Постільні блохи: докладні фото і рекомендації щодо позбавлення

Лютого 2019

Відео: С клещами в постели: почему следует избавиться от перьевой подушки? - СТОП 5, 22.01.2017 (Лютого 2019).

Anonim

Спалните бълхи са типична, ако мога да кажа, такава работа на традиционната народна мисъл. Скачането на насекоми, които хапят хората и за техния основен източник на храна, за да отнеме мястото, където хората да се отпуснат, да имат лека ръка с жертвите си и се наричат ​​"легла".

В същото време официална наука от този род, като "легла за бълхи", дори не знае. Такъв колективен епитет в народа се нарича няколко вида бълхи, най-често срещани в човешката обител: котешка бълха, кучешка, човешка, плъх.

Понякога на бели листа може да намерите представители и други видове бълхи, което е особено важно за селските райони или хотели в екзотични страни. Но за обикновената жертва на малки кръвци няма значение: всички "легла" бълхи изглеждат същите, ако окото не е въоръжено с микроскоп. Да, и на навиците и начина на живот, който те всички доста подобни …

Легла Flea: изглеждат под микроскоп

бълхи в леглото винаги възникват внезапно, и са една неприятна изненада за някой, който изведнъж ги намери. И независимо от страната, вида на паразитите и времето на срещата, самите бълхи изглеждат забележително подобни. В повечето случаи това са много малки насекоми с тъмно, лъскаво кафяво тяло с дължина около 2-3 мм, без крила, но много скокове.

в снимката по-долу показва бълха, която може да се намери директно в леглото си:

В реалния свят да се разгледа една бълха, дори и на дланта, е практически невъзможно: насекомото винаги се опитва да избяга от мястото, където то е видимо.За сметка на мощните задни крака, бълхите правят такива бързи скокове, че човешкото око дори не може да забележите самото движение. Изглежда, че насекомото просто изчезна от мястото, където беше точно сега.

Снимката показва, че задните крака на бълхите са най-развитите и изглежда така, сякаш е кенгуру лапа:

Отличителна черта на бълхи е много издръжлив хитин покривка на тялото, предназначени за защита на паразита по време на залавянето му от страна на жертвата. В допълнение корпусът е достатъчно сплескан отстрани и е почти невъзможно да се счупят бълхите например с пръсти. Тя ще умре само когато е смазана с нокти или между зъбите на животно.

Интересно е да

Бълхи отлична "наясно" на своята неуязвимост, и така те не са се развили много рефлекси и инстинкти, характерни за други паразити, свикнали постоянно да се скрие, за да прикрият или бягат (хлебарки, легло дефекти). Например, бълхите дори не произвеждат анестетичен ензим, което би направило ухапването им по-малко болезнено. Поради това, ухапвания от бълхи са може би най-чувствителните в сравнение с жилото на други паразити, които, обаче, не пречи на бълхите да оцелеят доста добре, дори ако тяхната саможертва вземете насекомото или просто драскотина ухапан си място, бълхи от нея не боли.

На снимката - една бълха от леглото при висока степен на увеличение:

и следващата снимка може да се види, тя изглежда като една бълха ухапване в момента:

Всички те отговарят на бълхите на леглата - случайни и временни посетителите тук. Нормални техните местообитания - тъмните ъгли, купчината боклуци пространство зад цокли, дебели килими, гнезда и кошчета за домашни любимци и птици.Тук оставят яйца, почиват след хранене, просто се крият.

бълхи в леглото или дивана могат да бъдат открити само ако вътрешните кухини натрупа голямо количество отпадъци, или различни тъкани се съхраняват за дълъг период от време, без вентилация и измиване. На леглото паразитите се движат, само гладуват в търсене на жертвите си.

Бълхи и други паразитни насекоми: как не могат да бъдат объркани един с друг?

Понякога зад леглото бълхи се вземат напълно различни насекоми - паразити или само тези, които могат да бъдат на листа или под възглавницата случайно.

В този случай, всички кръвосмучещи насекоми бълхи на отличават достатъчно лесно:

 • От всички указание за човешки кръвни бълхи са различни способност скачане. Ако малък паразит тихо изчезна от пръст или длан, към който е бил засаден след улавянето - определено е бълха.
 • От бръмбари, бълхите се отличават с липсата на стриктна нощна активност: те могат да хапят по всяко време на деня. В допълнение, бълхи могат да бъдат объркани с изключение, че само най-малката ларвите на бъгове - възрастен дървеници са много по-големи и изглеждат сплескани в хоризонтално, а не вертикално. Ларвите на едни и същи легла са винаги леки, за разлика от тъмнокафяви бълхи.
 • Понякога на леглото може да срещнете бельо или глави въшки. Те са приблизително същите като бълхите, но изглеждат малко по-различни (виж снимката) и имат светло тяло. Освен това, ако бълхите ухапват главно в краката и никога не проникват в косата, ушите се захапват точно зад скалпа или кожата в слабините.

Photo Flea:

Но снимката на спално бельо въшки:

кърлежи бълхи объркани трудно - много характерен външен вид има осем крака носител енцефалит.В допълнение, кърлеж в леглото - това е практически глупост. Те се намират само на природата и след като се отделят от жертвата в къщата, се опитват да се скрият възможно най-скоро в усамотено тъмно място.

Снимка на отметката:

Кои са опасните бълхи в леглото?

Многобройни ухапвания от бълхи (включително когато човек е в леглото) в много случаи причиняват характерна кожна реакция, наречена пульокоза.

