Від чого в будинку заводяться постільні клопи і що робити в такій ситуації

Січень 2019

Відео: Suspense: I Won't Take a Minute / The Argyle Album / Double Entry (Січень 2019).

Anonim

Много сериозно вярват, че буболечки нападат къщата заради безредието на Силите, защото това място не е направено почистване, много боклук, хранителни отпадъци, немити дрехи. Ако мислите така, тогава ние бързаме да ви разочароваме - всичко това няма никакво (поне пряко) отношение към появата на бъгове на леглото в апартамента. Тези насекоми се засаждат дори в най-уютните, уважавани и чисти апартаменти и те не се интересуват дали алкохолиците живеят в къщата или благочестива млада двойка.

Интересно е, че в края на миналата година и началото на този век годишните ентомологичен конференции за вредни насекоми, неприятно мъжът в съвременните градове, не е имало доклад на дървеници. Още през 2008 г. 8 говорители от процъфтяващите страни по света говориха за този проблем. Сега през 2015 г. и проблемът е по-належащ от всякога.

Например, само в Лондон, около 80% от домовете и апартаментите някога са страдали от заразяване с бъгове. В слънчевата Флорида повече от половината от къщите поне веднъж бяха третирани от тези насекоми. Има дори мнение, че към днешна дата човечеството е изправено пред реална заплаха от пандемия на заразяване с бъгове.

И една от причините, поради които тези паразити нападат домовете ни и се разпространява толкова бързо във всяко отношение, е активен миграция на хора, включително и мода за пътуване до екзотични страни.В последния случай насекомите се внасят от туристи в лични вещи от хотели и хотели.

В същото време дървеници са абсолютно "не ми пука" санитарното състояние на помещенията. Единственото важно нещо за тях е присъствието в тези помещения на източник на прясна кръв - човек …

Откъде идват лешоядите?

Така че, за появата на дървеници в дома трябва да настъпи прехвърляне на биологичен материал в стаята: той може да бъде яйца, ларви и възрастни от паразита.

Най-често срещаните грешки са замърсили апартамента, имам в къщата с втора ръка мебели, спално бельо, дрехи и предмети от бита, когато се движат и се движат нещата от заразените грешки в стаята е чиста.

Отидете на бележката

Винаги внимателно проверявайте мебелите и домакинските уреди, които купувате, за яйца и екскременти на бъгове. Особено, ако купите неща, които са били в употреба.

Трябва да се има предвид, че дървеници са в състояние да живеят без храна в продължение на около шест месеца. Следователно те могат да мигрират на големи разстояния, да населяват дори нежилищни помещения и да чакат за своето време.

Според многобройни прегледи на жертвите, буболечките в апартамента им започнаха след преследването на насекоми в съседни апартаменти. Това е често срещано явление, че е трудно за неподготвен човек да се съпротивлява.

С масивна инфекция на къщата, бъбреците могат да се промъкнат по външните стени на жилището и да пълзят в стаята през прозорците.

Съвет:

Запознайте съседите си и знайте кой живее в откровено неблагоприятни апартаменти. Използвайте инсектицидни моливи за лечение на външни склонове на прозорците и входната врата на кутията, народни средства за защита (пелин, вратига) и раздел репелент за защита срещу проникване на вентилационни канали домашни дървеници.

През деня бъговете са скрити в уединени и топло места. Такива места могат да бъдат например компютър, телевизор, лаптоп или микровълнова печка.

Често домашните бъгове се засаждат след пристигането на гостите, живеещи в заразен апартамент: гостите могат да носят паразити на дрехите и обувките си. Освен това насекомите лесно могат да бъдат внесени в къщата в собствените им джобове, връщайки се от същите гости, ако собствениците живеят в "бъговете" и не знаят или не ви разказват за това.

Инсекти могат да бъдат доведени от туристически пътувания (от заразени хотели), донесени с всякакви външни неща. Достатъчно е да донесете една възрастен жена и можете да очаквате, че буболечките за легло ще се получат в цялата къща.

Съвет:

Не се спирайте на евтини хотели и пансиони, когато пътувате. Измийте всичко веднага след пристигането си.

Между съседните апартаменти паразитите се разпространяват чрез вентилационни канали, кухини в стените на къщата и пукнатини в тавана. Като имат плоско тяло, което може да бъде компресирано и разтегнато поради хитинови пръстени, бъговете могат да се изтръгнат в най-тесните слотове и дупки.

Често се засаждат бъгове, които тичат от съседи, чиито апартаменти са в деня преди дезинсекцията, особено ако не бяха достатъчно ефективни.

Само в изключително редки случаи се засаждат буболечки в апартамента, проникващи в животните. За котки и кучета, паразитите атакуват само когато са твърде дълги, за да достигнат до човек.

Известни са куриозни случаи на внасяне на дървеници от елитни магазини, които не са нови дрехи и нови мебели от склад. Инсектите могат да стигнат до магазин или склад от посетител или служител, живеещ в "бъговете", както и от близките жилищни помещения.

Хабитат и начин на живот на дървеници в дома

Най-често буболечките се засаждат на първо място в близост до мястото, където човек спи. Това е легло, диван, шевове и гънки на матрак, пукнатини зад первази и стена хартия.

Понякога кръвопийците се заселват на други места:

 • зад картини и килими по стените;
 • в гънките на гоблени;
 • в гнездата;
 • в системните части на компютрите, в корпусите на домакински уреди;
 • в неизползвани дрехи и обувки.

