Чим клопи можуть бути небезпечні для людини

Січень 2019

Відео: Edward Tenner: Unintended consequences (Січень 2019).

Anonim

Сред всички паразити грешки на човека - един от най-неприятните. В някои случаи (дори ако не се вземат предвид щетите, които могат да причинят тези насекоми) един от външния си вид и начина на живот фактори причиняват особено чувствителни индивиди истерия: те са подобни на омразните нас хлебарки, пие кръв през нощта и обхождане в леглото. Но тези неприятни моменти са само началото на всички злини.

Защо бъговете за легло са опасни за хората? На първо място, разбира се, техните ухапвания, които могат да причинят сериозни заболявания и разстройства. Освен колкото повече бъгове в стаята, толкова по-опасни са последиците от постоянните им атаки.

Това е интересно

Епидемиолозите отбелязват постоянно нарастване на броя на дървените въглища в развитите страни. Така например, във Флорида през последното десетилетие броят на дървеници, обитаващи жилищни помещения, се е увеличил 10 пъти. Ако говорим за тази страна като цяло, през 2007 г. 80% от градските апартаменти в САЩ са били заразени с буболечки. Подобна ситуация в Европа: в Лондон годишното увеличение на броя на обработките на помещения от тези вредители се увеличава с около една четвърт. В Швеция най-голям дял от заразените с бъгове жилища попада в столицата - Стокхолм. Очевидно, бъговете отдавна са проблем в световен мащаб.

Ухапвания от леглото и последиците от тях

Сега нека разгледаме по-отблизо основната заплаха от тези насекоми.Както бе споменато по-горе, това е опасно бъгове начина си на живот, за да живеят, те трябва постоянно да хапят хората и се хранят с кръвта му. В този случай, към момента на кожата се пробива обикновено е безболезнено, но вече на няколко минути по-късно на жертвата ще се чувстват сърбеж по кожата, т. За да. В процеса на кръвосмучещи насекоми инжектира слюнка в раната, която ензими не е позволено да се откаже.

Като цяло, механизмът на този процес е подобен на ухапване от комар, толкова често, особено когато няколко атаки, които се появяват на кожните лезии не могат да привличат вниманието към себе си. На мястото на ухапване са незначителни зачервяване с видима точка в центъра, но ако човек не разполага с особена чувствителност, той не може дори да подозират, че къщата му са се заселили опасни дървеници и отпишат всички обичайните комарите или алергии.

Друго нещо е, ако няколко души вече са ухапали човек за една нощ. В този случай, техните ухапвания започват да предизвика различни и непрекъснато се измъчва сърбеж и мястото, където раните са най-дори могат да бъдат обхванати от вторичен алергичен обрив.

Трябва да се отбележи, че свръхчувствителност алергичен човек може да отиде далеч отвъд просто обрив - има главоболие, гадене, висока температура, подути лимфни възли.

Преглед

"Аз не можах да разбера какво се случва с детето ми. Той все още не е година, тя е дори с пръст, за да покаже, не може просто да не спи през нощта, постоянно плаче, ден нервна. Винаги се погрижи за това някои ухапвания, но аз помислих, че е комари, разполага с всички средства от тях се опитаха, докато най-накрая намери случаен бъг. Дори в началото не е идентифициран, помислих, че е хлебарка, а след това, когато аз мисля, че имам толкова много коса на главата му започна да се движи.Една седмица аз ги отрових всички, отколкото е възможно, самият е бил отровен, детето през нощта на баба носи. Прости ми, мила моя, за месец и половина кошмар. "

Лидия, Томск

Възможно е да се отпусне още една точка за опасностите от дървеници до хората. Както вече споменахме, слюнката ензимите на тези паразити причиняват непоносимо сърбеж на жертвата. При условие, постоянното чесане хапки (което е особено важно при малки деца, тъй като те не могат да понасят) и на тяхно място се образуват отворени рани, които могат да проникнат в различните бактериите, които причиняват възпаление пустулозен.

в допълнение, бъговете са опасни дори че пречи на нормалния сън, и по систематичен нощни атаки на жертвата може да "печелят" разстройство на съня. Човек, който се събужда от сърбеж, на първо място, за дълго време не е в състояние да заспя, и второ, откриване в неговите дървеници себе си, изживява истински стрес, който може да има трайни психологически последици.

има моменти, когато раздразнената и изтощена съпругата паразити непрекъснато се карат, а дори и за развод на фона на неефективна борба срещу дървеници.

Защо бъговете за легло са опасни за децата?

са особено опасни за бъгове деца легла: кожата на бебетата е много деликатен и чувствителен, но все пак се образува на имунната система, така сърбеж от ухапвания е по-болезнено за тях, както и алергии - продължителни и задълбочени.

Освен това многобройните ухапвания могат да доведат до анемия на недостига на желязо, която понякога завършва в тяло на уязвимо дете с различни трудни последици. При някои възрастни обаче този фактор не може да бъде намален: сериозните ухапвания на бременни жени могат да доведат до непредсказуеми последици както за майката, така и за бъдещото дете.

Като цяло, в апартамента, където живее детето, бъговете могат да бъдат опасни в най-висока степен и поради това трябва да ги измъкне от тук възможно най-скоро.

Смущават ли се бебетата, СПИН, хепатита и други инфекции?

