Які можуть бути причини появи клопів в квартирі?

Грудень 2018

Відео: Savings and Loan Crisis: Explained, Summary, Timeline, Bailout, Finance, Cost, History (Грудень 2018).

Anonim

Детските бъгове често се появяват дори в модерни жилищни сгради, които са оборудвани с всички предимства на цивилизацията. Разбира се, чисти и чисти собственици са озадачени защо паразитите избра да живеят апартамента си, където няма останки, мръсотия или домашни любимци. И как тези паразити проникват в жилището? …

В действителност, в случай на бъгове, няма значение колко внимателно се поддържа чистотата на къщата. Основната и единствена цел и жертва на бъгове за леглото е човек (понякога - малки животни), така че те могат да се установят там, където хората прекарват тъмнината.

За да избегнете инфекция, трябва винаги да сте бдителни и внимателно да наблюдавате най-малките промени в апартамента. Също така ще бъде излишно периодично да се извършва превантивна поддръжка и да се прилага инсектицид по периметъра на възможните места на проникване на насекоми, да се комуникират със съседите и да се обръща внимание на състоянието на техния апартамент.

Освен това изчезването на дървеници в апартамент може да бъде случайно, а тук само от собствениците на помещението се определя дали те ще допуснат такава катастрофа. Ето защо е важно да разберем как могат да се появяват дървеници в апартамент, за да се предпазят своевременно от паразити в точното време.

Начини за инфилтриране на дървеници в апартамент

По въпроса как се появяват бъгове в апартамент, е трудно да се отговори недвусмислено.Всичко зависи от етажа, на който се намира жилището, дали има паразити от съседи, дали собствениците са пътували с влакове или други коли наскоро. Има много начини да се инфилтрират дървеници в дома, така че причините за появата на бъгове в апартамента могат да бъдат напълно различни.

Най-често бъбреците са от съседни стаи, което е особено важно за стари къщи. Насекомите могат да се промъкнат през стените, пукнатините или на външната стена на къщата.

Грешки също често пътуват през вентилационните шахти. Бедните бъгове могат да продължат дълго време (до няколко седмици) без храна и да останат активни, тъй като продължителните преходи за тях не са проблем.

Освен това структурата на тялото на бъбрека и неговите малки размери значително улесняват проникването в много малки дупки и пукнатини.

Ако къщата е в провинцията, често бъбреците на леглото могат да отидат при хора от малки селскостопански животни, на които те паразитизират. Разбира се, дебелата кожа на зайци или кози не е толкова привлекателна за тези насекоми с кръв, като хората.

"Вземете" бъг и го прехвърлете в апартамента си, след като сте прекарали нощта на ново място. Тя може да бъде като чуждестранен хотел, хотел в друг град и апартамент от приятели, както и от влак или жп гара.

Размерът на бъговете е малък, така че дори ако инцидентът случайно няма време да се промъкне в приюта, преди човекът да стане и да се облече, никой няма да забележи присъствието му на ризата или на панталоните.

Индивидуалните причини за появата на буболечки могат да бъдат доста оригинални и дори непредсказуеми.

  • Домакински уреди. Бебетата обичат да се крият в уединени места, защитени от ярка дневна светлина и с източник на топлина.Често бъгове на ден влизат в блоковете на компютрите на работната система и ако такава единица се придвижва да ремонтира или да работи постоянно в нов апартамент, паразитите също така проникват в нея.

Рейтинг:

"Аз дървеници е донесъл един от клиентите донесе за ремонт sistemnik Ако го направи веднага и видях тези същества биха ритали и система за единица и на клиента и той нощ стоеше под масата, и дървениците .. пръснати из апартамента. Имахме няколко седмици по-късно, когато те започнаха да хапят, изсипете апартамент екзекутор, а след това да предложи на палача и на клиента … "

Олег, Санкт Петербург

  • Друга причина за възникване на грешки в апартамента може да бъде, за да ги докарват в дома върху дрехите му. Бебешки грешки не могат да хапят дрехите, но е много удобно да се скриете в тях. Забележете, че кръвосмешението не винаги е поради малкия си размер. Поради това е много вероятно след посещение на апартамент, обитаван от буболечки, да доведете един или повече паразити до вашия дом. Причините за появата на бъгове за легло могат да бъдат и при закупуването на заразено облекло, което обаче се случва рядко.
  • Една от най-честите причини за появата на дървеници в апартамент е нови или стари мебели, донесени в къщата. Нови мебели заведени от магазина рядко заразени - в магазина, просто няма какво да ядат насекоми, но такива случаи са възможни и (например - бъговете на мебелите от магазин на ИКЕА). Много по-често обителта на бъговете е мебелировка, купена "с ръце" и вече използвана. Бебетата населяват вътрешните си повърхности, пукнатини. Необходимо е внимателно да проверите мебелите, преди да купите, а на първо място - в средата.

