Ознаки появи клопів в квартирі

Грудень 2018

Відео: Психологічні чинники формування захворювань шкіри: алергія, нейродерміт (17.06.13 ч.1) (Грудень 2018).

Anonim

Не е толкова трудно да се досетите, че насекомите живеят в апартамент. Всички живи същества, включително паразити, не могат да оставят следи от жизненоважната си дейност. Симптомите на появата на дървеници в апартамента са много характерни и ще помогнат да се открият местообитанията на тези насекоми. Ако ги забележите навреме, можете да се отървете от бъговете на леглото много по-бързо и да се върнете в спокоен живот.

Хвърча бъгове: най-сигурният знак

Единствените грешки в хранителните продукти - човешка кръв. За да се получи в достатъчно количество и в същото време да се защити, бъгът предпочита да ловува в тъмното.

Той обхожда върху изложени кожата пробива кожата с острите си на устата, получаване на кръвоносния съд, от който засмуква необходимото количество кръв. В същото време на специален канал в хобота позволява грешката да се разпределят специално вещество, което прави кожата по-чувствителни към времето, блокиране на нервните окончания. Хората често не се събуждат от ухапвания и не ги усещат.

Редовният вид на ухапвания върху тялото е един от признаците на буболечки в апартамента.

След консумирането на първата част от кръвта, греблото се придвижва малко по-надолу и прави следващата захапка. Снимката показва, че следи от няколко ухапвания приличат на оригиналната песен:

Рейтинг:

"Мислехме, че алергични деца, не е ясно какво.Твърде много от тези червени точки бяха. Изглеждаше като варицела. Те започнаха да гледат храната, да гледат растенията. Но бях смутен, че много точки са ясно разположени по линиите. Като някой се поддава под кожата. Така че ние педиатър веднага и каза, че е дървеници. Те се обърнаха на дивана в детската стая и ми миришещи соли евакуирани. Никога преди не бях виждал такъв ужас. Тези грешки там гъмжеше като в мравуняк … "

Анна, Харков

В допълнение, Дарвеница обикновено не се докосва области на тялото, с коса. Той предпочита за изглаждане на кожата, което може да бъде бързо и лесно да хапят чрез. Червена точка се появява на мястото на ухапване . Симптом ухапване на легло бъгове - силен сърбеж и парене, често -. тежко подуване

обикновено трябва да се намери само сутрин и хората могат да ги вземат за алергична реакция, обаче, подходящи медикаменти не дават облекчение, и червени петна площ само един се издига.Shade.

дървеници хапят всеки, но често повече ухапани са жени и деца. Това се дължи на факта, че грешката е по-лесно да хапят чрез тънка кожата си, и кръвоносните съдове на жените и децата са по-близо до кожата.

Брой ухапвания зависи само за населението на дървеници в апартамента. е имало случаи, когато силно заразени с паразити, телата на хората, имаше 300-400 ухапвания на вечер.

, че е възможно да се твърди с пълна отговорност, че ухапванията са едни от най-характерните симптоми на дървеница в апартаментите , Това е само важно да ги разграничи от други насекоми хапки и алергични реакции.

Миризмата на дървеници в апартамента

не е необичайно да чуете следното изречение: ". Апартаментът мирише на дървеници" Изглежда смешно, но е научно базирано.

Както възрастни бъбреци, така и ларви имат специална жлеза, която други домашни насекоми нямат. Желязото отделя специална тайна, която излъчва характерна миризма на бъгове.

Корените на насекомите, които са подобни на малки черни точки, имат еднаква миризма. Тези, които го усещат, описват лека миризма, подобна на миризмата на развален коняк или кисела малина.

Експертите добре знаят от опита, че подобна миризма в апартамента е знак за голям брой дървеници в дома.

Миризмата на грешки ще се усети най-силно в района редовната местообитание - в областта на леглото, зад шкафове, за подпрозоречни первази, рамки за картини.

Преглед: ..

"Аз никога не е вярвал, че дървеници наистина могат да променят миризмата в тъщата на стаята каза, че в нашия апартамент мирише на дървеници, но жена ми и аз помислих, че е само миризмата на стари мебели Когато пристигнахме с два дни на риболов, ужасени: чужд мирис наистина е, че не е изобретение на стомана мебели внимателно прегледани и оценени зад дивана тези паразити! ".

Саша, Курск

Разбира се, миризмата - това е почти сигурно знак за наличие на дървеници, но хората не винаги го усещат, защото обонянието бързо свикне с постоянен аромат. Най-големият шанс отново да "помири" в собствения си апартамент - пристигане от почивка, от дом.

Ако не разполагате с пълна увереност в това, че миризмата е наистина в съответствие с описанието, че е необходимо да се обърне внимание на други признаци на дървеници в апартамента.

Следните грешки в леглото

Понякога ранните симптоми на присъствието на дървеници в апартамента не дават абсолютна гаранция, и искат да видят кръвоносните нещастници, както се казва, "на живо". За да направите това, има начин: имате вечерта разпростира върху бял лист легло (на която тъмните насекомите са ясно видими), изключете светлината и да чака появата на 2-3 часа през нощта.

След това светлината трябва да се включи рязко. Ако къщата има дървеници, най-малко няколко от тях непременно ще лежат на леглото.

Когато дървеници хапят човек, те, за разлика от комари, не се инжектира в кръвта на един ензим, който помага да се съсирва по-бързо. Ето защо, непосредствено след ухапването на бъбреците от раната се отделят няколко капки кръв. Естествено, по време на сън човек се обръща на леглото и малка част от кръвта често остава на листата.

За да ги откриете, трябва да премахнете одеялото и внимателно да разгледате листата през деня. Капки кръв върху леглото - един от най-точните признаци за наличие на бъгове легло.

на живота следи от дървеници

дървеници отбелязват присъствието си в апартамента, не само мирише или следи от ухапване върху човешкото тяло, но и други симптоми и признаци на

  • Подобно на други живи същества, те държат на храносмилателния процес, който завършва с пускането на остатъци от недекларирана храна.
  • Разпределението на леглото е течно, тъмно кафяво на цвят. Въпреки това във въздуха бързо се втвърдяват и стават твърди.
  • Обикновено бъбреците отделят изпражнения малко след хранене. Следователно, за да се открие насекоми отпадъчни продукти може да бъде навсякъде, особено много от тях ще бъде в близост до леглото, а вероятно и на себе си - тя също е сигурен знак за спотайва някъде наблизо дървеници. Тютюните от дървеници са с характерна миризма на коняк с лошо качество.

За да се идентифицира населението на паразити в апартамента, има и друга важна характеристика. След излюпването на яйцето, нимфата на бъбрека се разраства и обтрива няколко пъти. Инсето изхвърля горната хитинова обвивка, която с всеки път става по-плътна и по-тъмна.

Ако в апартамента има голям брой дървеници, можете да намерите такива "кожи" почти навсякъде.

Всички признаци за наличие на бъгове в апартамента с висока степен на точност ще определят наличието на насекоми. Най-шокиращото и най-точното потвърждаване на факта, че инфектират един апартамент с насекоми, е да видиш паразитите със собствените си очи.

Когато възникне най-малкото съмнение, е необходимо да се проверят всички възможни местообитания на дървеници. Също така, това трябва да се направи в случай, че в съседство се намират буболечки. Вероятно скоро ще се заселят в съседните апартаменти.

От къде идват буболечките в апартамента и как да се справят правилно с тях

Как да изберем услуга, която да убива дървеници?