Съществува мнение, че бъбреците са също опасни, защото носят патогени на различни човешки заболявания.

Това обаче не е напълно вярно.

Всъщност, за запис в организми дървеници различни страни са агенти на инфекции, като например

 • хепатит В
 • чума
 • тиф
 • пристъпно температура
 • Q температура
 • туларемия
 • жълта треска
 • проказа
 • туберкулоза
 • филариаза
 • сифилис
 • лайшманиазис.

Въпреки това, независимо от доста сериозен списък, нито едно от проучванията не показва значима доказателства за предаване на тези инфекции от заразено лице на здравословна.

запознат с легло бъгове трансфер въпрос сериозни човешки заболявания, не можем да спрем на едно от най-страшните глобалните предизвикателства - имунодефицитен вирус.

Специални експерименти са показали, че могат да се натрупват грешки във вашите храносмилателни вириони пътища ретровируси, от които най-известните - ХИВ. Въпреки това, дори когато е в тялото на самата насекомото имунодефицитен вирус не се размножават, и повече от това - преминаване през храносмилателния тракт на насекомото, се отделя в изпражненията.

С други думи, хапещите грешки не могат да доведат до заразяване с ХИВ, дори ако патоген попадне в тялото си, той не се предава чрез ухапване от нова жертва.

Въпреки това все още можете да се заразите с някои опасни заболявания чрез буболечки. Така, например, наблюденията показват, че вирусът на хепатит В и някои други инфекциозни агенти могат да се съхраняват до няколко дни в изпражненията на дървеници, което означава, че човек, случайно докосване на ръката, където те са били оставени, лесно може да "вдигне" на инфекцията.

Вторият възможен вариант на инфекция е вдишването. Дишането в прах с отпадъчни продукти от тези насекоми, човек също е изложен на риск от инфекция. Ето защо, колкото повече бъгове в стаята, толкова по-различни хора са в него, толкова по-лошо е цялостното санитарно и епидемиологично състояние.

По този начин, като се прости изводи, можем да видим, че най-опасни в това отношение може да бъде хотела (особено тези, които са вече много ниска такса за целия престой), полеви болници, бежанските лагери и концентрациите на бездомни място.

Съвет

Живот в тропиците на Южна Америка, така наречените целуващи грешки са опасни, защото са носители на причинителя на болестта на Chagas, и скорост на предаване на насекоми е много висока. Тази болест в много случаи води до увреждане или смърт. Bed бъгове, от своя страна, също са носители на причинителя на болестта на Chagas, но документирани доказателства за заразяване на хора не е известен.

Bed бъгове като причина за психологически и семейни проблеми

Както споменати по-горе, в допълнение към очевидните инфекциозни заболявания са достатъчни опасни грешки, така да причинят сериозни психологически проблеми. Науката е доказала, че психичните разстройства може да предизвика соматични и неуспехите на човешкото тяло, така че пренебрегват този аспект на принудителен близостта на буболечки, легла не са си струва.

Много хора страшно се страхуват от насекоми и една мисъл за възможното наличие на бъг в леглото им не им позволява да заспиват нормално. Това важи особено за жените и децата: психиатрите редовно регистрират развитието на фобии при малки деца и юноши, които са оцелели от сериозни ухапвания от дървеници.В този случай жертвите на кръвоносните съдове стават ненужно развълнувани, агресивни, спят слабо през нощта, могат да развият нервна тик.

В допълнение, сърбеж от ухапвания и постоянна проверка на леглото през нощта нарушава съня, лишава човек от нормалната почивка, води до развитието на нервност, чувство на постоянна умора, стрес.

През деня, той отговаря на намаляване на ефективността, влошаване на настроението, а понякога - и кавги в семейството.

Важно!

Много често буболечките хапят само един човек, дори когато двойката спи в стая или двойка с дете. Постоянни "неразумни" оплаквания от ухапване на съпруга и неразбиране от страна на друга, която не е предмет на бъгове атакувани, може да доведе до дразнене на първия партньор, а след това - дори до сериозни конфликти в двойката.

Други хапещите насекоми

Ако говорим за тези кръвосмучещи паразити като цяло, трябва да се отбележи, че опасността за хората не са единствените членове на семейството дървеници.

Така водните буболечки на семейство Гладиши (семейство Гладишеви) се наричат ​​водниста заради болезнените им инжекции. Бомба на семейството Скорпионите на водата оставят след захапването си сериозно подуване, което може да нарани няколко дни.

Една от най-големите грешки, като цяло - огромен belostoma понякога ядат младите жаби и риби СРЮ - също невероятно болезнени ухапвания и е истински бич на реки и езера плажове в Северна Америка.

Все пак е честно да се каже, че като цяло всички тези бъгове хапят човек само за целите на самозащита. Ако не ги докосвате и случайно не стъпите върху тях, те ще се опитат да избегнат всякакъв контакт с лицето.

много други много конвенционален в природата, а в селата - бъгове бъгове скункс, италиански смрад грешка или бъг вредна - може да бъде опасно, само защото тя ще остави в ръцете на една изключително неприятна миризма. Ето защо, те, също, без никаква причина да не се притеснявате, и премахване от апартамента, се препоръчва да се наблюдава максимален деликатес.

Полезно видео за дървеници: важно е да се знае за тези паразити

местообитанията грешки в къщата и важни нюансите на работа с тях