Симптомите на ухапване от бълха са доста специфични и имат само тях не може да се изчисли на самите паразити:

 • Болезнени и силно сърбящи малка червена Петехии с тъмна точка в средата на всеки от тях. Характерни за съществуването на вериги от три или четири такива червенина - всяка бълха с спокойно хранене на спящ мъж оставя няколко ухапвания, разположени близо една до друга.
 • Алергична реакция под формата на обрив в областта на множество ухапвания. Особено е характерно за децата.
 • В редки случаи - генерализиран алергичен отговор на тялото, индивидуален за всеки човек, но обикновено се проявява при повишена телесна температура, главоболие, повишени лимфни възли.

Следните снимки показват типични признаци за ухапвания от бълхи:

В редки случаи, при тежки ухапвания, могат да се появят нарушения на нервната система.

В допълнение, "леглото" бълхи и бълхи обикновено страдат от много човешки заболявания, включително - и смъртоносни. Специалистите на епидемиолози установили, че бълхи са носители на повече от 200 различни човешки заболявания , сред тях - антракс, чума, бруцелоза, туларемия, хепатит, сънна болест, енцефалит. В допълнение, бълхите са един от най-активните вектори на яйца от хелминтите.

Симптомите на бълхи в стаята

В допълнение към прост откриване на бълхи в леглото, по различни причини може да се определи, че паразитите са налични в къщата като цяло.Например:

 • Редовно се появяват ухапвания по краката. Много хора не обръщат внимание на тях, особено през лятото, грях на комари и други насекоми, на улицата, докато самите бълхи безопасно хапят апартамент обитатели в собствените си легла.
 • Неспокойно поведение на домашните животни. Бълхите им хапят много по-често от хората.
 • Откриване на ларвите на бълхите в ъглите на стаята или в отломки. Тези ларви са подобни на ларвите на мухи, но по-малко подвижни и имат полупрозрачно тяло.

можете да видите по-долу в снимката като ларви бълхи изглежда така:

Също така е знак за наличието на бълхи са изпражненията им, особено забележимо в светъл цвят легло - малки черни точки лесно хващат окото, а дори и малко количество развалят външния вид на плат. Между другото, понякога такива точки могат да бъдат объркани с изпражненията на леглото.

Ако намерите поне няколко бълхи в леглото, или в домашни животни е необходимо възможно най-скоро да започне да се отървем от вредители без да им дава възможност да се размножи и се разпространи в съседните апартаменти.

Как да се справим с бълхи

Преди да донесе "легла" бълхи в апартамента, не забравяйте да ги ецване в домашни любимци. Той е с тях почти винаги паразити проникне в стаята и ако остане няколко насекоми, дори и в напълно гравирано апартамент са в рамките на няколко месеца, най-бързо да си възвърне силата си в козината на животното.

Животните трябва да бъдат третирани срещу бълхи по един от следните начини:

 1. Възможно е, например, използването на спад на холката на бълхи - добре доказано капки Stronghold, първа линия, Hartz.
 2. Специални инсектициклични спрейове като Frontline, Hartz, Bars, Blochnet също са ефективни.
 3. Може да се използват и шампоани от бълхи - г-н Bruno, Beaphar, Purity, особено често използвани за отстраняване на паразити при котки и кучета от декоративни видове.

След тази обработка на вашия домашен любимец трябва да носят яка protivobloshiny да се изключи възможността от повторна инфекция с бълхи във времето до отстраняване на паразити от апартамента.

Всъщност от помещенията на бълхите се отстраняват специални инсектициди, предназначени за борба с домашните насекоми. За тази цел са особено подходящи следните:

 • Инсектицидни концентрати, които трябва да се разреждат с вода и да се пръскат с битова струя. Сред тези лекарства най-известни са Get, Cifox, Delta Zone, Cucaracha, Medilis Cypher, Tetriks. Тези средства са доста токсични, когато лекуват апартамента от тях, те трябва да отстраняват всички хора и животни от него и след няколко часа след прилагането им да извършват мокро почистване и да проветряват стаята. Такива решения могат да бъдат лекувани от бълхи на дивана, тялото на леглото и особено внимателно - легла и кушетки на домашни любимци, в които често се развиват ларви.

Забележка:

Инструментите като Get и Delta Zone нямат силна миризма и с подчертана чувствителност към аромати, можете да ги използвате. Те не изискват задължително почистване в стаята и са доста икономични при употреба.

 • Специални аерозоли като Combat, Raptor или Reid. Те могат да изнесат бълхите от дивана или фотьойла, като просто лекуват определен обект със самия наркотик и му позволяват да "варя" на закрито. Също така, тези спрейове са добри за да се отървем от бълхи в леглото, защото те имат приятна миризма и не принуди няколко дни да спи на леглото със силен мирис на инсектицид.
 • Ако се установи, бълхи в апартамента през зимата, а прозорците - истински студено, можете да се проветри помещението, в очакване, докато температурата спадне почти до нула. Повечето от бълхи, когато той умира, а ако тя е след това да извърши основно почистване на стаята, обикновено можете да се отървете от ларвите преживяват с по замразяване стая.

Съвет

Ако бълхи в леглото са открити в хотел или хотел по време на пътуване, опитайте се да се отървете от тях само с едно завъртане на легло на улицата или в банята. Може би това е само случайно "уловени" паразити и те просто са отстранени от помещенията, така че да не развалят съня.

В бъдеще, за да предотвратите появата на бълхи в стаята, винаги трябва да се носят върху специални домашни любимци яки (че животновъдството са основни zanoschikami паразити в къщата) и под леглата си, легла и дивани да приложите копие снопове от сушени пелин и вратига. В този случай, дори и случайно попадат в къщата паразити се опитват да го напусне, а най-вероятно няма да е тук, за да се установят и да се размножават.

Интересно видео: пример за нашествието на бълхи от мазето на жилищен блок в апартаментите

Как да изберем дезинсекция услуга, за да убие бълхи