Домашните бъгове са най-вече активни през нощта, но могат да атакуват рано сутринта и животът им зависи до голяма степен от присъствието на човек в леглото. Насекоми привлечени от миризмата и топлината на тялото, както и въглеродния диоксид издишания въздух (между другото, този принцип се основава на работата на някои капани за грешки).

Апаратът за засмукване на насекомо се състои от две тръби. Единият от тях пробива кожата и инжектира специални вещества, които не позволяват кръвта да се съсирва и да анестезира мястото на ухапване. Друга тръба на паразита изсмуква кръв.

Обикновено храната отнема от 3 до 10 минути. След известно време действието на упойката спира и лицето започва да се тревожи за сърбеж, кожата става червена, появяват се мехури.

Когато се събуждат и откриват вериги от ухапвания върху себе си, хората в повечето случаи не разбират веднага, че в апартамента им има бъгове и нещо трябва спешно да се направи. Като правило всеки се опитва да отпише алергии или комари. Но дървеници … Как е възможно това, защото през 21 век … Така живея, докато един ден те намери гнездо на паразити, или няма да види насекомото възрастното върху белия лист.

Една грешка попада в къщата и можем да очакваме, че съвсем скоро броят на паразитите ще достигне немислими размери.Той също така се случва, че човек влиза в синоним празния корпус през есента и не забележите малките кръвопийци в квартала, защото те отидоха в зимен сън. Може би влизането на новите собственици на апартамента е било предшествано от саниране на помещенията, в резултат на които са били унищожени не всички насекоми (имаше яйца, ларви или няколко лица в най-усамотените кътчета).

След известно време насекомите се събуждат, започват да се хранят и много бързо се умножават.

Проверка на стаята за наличие на паразити

За да се съмнявате, че корпусът може да бъде отгледан буболечки върху три основни причини:

 • хапе върху кожата след сън;
 • наличие на насекоми и техните ларви в стаята;
 • характерна миризма на кисело плодове или коняк;
 • появата на екскременти или остатъци от хитинообразно покриване на насекоми под леглата и близо до первази.

Първите признаци, че домашно отглеждани грешки са ухапвания, че сърбеж на сутринта и да изглеждат като малки червени точки, подредени в една верига от 4-5 парчета. Най-често ръцете, врата, раменете и долните части на тялото страдат.

Внимателно огледайте легло и цялата стая, особено в близост до леглото, обикновено вече е възможно да се открие насекоми, техните ларви и яйца, както и хитинови обвивки в пукнатини, гънки на матраци и спално бельо, за цокли, килими и картини, в близост до търговските обекти. На листовете могат да се появяват малки червени петна на местата, където човекът неволно натискаше пияната кръв на бъг.

За факта, че в домашни буболечки са пивоварни, може да говори и една неприятна миризма на бадеми или коняк на закрито. Някои хора от старото съветско втвърдяване знаят това особено добре.

Ако все още няма увереност, може да се опитате да хванете паразитите, като направите капани на лепкава лента.Лентата е залепена по краищата на матрака, на гърба на леглото, а сутринта проверява за наличие на прилепнали насекоми.

Ако на канапето вероятно се набият бъгове, можете да направите алармен часовник и да включите светлината около 3 часа сутринта, след което да проверите спалното бельо (винаги бяло). Разбира се, кръвта ще бъде намерена на листове и одеала.

Методи и средства за отглеждане на буболечки

Обикновено следните методи се използват за борба с бъгове:

 • Химикал - използвайки мощни инсектициди;
 • Термично използване на гореща пара, повишаване на температурата в помещението, изсипване на гнезда с вряща вода;
 • с помощта на капани;
 • народни начини за борба с бъгове;
 • , както и да се обадите на службата за дезинсекция.

Унищожаването на паразитите сами по себе си може да се направи с помощта на специални инсектициди. Много ефективни, например такива лекарства като Get, Delta Zone, Xulat micro, hangman и др.

Възможно е също така да се бори с високи температури, но обикновено е проблемно да затоплите цялата стая до висока температура, както и да я замразите (не забравяйте и за отоплението на батериите, които могат да се спукат). Използването на гореща пара от дървеници е ефективно само при много внимателна обработка на всички мебели и дори в този случай е по-добре да се съчетае този метод с едновременното използване на инсектициди.

Начините на хората за борба с бъгове в къщата днес могат да се считат за безнадеждно остарели. Трудно е да си представим, че съвременният човек ще пръски терпентин или керосин в апартамента си, рискувайки да повреди мебели, пластмасови повърхности, килими. И просто дишането на всичко това с риск от пожар или експлозия е много съмнително удоволствие.

Може би най-оптималното решение в случай на бъгове у дома би било призивът на екип от специалисти, които използват само химическия метод на преследване. На пръв поглед може да изглежда по-скъпо от самопреработката, но тогава ще спестите време и здраве. Освен това има голяма вероятност дървените площадки да бъдат повторно стартирани - в този случай, при гаранцията, ще можете да получите повторно обработване на помещенията безплатно.

Полезно е да се има предвид, че в апартамента често се засаждат бъгове, проникващи от съседите. Ето защо, преди да се обадите на контролерите за вредители, струва си да разберете кой друг в къщата страда от паразити и да извършва колективна обработка.

Къде се появяват буболечки в апартамента и как да се справят с тях

Интересен видеоклип: пример за това как халчетата влязоха в къщата с нов матрак