Як виглядають постільні клопи

Січень 2019

Відео: Признаки заражения постельными клопами, где искать и как уничтожить (Січень 2019).

Anonim

От всички домашни вредители бъгове или паразити, може би най-малко признати. На различни етапи от неговото развитие, леглото на леглото може да бъде подобно на хлебарка, вишна и кърлеж. За много от жителите на градовете, не е твърде добре запознат с ентомология, насекоми и всичко може да бъде неразпознат в апартамента за гости, които в бъдеще ще доведе до много проблеми. Следователно, за да знаят как да изглеждат като грешки, струва си всеки да първото заседание след бързо предприемане на действия да експулсира паразити от домовете си.

Външен вид дървеница

С това изглежда като грешки като цяло, всеки е запознат по примера на буболечки, пролет гадина на всеки парк-войници. характеристика Техният външен вид като цяло е обща за всички грешки: удължено тяло, дебели крилата с сложен дизайн, добре разграничени от тялото на главата с остър "нос". Подобна външен вид има грешки вредители на селското стопанство, тропически хищни насекоми и дори обитават езерата и реките грешки, водни Striders.

Легло грешки в голяма група от Hemiptera точно как цялата група от тези насекоми в ентомологията някои изключения. Това изглежда като дървеници дома е много различен от техните роднини, както и основните белези на тях са, както следва:

  • Не крила. След прехода към паразитни лайфстайл крила престана да бъде нещо, което е необходимо за дървеници, а освен това е бил създаден крилата на всеки отделен известен риск да бъдат лесно ранени от собственика.Без крила, бъгът е не само по-малко видим, но и практически неуязвим в гладно състояние: много е трудно да го смажеш или да го грабнеш с пръсти. В резултат на това за няколко милиона години еволюция, тези паразитни насекоми са загубили крилата си. Между другото, поради липсата на крила в домашния бъг, няма никакви ъгли на тялото, присъщи на други роднини: гребният паразит има закръглено тяло.
  • Липса на изразен модел на тялото. Цветът на бъг е просто кафяв. Когато се насища с кръв, насекомото става по-тъмно, почти до черно. Гладките малки ларви са почти напълно прозрачни и имат светло жълт цвят. Като цяло, когато откриете място на задръстване с бъгове, неопитен обитател на стая може да ги обърка с хлебарки. Въпреки това, хлебарките се различават доста добре от хлебарките.
  • Ясен и отчетливо сегментиран корем. Като цяло, останалата част от черупките е разделена на няколко сегмента, но те не го забелязват поради наличието на крила. При бъбреците на леглото, особено при възрастни, в очите ясно поразителни ленти върху тялото. Тъй като насекомото се насища с кръв по време на хранене, всеки сегмент се простира на дължина, тялото се удължава и сегментите стават особено ясни.

Като цяло, появата на бъбреците е доста специфична. Необходимо е веднъж да видите възрастни насекоми, които да разберат, че това е буболечка, така че никога да не може да бъде объркана с никого. Гладният паразит има плоско, почти плоско, но широко тяло в страните, подобно на кафява монета. На цялото насекомо коремът се простира на дължина, запълва се с кръв и става по-изпъкнал.

Между другото, добре хранените бъгове стават по-уязвими и често умират в леглото, смазани от собствените си жертви.Hungry "плосък" бъг е трудно не какво да се вземе с пръсти, но дори натрошени - толкова плътно, че може да отбие на равна повърхност. За да унищожите едно насекомо, трябва да използвате твърд предмет - монета, нож, нокти.

Всяка грешка има на главата си малко удължени хобот - Храна орган, съставен от удължена в еволюцията на горните и долните челюсти. В този провокис има два канала: един за смучене на кръв, а другият за въвеждане на слюнка в раната. С този провокис, червата пробива кожата на мястото, най-близо до капиляра, и в рамките на минута или два изсмуква кръвта. След това се придвижва на няколко сантиметра и повтаря тази процедура. След 4-5 ухапвания насекомото се насища и се залива в приюта, за да смила храната.

Размерът на тялото на леглото на леглото варира от 0, 5 до 8 мм. Възрастните индивиди обикновено имат дължина на тялото от около 4 мм в гладно състояние, след хранене на тялото, те се увеличават по размер с фактор две. Ларвите от най-малката възраст могат да бъдат невидими с невъоръжено око. И като цяло, младите бъгове са много по-лесно да не забелязват или да се объркват с други насекоми.

Съвет

Необходимостта от периодично преместване на бъгове от скривалищата си в апартамента на площадката за подхранване (на човек легло) може да се използва за унищожаване на тези кръвопийци. За да направите това, трябва само да направите един вид бариера от инсектицида около всеки крак на леглото. Под снимка показва пример на

е особено подходящ за тази цел лекарствени дървеници от Hector, което представлява фин прах спазване на пълзящи него дървеници и води до тяхното дехидратация.Важното е, че лечението ефективно унищожава паразитите, дори ако те са устойчиви на стандартна "химия" (Carbophos, Dichlophos и др.). В този случай прахта на Хектор е безопасна за хора и животни.

Когато прилагате този метод за борба с бъгове, първо трябва да унищожите всички бъгове в самия бал.

Как изглеждат ларвите и яйцата на бъбреците?

