Особливості розмноження домашніх тарганів

Січень 2019

Відео: Моем в первую очередь! Самые грязные вещи в доме (Січень 2019).

Anonim

Техните орди не дават на човека мир, от който се движат стените на къщата, те се гмурват във всички ъгли. Нещо подобно с определено количество неприязън и страх хората казват за хлебарките, които дълго живеят с тях една до друга. Измислените изрази помагат ясно да си представят как се възпроизвеждат хлебарки, като пренебрегват постоянните опити на майстора да се отърве от тях и да покаже невероятна плодовитост.

са яростните процент на увеличение в броя на лицата, способността да се появи като гръм от ясно небе, тяхната неуязвимост на влиянието на много отрови и радиация дори удиви, вдъхнови страх и да стане повод за шеги.

"Червенокоса и мустаци" може да се похвали, че той е основният герой на много литературни произведения, но най-често е отрицателен.

Историята на човешката омраза към хлебарки

Когато става дума за липса на представители на най-хубавото вида членестоноги чувствителни хора отвращение потръпваше рамене. Тези, чиито апартаменти не застрашават възпроизвеждането на хлебарки, ще се оттеглят безразлично. И само няколко от тях могат да разкажат с радост часове за грациозността на насекомите. Човек би могъл да се насладите на изключителна ловкост от тези специални предмети от света на фауната, ако не и исторически корени и вражда между Хомо сапиенс и Dictyoptera.

Учените твърдят, че предците на хлебарки са съществували още в епохата на палеозойската епоха и успешно са прехвърлили всички глобални промени на Земята.Те предпочитали климата на тропическите гори. Именно там се развиха идеалните условия за котенца котенца, любовници на топлина и влага.

Човек се научи да построи къщи, осигурявайки целогодишен комфорт на себе си и на малките му братя - хлебарки. Инсектите са избрали сгради, винаги има храна и защита от природни бедствия. Те доброволно заемат ниша до човек, превръщайки се в Sinanthropus, което значително увеличава способността им да доведат потомството.

Срамежливите, придирчиви същества, отпечатани във фотографии, не са много привлекателни, а когато хлебарките започват да се размножават активно, става непоносимо. В старите времена никога не се е случвало на никого да се бори с хлебарките, те трябвало да издържат. Наличието на такива пастили в хижата се считало за знак на просперитет. Когато собствениците са бедни, хлебарките нямат какво да ядат.

Руският император Петър I преживява силна неприязън към такива неканени гости и в същото време към собствениците, които позволяват възпроизвеждането на насекоми в хижата им.

Незначителни на пръв поглед същества играят определена роля в живота на човешкото общество. В предишните векове едва ли някой можеше да се похвали с пълна липса на бъгове в къщата.

Един известен пекар, избягал от праведния гняв на генерал-губернатора, издава хлебарка, изпечена на ролка за стафиди. Инсектите в кухнята му станали достатъчно смели, че успяват да овладеят кътчетата по пътя на господаря си и се вмъкват във ваната с тестото. Така че, заради любопитството на хлебарка, баналната нечистотичност и находчивостта на хлебаря, се появиха кифли със стафиди.

Колкото повече хора се заселили в домовете си, особено с голямо усърдие хлебарки ги усвоили, с бързи темпове расте броя на населението, но човечеството стана непримирима.Многоетажната конструкция се приема от насекомите на урагана. Водоснабдяването е най-голямото постижение на цивилизацията. Изтичащи тръби, радиатори за отопление - просто рай за хлебарките, свикнали с топлина и влага.

И безразсъдното отношение на хората към продуктите от хлебарки отдавна беше оценено. И независимо от това колко копия на отговорните наематели се счупят, защитавайки правата си на жизнено пространство в борба с жалки малки кози, които искат да се възползват от чужди разноски, винаги ще бъдат намерени.

Подобно съжителство е съмнително удоволствие, но това не е толкова лошо. Развъждането на хлебарки засяга обувки, книги и свети светии - домакински уреди и такива "граждани" в съда няма да се плъзгат. От време на време изследователите откриват нови недостатъци в блуждаещото братство, като я обявяват за виновни за развитието на бронхиална астма и носител на причинителите на редица неприятни болести. Горното води до окончателното разкъсване на вече напрегнатите отношения на човека с хлебарки.

Размножаване на хлебарки

Домашните хлебарки се възпроизвеждат като типични представители на техния клас, сексуално. Специалистът лесно ще различи мъжко от женско. Истинският интерес към развъждането на тези животни и техните сексуални характеристики показват биолози и тераумисти, ентусиазирани екзотични. Бедният човек, нежелано да стане собственик на хлебарската хлебарка, не се придвижва след тях с лупа, искайки да определи какъв пол се размножават на неговата територия.