Преглед:

"Ако знаехме, че бихме донесли този шумен с мебели, нямаше да отидем дори в този склад.Никога не съм мислил, че могат да се появяват черупки в мебели от Икея. Но както разбрахме, всичко беше чисто в магазина и това беше заразената скринове от склада. Не знам дали те го обработват с нещо или не, но дори и такива прохладни мебели могат да бъдат заразени. С една дума, преди да закупите, да се запознаят внимателно всичко. "

Инга Ставропол

  • птици домашен любимец. Дървеници са паразитни на прилепи, птици, хамстери и плъхове, ако те не са много дълги и гъсти покриване на вълна. Дървеници не пият кръвта на котки или кучета, защото кожата им е твърде гъста за тези насекоми. поради тази причина, те не са паразити в едър рогат добитък.
  • бъговете могат да се появят в апартамента, заедно с случаен човек. Ако къщата е човек, който живее в заразените помещения , може да се прехвърли на дрехите си грешка. Това се случва, че след ремонта на собствениците на апартаменти намерите популации от дървеници, "ляво" художници. Дървеници са много любители на голяма тълпа от хора, така че те често живеят, кабини вагони, общежития. Ако нает да ремонтира екипа живеят в такива условия, това е много вероятно, че бъговете ще се опитат да се движат с тях

Преглед :.

"аз, след като се появиха напускащи таджики дървеници. И толкова много, че мислех, че ремонта ще трябва да бъде преработен. Изглежда, че тези момчета изобщо не се занимават с бъгове. Вероятно живеят в матраците си. Ако още една седмица, за да запълни апартамент малатион, преди наемателите могат да започнат … "

Александър, Москва

Инфекция апартамент грешки от гледна точка на биолог

Bed бъгове са опасни дори и от факта, че те бързо се размножава и да се установи около Дори ако в жилището се донесе само една жена, тя може да стане предшественик на ново население.Как е възможно това?

Жените на бъговете имат способността да поддържат оплодените клетки в тялото си до няколко месеца. Това означава, че може да чака условия, които са благоприятни за живота и едва тогава да се роди потомство. На този етап мъжът вече не е необходим, тъй като е допринесъл по-рано.

Единична жена полага 5-6 яйца на всеки няколко дни, като произвежда до 500 поколения в живота си. Имайки предвид факта, че младите бъгове могат да се размножават след месец след излюпването им от яйца, броят им в апартамента расте експоненциално.

Докато населението е малко, леглото на леглото заема много малка територия в апартамента. Те могат да живеят например между шевовете на матрака или на гърба на дивана.

Когато броят на насекомите се увеличи, можете да очаквате, че те ще се установят на всички изолирани места. Най-вероятно паразитите ще бъдат намерени на рамката на леглото, на дивана, зад шкафовете, в домакинските уреди и зад платната на картините.

Ако ситуацията стане критична и населението расте невероятно, насекомите търсят начини да разширят своите стопанства. Те могат да започнат да посещават апартаментите на своите съседи и в крайна сметка ще се появят нови колонии.

Развъждането на бъгове е невероятно бързо. Само за няколко седмици броят на насекомите може да се увеличи многократно. Особено, това се улеснява от един добър микроклимат на апартамента - удобно ниво на влажност, топлина.

Яйцата на бъговете са целогодишно, но при лоши условия на околната среда този процес е спрян, а след това да се възобнови със същата сила.

Има признаци за появата на буболечки в апартамента

Има няколко характерни признака, които показват появата на вредни насекоми в апартамента.Също така, тези признаци помагат да се определи, че това са бъгове, а не бълхи или други живи същества:> Характерна миризма на разглезен коняк, който има тайна, разпределен от възрастни бъгове.

  • Неспокоен сън през нощта, усещане за сърбеж и пълзене на насекоми по тялото. На следващата сутрин - голям брой ухапвания на открити места под формата на писти.
  • Кафяви кръвни петна върху спално бельо. След ухапването на леглото на леглото, кръвта не се сгъва веднага и може да оцвети листовете. В допълнение, самите храсторези могат да бъдат смазани от изстрекаване.
  • Корените на дървените буби под формата на тъмни точки в ъглите на апартамента и под леглата. Те могат да изглеждат като макови семена.
  • Читиновото покритие на насекомите се изхвърля след олющване. Той е, който първо хваща окото, когато изследва заразеното легло.
  • Ако са открити поне някои признаци за наличието на дървеници в апартамента, веднага трябва да започнете да търсите и унищожавате паразитите. Борбата с тях не е толкова лесно, колкото предотвратяването на появата на дървеници в апартамент, и всеки ден на закъснение ще изисква големи усилия в борбата срещу все повече кръвопийци.

Откъде идват буболечките в апартамента и как да се справят с тях

Как да нападнат жилищата