Яйцата на домашните бъгове са прозрачни и имат дължина около половин милиметър. Поради факта, че женската ги поставя на малки порции за 3-4 парчета, те обикновено са ясно видими. Освен това, почти винаги яйцата са на същото място, където възрастните насекоми прекарват деня си и затова те лесно могат да хвърлят поглед на фона на възрастните, останките от кожи след тяхното наторяване и тъмни екскременти.

Всяко яйце е дълго и прилича на мрачно яйце.

Ларвите на дървените нишки, които веднага след излизането от яйцата приличат на новородени хлебарки или въшки. Те са прозрачни и леки и само във времето, след като няколко храна и линии започват да потъмняват и придобиват характерен цвят на тялото за възрастни насекоми. На този етап те вече са доста лесно различни от другите насекоми.

Особено характерна особеност е светлинният ръб на тялото и черна точка в средата на корема. Тази точка е стомаха, изпълнен с кръв, и храносмилателния тракт. В ларвите, които не се хранят няколко дни, цялото тяло е приблизително същото жълтеникаво.

Различията домашни дървеници от други паразити

знаят как легло бъгове приличат, лесно можете да ги разграничи от повечето други паразити:

  • От хлебарки дървеници са по-широки и по тяло и по-ниска мобилност. Bedbug не знае как да тича бързо.В допълнение, възрастни хлебарки имат крила, което създава още по-голямо впечатление за удължаване на тялото. Ларвите на червените хлебарки без крила се различават от дървените буболечки с ясно забележимо червено петно ​​в горната част на тялото. И ларвите на черни хлебарки са много по-тъмни, отколкото дори възрастни кръвни пияни бъгове.
  • От въшки, бъговете за възрастни легла са различни по размер и цвят. При въшки малките ларви на дървеници могат да бъдат объркани, но тук трябва да се помни начина на живот на тези и на други паразити. Виси се срещат само на косата, а всяко насекомо държи косата си плътно и е трудно да се отстрани от главата. Бебетата, напротив, не могат да се движат нормално по скалпа и следователно да се появяват само на открито.
  • Трудно е да объркаш буболечките с домашни мравки. Дори само излюпените ларви вече имат широко тяло и един поглед към тях е достатъчно, за да се знае точно какво не е мравка.
  • От кърлеж бъгове се различават по броя и размера на краката: кърлежи, като членове на паякообразни клас, 8 фута, а в дома на дървеници, подобно на всички насекоми, те 6. В допълнение, в подножието на грешки не са толкова големи, във връзка с размера на тялото, както при кърлежите.
  • От бълхи, бъбреците са по-малко мобилни, по-големи по размер и не могат да скочат. Дори яйцата за люпене превъзхождат само възрастните бълхи.

От ухапвания на бъгове може да се разграничи и от други паразити, тъй като такива хапки изглеждат много странни. Всяко насекомо оставя няколко ухапвания върху кожата под формата на особен път - 3-4 червени точки се простират на забележима линия.Обикновено няколко възрастни и ларви се захапват през нощта и много от следите от ухапвания се появяват веднага на тялото.

Но за да разберем, че в къщата, в страната или в хотела, бъговете могат да живеят дори преди безсънна, мъчителна нощ. Още преди заселването е възможно лесно да бъдат открити и да бъдат предприети необходимите мерки.

Как да разберем, че в къщата има дървеници?

Първият и най-надежден начин за откриване на наличието на дървеници в дома е да ги видиш. Това не е толкова трудно, особено знаейки как изглежда бъг. В повечето случаи насекомите се скриват през деня под матраци на легла, в гънки на мебели и дрехи, в ъгли под килими и подови настилки. В стая, заразена с дървеници, е достатъчно да се изследват само най-очевидните места на възможния им престой, за да се намерят няколко индивида. Това ще бъде достатъчно, за да се увери в присъствието им.

Най-честите и лесни за очите не се срещат самите бъгове, а четчините черупки са останали след тях. Под нощите на насекомите могат да се натрупват цели отлагания, ако стаята не е била отстранена за дълго време. Същите сухи кожи често се срещат в боклука и в ъглите на стаята.

самите бебета са достатъчно характерни, за да миришат. В силно замърсена стая дори човек може да почувства леко сладникава миризма на бадеми или ферментирали малини. В САЩ дори кучетата са обучени да търсят бъгове в санитарните услуги: за тях е много по-лесно да се намерят тези насекоми, отколкото наркотиците в митниците.

За да се даде на наличието на дървеници са малки кафяви петна на леглото, оставащи след като се хвърли от ухапване на неволно смазва napivsheesya кръв насекоми.В допълнение, през деня, много по-забележим от самите паразити са техните екскременти - малки черни точки, подобни на макови семена. Те могат да бъдат намерени близо до первазите, под леглата, зад шкафовете.

В същото време не бива да предполагаме, че дърветата са уредени главно в нехигиенични условия: тези насекоми са добре развити и утвърждават както в селските навеси за животни, така и в модерните градски апартаменти на всички етажи. Много е важно те да мигрират сравнително лесно между апартаментите в жилищни сгради и следователно, ако съседите имат проблеми с дървеници, тогава жителите на конкретен апартамент от тези проблеми най-вероятно не могат да бъдат избегнати.

Вижте също така Преглед на най-ефективните средства за бъгове

Какво трябва да знаете за бъгове за леглото на цивилизовано лице

Бебета и техните ларви: видео