За подрубриката на хлебарки е характерно голямо разнообразие на видовете. По-голямата част от видовете, които са най-близки до руската гледка, имат следните характеристики:

  • един мъж е малко по-малък от женски.
  • При зрял мъж е възможно да се открият характерни израстъци в последния сегмент - грудките.
  • Мъжете имат малко по-добре развити крила, а в изключителни случаи могат да извършват малки полети.

Женските хлебарки са способни леко да размахват крилата си, приканващи към чифтосване, - началната фаза на процеса на възпроизводство. Мъжките за този готов да подвизи: някои почти не може да лети, Мадагаскар съскащи хлебарки излъчват заплашително звуци и дупето "рога". Те организират истински битки, като доказват правата си на жената.

След оплождането женската оставя яйца. Като правило, те имат защитна капсула - оток.

Промените, които се случват в структурата на насекомите по време на живота, се наричат ​​метаморфоза. хлебарки неразделна част вид трансформация: яйцата в ларви, те се подлагат на няколко molts, ларвата всяка следваща повече прилича на възрастен, имаго.

През целия живот жената многократно извършва яйца. Също така има интересна особеност, след сдвояване гететите на мъжката са задържани дълго в тялото на жената, повтарящи се съединители се появяват дори без предишно копелиране.

По-голямата част от насекомите, живеещи в жилището, са ларви, които не са достигнали пубертета.

За да живеят заедно с хората, насекомите са спечелили много. Къщите и апартаментите са надеждно защитени от неблагоприятни метеорологични условия, домакинствата щедро осигуряват провизии, което позволява на хлебарките да се размножават много бързо и комфортно.

Вездесъщата червена хлебарка

Нека ви представя популярната бегач на съвременната руска кухня - червен бръмбар, наречен така заради цвета.Blattella germanica - така го наричат ​​зоолози. Той също има много прякори. Един от тях, хлебарът, отразява историята на приключенията на това досадно животно. Смята се, че те са донесли в Русия своите, африкански от раждането си, в раниците и палмите си, войниците, които се връщат вкъщи след войната с Прусия.

Напротив, германците са убедени, че хлебарката дойде в Европа от Русия, а в Западна Германия се нарича френски. Той посети навсякъде. Той успя да спечели състезанието с черна хлебарка, защото той бързо достига полова зрялост, по-плодотворна и по-дълги се грижи за тяхното потомство, както и от време на време яде яйца от черни хлебарки често са оставени да се грижат сами за себе си.

Женската хлебарка се надува навсякъде със себе си и я оставя едва когато ларвите са напълно узрели и са готови да напуснат.

Развитието на хлебарка от яйцето до стадия на възрастното лице отнема около четири месеца. При достатъчно висока температура на околната среда, тя е готова за смесване след 3 месеца.

През периода на зрелост, който продължава до 30 седмици, едно лице може да даде живот най-малко на сто деца. Възпроизвеждането на повсеместните червени хлебарки е ограничено само от липсата на вода и храна.

Къде са изчезнали хлебарките и ще умрат като динозаври?

През последното десетилетие и може би малко повече, жителите на жилищни сгради бяха изумени от липсата на хлебарки в техните кухни, вечни зависими. Химията наистина ли работи? Или в същото време всички съседи станаха изключително чисти, престанаха да изтекат крановете и всички хлебарки избягаха в търсене на храна и напитки? Това е малко вероятно.

Учените са разтревожени от внезапното им изчезване.Версиите са представени от още една невероятно различна. Някой твърди, че в нашите апартаменти се появи твърде много вкус, според насекоми, неща. Те не отговарят на генетично модифицираните храни, мистериозните багрила и консерванти, на които човек вече е свикнал.

Не им харесваше миризмата на линолеум, липсата на стари книги със залепени страници в килера. Те бяха убити чрез клетъчна комуникация или разрушен озонов слой и те станаха жертва на цивилизацията.

Те са ли страдали от съдбата на динозаврите? Едва ли. Хлебарите често са доказали своята способност да се адаптират към най-неблагоприятните условия. Ако те могат да издържат на йонизиращо лъчение, могат ли радиочестотите с висока честота да им навредят? Прушакът управлява без храна до 20 дни, със сигурност няма да издържи временни затруднения.

Не се надявайте, че двамата крака са победили в битката с хлебарки. Няма съмнение, че те ще се върнат в домовете ни. Те ще се съчетаят с променената човешка диета, опитайте синтетични зъбчета за зъби върху зъба, ще повредят пластмасата. И с тези хора, оцеляли в борбата за съществуване, ще бъде по-трудно да се справим. Те може да са станали по-силни, по-хитри, по-гъвкави.

Така че пред нас със сигурност очакваме нов етап от битката с хлебарки, борбата срещу масовото им възпроизводство на нашата територия.

Защо не мога да измъкна хлебарките от апартамента

Използване на средства от хлебарки