прави още няколко ухапвания. След такъв лов през нощта, бъбреците ще хранят храната за около 8 дни, което е два пъти по-голямо.

Заслужава да се отбележи, че дървеници емисия на ларвите се нуждаят от много по-често, понякога го правят всяка вечер.

На снимката можете да видите по-подробно как ухапвания човек на мебели:

Как да се справим с мебели бъгове

Отърви се от дървеници мебели - отнема много време, но решими проблеми. Поради малките си размери и възможността да се скрие в труднодостъпни места, дървеници са трудни за механично унищожаване.

Най-разпространените инсектициди за домашна употреба.Те могат да бъдат използвани за унищожаване на бъгове сами и това е доста ефективно. Това обаче изисква известна подготовка на апартамента и най-малко един работен ден.

Обаждането на услугите за контрол на вредителите е не по-малко ефективно. Експертите обикновено знаят много фини нюанси на борбата с мебелните бъгове и следователно тяхната работа обикновено е по-надеждна. Но в същото време - и по-скъпи.

Съществуват и фолк методи за борба с паразити:

 • замразени помещения. Бебетата се страхуват от ниски температури и затова много хора се опитват да вземат мебели на улицата (или балкона) през зимата. За съжаление такъв метод е неефективен, тъй като грешките умират при температура минус 22 градуса по Целзий. Най-често дървените плочки просто попадат в някакъв вид хибернация, а когато се върнат нагоре, оживяват. Използвайте този метод може само жителите на северните райони на страната.
 • Изпаряване на насекоми. Мехурчетата за мебели и техните ларви умират при температура над 50 градуса. Въпреки това, напояването на мебелите с вряща вода е неудобно и парата кондензира на повърхността и обикновено не достига пукнатини с яйца.

Обикновено народните лекарства помагат само да намалят броя на домашни любимци в дома, но напълно ги унищожава няма да помогне. Ето защо, в 90% от случаите собствениците на апартаменти предпочитат употребата на химически инсектициди.

Подготовка за унищожаването на мебелите

Повечето съвременни средства за борба с дървените плочки са много ефективни, до известна степен безопасни за хората и способни да унищожат насекомите само за няколко часа.

Сред тези средства отбелязваме следното:

 • Палачът е концентриран продукт, който трябва да бъде разтворен във вода преди употреба. Тя е с ниска токсичност за хора и животни, но от съображения за безопасност е необходимо да се отстранят за известно време всички обитатели и домашни любимци от помещенията.Активното вещество на изпълнителя се разлага на открито, така че лечението се извършва с затворени прозорци.
 • Klopomor се предлага под формата на спрей, много икономичен и ефективен. Една бутилка е достатъчно, за да се справи с голям двустаен апартамент. Това лекарство е доста токсично и изисква стриктно спазване на мерките за безопасност.
 • Карбофос - използва се за убиване не само на дървеници, но и на вредители в градината. Агентът е умерено активен, но трябва да се използва с повишено внимание - да се изолират хора и животни, да се използват лични предпазни средства. Тя е достатъчно ефективна, за да унищожи двете яйца с ларви и възрастни.
 • Fufanon - препарат под формата на концентрат, който трябва да се разрежда с вода. Лечението се извършва и с изключително внимание, инсектите загиват в рамките на 1 ден.
 • Mashenka - препаратът се предлага под формата на креда и е много удобен за употреба, с ниска токсичност. Mashenka трябва да се справи с местата на предполагаемите гнезда и движението на насекоми. Добре доказан в борбата с бъгове за мебели.

Борбата с бъгове може да бъде дълга и трудна, особено в пренебрегвани случаи. Ето защо е много важно да не се допуска масовото преселване на насекоми в апартамента и да се унищожи възможно най-рано.

Ако паразитите заемат цялата къща, трябва да си взаимодействат със съседите и да извършвате сложни мерки - да се обадите на дезинфектор или на бъгове заедно.

За да се предотврати проникването на дървеници в апартамента, той трябва да се третира периодично с потенциално опасни места (около прозорци, подпрозоречни первази, стени около отвора за обезвъздушаване) с инсектициди.

Запомнете: предотвратяването на появата на паразити е много по-лесно, отколкото да ги унищожите в бъдеще.

Какви са домашните бъгове и как да идентифицират присъствието им в апартамента

Интересно видео: как изглеждат бъговете и как хапват