Про блохах у папуг: від симптомів до лікування

Грудень 2018

Відео: Болезни попугаев. Симптомы. Лечение (Грудень 2018).

Anonim

Често вече заразените бълхи, заразени с бълхи, идват при собствениците. Бълхите обикновено се свързват с кучета и котки. Засаждането на вълнообразни папагали, малко хора могат да си представят, че могат да имат бълхи. Въпреки това, бълхи могат да бъдат намерени във всички животни, включително хора. И за да преодолее този проблем, папагалите и другите птици не можаха.

Откъде идват бълхите

Начинът, по който бълхите стигат до апартаментите, където се държат вълнообразните папагали, може да бъде съвсем различно. Но, като правило, те попадат в къщи точно като кучешки бълхи. А именно:

 • паразитите преминават през вентилационните валове;
 • инфекцията идва от мазета или тавани;
 • са донесени отвън с неща;
 • Инфекцията се получава от други птици.

Най-разпространените бълхи се появяват в апартаментите на първия и последния етаж. Бълхи в папагали може да има по-голяма вероятност да се появят в апартаментите на горните етажи, разположени под тавана, където гълъбите обичат да се скрият. При естествени условия тези птици могат да бъдат носители на бълхи.

бълхи папагали в техния външен вид и структура напомня на кучешки

често попада на собствениците вече са били инфектирани бълхи папагал, особено ако папагалчетата закупени на пазара на птиче месо. Инфекцията на птиците се извършва в заграждения на разсадници един от друг.Скучаят живот на папагалите е един от рисковите фактори.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Още тук …

Враг в лицето

Цъфти в природата има голям брой видове. Те паразитизират животни, хора, птици. Но трябва да знаете, че като правило бълхите, живеещи с кучета, не се установяват върху птиците и обратно. Има кучешки и птичи бълхи. Не се страхувайте от птичи бълхи. Те никога не се задоволяват с човек и не го ухапват. По същия начин бълхите, които паразитизират хората, не докосват птиците.

Бълхите на папагалите приличат на кучета по външния им вид и структура. Имат плоско тяло и три чифта крака, като задният е най-развит и най-дълъг. По дължина, птичи бълхи достигат 5 мм, но по-често те са много по-малки - около 1 -2 мм. Цветът на насекомите е кафяв.

Бълхите живеят само две седмици. Но през това време успява да отложи голям брой яйца. Бълхи живеят в гнездата на птиците. Бълхите са достатъчно високи и много скочи, така че преселването на птиците няма особен смисъл.

Бълхите не живеят постоянно върху тялото на папагалите, дори и да са. Папагалът е източник на храна, но не и място на пребиваване. Най-често паразитите се крият във волиерите на птици, в клетки, в килими и цокли.

бълхи не живеят постоянно на тялото на папагали, дори ако те имат

Опасните бълхите

бълхи не са безвредни. В допълнение, те причиняват сърбеж в птиците и развалят настроението, могат да причинят опасни усложнения и заболявания.

Бълхи страдат:

 • туларемия;
 • чумата;
 • хелминти и други паразити;
 • патогени на различни инфекциозни заболявания.

Ухапвания от бълхи изчерпват птиците, причиняват им анемия, нервни разстройства. Ако има много бълхи, тогава птиците се отслабват и са податливи на различни заболявания. Млади птици дори могат да умрат. Ето защо е необходимо задължително лечение на бълхи при папагалите.

ухапване от бълха вливат птици, анемия, нервни разстройства

Диагностика

За съжаление, понякога е много трудно да се определи, ако имате един папагал паразити, включително и бълхи. Факт е, че вълнообразните папагали се отличават с мобилен начин на живот и любов към постоянното почистване на пера. Затова е много трудно да се разбере - птицата почиства перата от чистота или защото е разстроена от бълхи.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  са папагали, за разлика от кучетата, не са видими за кожното дразнещо, зачервяване, надраскване. Ето защо много често се срещат бълхите птици, когато има много.

  В този случай, птицата е привлякъл вниманието, защото тя става твърде неспокоен, сърбеж на решетките на клетката, много крещи. Собствениците трябва да бъдат предпазливи от факта, че птиците започват да падат пера, които в излишък могат да бъдат намерени на пода в клетката.

  Ако са налице всички тези симптоми, то е вероятно да имат папагал има бълхи, и че е време да се свържете с вашия ветеринарен лекар и да започне лечение.

  Отърви се от бълхи

  Както при всеки паразит, борбата с бълхите е сложна, действаща на всички фронтове.За да се получи бълхите са гарантирани, че е необходимо да се направи:

  • внимателно боравене и почистване на клетките;
  • лечение на перата и кожата на папагалите.

  За лечение на папагали се прилагат както химически аптеки, така и народни методи.

  • Едно от най-ефективните средства е Front Line. За да ги донесе бълхи, тя трябва да се прилага като точка на кожата. Изключително важно е да не се печелите птичи пера. В противен случай перата започват да се мокри и развалят. Аналогът на Front Line е Iwamek.
  • Това е много по-лесно и по-бързо да донесе бълхи, ако има такива, означава "пирен-D". Това е абсолютно безвреден за птици и не развалят перата - те просто папагал пръскат с пулверизатор.

  Budgie отличава любовта на постоянно почистване пера

  • Също така е възможно да се организира ваната за папагали, използващи инсектициди и antibloshiny шампоан. Банята трябва да има температура, не по-голяма от 35 градуса, удобна за птицата. При закупуване на птица е необходимо да се поддържа главата му, така че да не се стигне до решението. За да не страдате от ноктите на папагала, е по-добре да носите дебели кожени ръкавици.

  Преди да се установят птица в клетка, домът трябва да бъде напълно почиства старателно сода-разтвор с оцет със сапун. Най-добре е да изхвърлите гнездото и да получите нов.

  Причината е, бедни червеи птици могат да бъдат доведени домашни любимци с достъп до улицата разходки. За информация как да открива и премахва подкожната кърлеж, без да навреди на вашето здраве, можете да научите тук.

  Възможно е да се организира ваната за папагали, използващи инсектициди и antibloshiny шампоан

  Превенция

  Заболяването е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Това право важи за педикулозата.

  • Предотвратяването на появата на бълхи е проста - всяка нова птица, преди да се установи в останалата част, трябва да се лекува срещу бълхи.
  • В кошара за птици може да се постави отпадък от листа и стъбла от пелин. Неговият аромат отблъсква паразити и в същото време пелинът е абсолютно безвредна за птиците.
  • Клетката трябва да се почиства редовно и внимателно и къщата за гнездене да се подменя периодично.
  • От време на време можете да уредите пепел от пепел. Това е едно от най-ефективните превантивни мерки срещу различни пернати паразити, включително бълхи.

  Възможно е да се премахнат бълхите от вълнообразни папагали и други пернати домашни любимци. Но трябва да бъдете търпеливи и да се лекувате редовно.

  Методи за борба с бълхи (видео)