З'ясовуємо, де і як живуть постільні клопи

Грудень 2018

Відео: Підсумки електронного декларування (Грудень 2018).

Anonim

Подобно на всеки паразит, дървените плочки са много непретенциозни към условията на местообитанията. Всичко, от което се нуждаят, е наличието на храна и повече или по-малко поносим температурен режим за цял живот.

Единствената храна на лешоядите е човешката кръв и само заради липсата й - кръвта на малки домашни животни: птици и гризачи. И температурата, идеална за жизненоважна дейност и бързото възпроизвеждане на дървеници, съвпада с удобна температура за човек, тя е 25-30 ° C. Ето защо търсенето на мястото, където живеят грешки трябва да бъде на същото място, където най-добре се чувствам тяхната основна жертва - един спящ човек …

местообитанията дървеници

За къде бъгове живи легло, можем да се досетим, вече само от един от техните имена : най-често се настаняват в леглото. Пространството под матраците, процепи в кушетки - особено които имат сложна форма, старите износени възглавници, различни легло с много дупки и пукнатини в рамката - идеално място за уреждане на тези паразити. Тук те са буквално "удобни" за основния източник на храна, а тук те се чувстват най-безопасни.

Интересно е да

Подобно на повечето skrytnozhivuschih насекоми, дървеници имат инстинкт да се скрие в местата, където те могат да влязат в контакт с двете повърхности в същото време, както и корема и гърба. Това създава усещане за пълна сигурност за тях. В природата, те са места, по скали и дънери, в човек апартамент - за цокли, в пукнатини между меката мебел и книгите.Благодарение на едно много плоско тяло, бъг може да се изкачи в такава пукнатина, която може да изглежда напълно недостъпна за никого.

Освен това спалните обикновено поддържат оптимален и стабилен температурен режим. Въпреки че обикновенно могат да съществуват дървеници в температурния диапазон от + 15 ° С до + 40 ° С, резки температурни промени създават усещане за стрес за тях.

В уютните спални и особено под матраците пространството е леко вентилирано, така че да се поддържа постоянна температура. Ето защо там живеят утешители.

Въпреки това, леглата и дивани не са единствените места, където дърварците са склонни да прекарват дните на преобличане и умножаване. Ако те се настани в апартамент, те трябва да се стремят да:

 • за цокли и извити краища балатум
 • под паркета
 • за шкафове и други гъсто поставени мебелите на стената
 • под килими
 • в дрехите в гардероба
 • мед книгите по лавиците
 • за снимки на
 • в нощното шкафче и скрин
 • в различни домакински уреди (в която бъгове са привлечени треска около охладители и компресори)
 • бъгове живеят дори в съдове
 • под первазите , особено - близо до радиаторите
 • под тапицерията на мебелите.

Отделно, трябва да се каже за гардероби. Много преди лечението на апартамента помислете дали бъговете живеят в дрехи и дали трябва да се борави с тях.

Можем да кажем, че дрехите, които трябва да се справят: виси на trempel бъгове oblyubovyvayut рядко, но понякога някои хора и се движи ларви могат да живеят тук. Ако след обработка остави жив най-малко няколко насекоми, след определен период от време броят на бъгове в апартамента ще бъдат възстановени.

Но по въпроса дали жилавите дървета живеят на възглавници, определено може да кажете - не живейте.Те са твърде големи, за да проникнат в тъканта до най-ниското. Но под възглавницата паразитите могат да живеят добре.

Това е така, защото на този "универсален" да се отървем от дървеници апартамента, от които се нуждае от обща възможност за обработка на всички повърхности и високи неща.

Но независимо от това, какво точно живеят в бъговете, изображението и условията на техния живот винаги са едни и същи.

Колко грешки живеят?

Средната продължителност на живота на бъбреците е 10-12 месеца. Бебетата, които живеят в студени помещения средно при по-ниска температура, живеят малко по-дълго - до 14-15 месеца. В тези, които обитават помещения със средна температура около 30 ° C, продължителността на живота им се намалява до 8-10 месеца. Но развитието на яйцата и ларвите, както и общата скорост на яйценосене се увеличават.

Интересно е да

Увеличаване на продължителността на живота с общо намаляване на температурата на въздуха в местообитанието е обща за всички животни и хора, както добре. Плодовете в природните популации понякога живеят до година и половина. Но в същото време всички те се оказват по-малки от термофилните си братя.

в продължение на около месец или два от всички периоди на живота далеч от бъговете в стадий на ларви, по време на което той не може да се размножава. В останалата част от периода на мъжете работят като активно osemeniteli и женски - като конвейер нон-стоп за производство на яйца.

Да поговорим за това как много грешки живи легло, да не говорим за способността им да оцелеят периоди на неблагоприятни условия за живот …

Като грешката изпитва недостиг на фураж: малко за подтискане на жизнените

Дървеници - типични паразити. Подобно на всички паразити, те са идеално пригодени да преживяват гладни периоди. Например, когато собствениците на апартамента отпуск за няколко седмици или пуснати мебели на улицата.

Без храна, лешоядите попадат в състояние отдалечено напомнящо за анабиоза. Повечето от процесите в тялото им се забавят и те са в състояние да оцелеят почти на годишна гладна стачка. Особено шансовете им за оцеляване се увеличават, ако подобна гладна стачка се съпровожда от понижаване на температурата на въздуха.

Отидете в бележката

В подобно състояние, приличащо на ступор, леглото на леглото попада в състояние на ниска температура. Ето защо, отстраняване на заразените диван или матрак в студа от минус 5 - минус 10 ° C прави за дървеници не е страшно - те са на път zakocheneyut, а след това се размрази и повишен апетит ще погълне храна. Убийте ги само при температура минус 22 ° C или по-ниска.

Такава продължителност на допустимото гладуване съвпада с продължителността на живот на дървеници от други видове без храна. Например, бъбреците и водните бъгове попадат в анабиоза през зимния сезон и нормално гладуват в продължение на 5-6 месеца.

С оглед на способността на такива грешки не трябва да се забавляват с надеждата, че по време на ваканция двуседмичния и липсата на хора в буболечки апартамент да го оставите в търсене на храна. Най-вероятно такива временни въздържали се насекоми дори не забелязват.

Отидете на бележката

Бъговете на леглото се хранят веднъж на всеки 5-10 дни. И една седмица гладна стачка става без никакви проблеми изобщо.

И накрая, си струва да кажем колко много живи бъгове след обработката на помещенията със специални средства.

Ако лечението се извършва, както добре като аерозоли, водна основа тип екзекутор, инсектицид или Tetriks, дървеници живеят след не повече от два или три часа. При поглъщане тези лекарства водят до смъртта на паразити само за няколко минути. Животът на дървеници в апартамент след дезинфекция се определя само от този период, докато лечението пада върху насекомите.

Общ поука от басня за тези, които търсят начин за бързо и лесно да се унищожи дървеници в апартамента: почивка за две седмици, и отстраняване на дивана на слаб нощен студ ефект в борбата срещу дървеници няма. И да ги унищожите трябва да бъде мощен и наистина ефективен начин.

Полезно видео: къде се появяват буболечки в апартамента

Апартамент, силно заразен с дървеници. Видно е къде се крият паразитите