Яких комах можна зустріти в ліжку або дивані

Грудень 2018

Відео: Kent Hovind - Seminar 6 - The Hovind Theory [MULTISUBS] (Грудень 2018).

Anonim

Редовното присъствие на кръвосмучещи насекоми в леглото - това е не само нарушения на съня, кошмари и сърбящи ухапвания от сутринта, но и постоянното рискът от инфекция е доста опасни инфекции. Да, така че на следващия ден може да бъдете зает цял ​​ден само като се отървете от такива ухапвания. Например, някои човешки кръвосмучещи паразити имат потенциал да извършват причинители на чума, енцефалит (и това не е само за кърлежи), антракс и коремен тиф. Само това е достатъчно, за да се гарантира, че при първото подозрение за наличието на "легло" насекоми в къщата, незабавно да вземат мерки за отстраняването им.

Не очаквайте животът в голям град и комфортен апартамент да гарантират защита от насекоми в леглото. Характерна черта на такива човешки паразити е тяхното безразличие към чистотата и санитарното състояние на помещенията, защото те се хранят с кръв, а не с остатъците от храната ни.

Отидете на бележката

Може би най-неприятните насекоми, които можете да срещнете в леглото си, са домашни бъгове. Може да изглежда странно, но те са истинско бедствие в Амстердам, Лондон и Стокхолм. Според статистиката, повечето от най-големите европейски градове, броят на заразените апартаменти и къщи бъгове постоянно се разраства и дезинфекция услуги не винаги се справят с бързо размножаващите се паразити постижения развие резистентност към инсектицидите, използвани.Според статистиката повече от половината къщи във Флорида, Съединените щати, също са били заразени с дървеници.

Ако откриете кои насекоми ви хапят в леглото, ще бъде най-лесно да хванете паразита точно на местопрестъплението, внимателно да го разгледате и да го сравните с снимките по-долу. По-долу са снимките на най-често срещаните "легла" насекоми, на които можете да откриете техните злоупотреби.

Бебешки бъгове - тяхната дължина, в зависимост от възрастта и степента на насищане, обикновено варира от 2-3 до 8 мм. На снимката по-долу е показано в примера на грешката за възрастни:

И тук е Дарвеница на ларва

Бълхи - обикновено хапят сутрин. Много добър скок и ако не можете да хванете насекомо в леглото, вероятно това са те.

Снимката показва бълха върху човешкото тяло по време на ухапване:

ленени въшки - насекоми, дори не свързани с леглото, и повечето от човешкото тяло. Те хапят денонощно, но през нощта тяхната дейност е особено забележима.

Photo възрастни въшки:

и с нетърпение нита - въшки яйца в гъсто черупка:

и, разбира се, комари - те знаят всичко, така че няма проблеми с идентичността им няма да са

Някои от тези насекоми могат да бъдат идентифицирани от появата на ухапвания, но ще бъде най-достоверно да видите паразита на живо.

Обикновено насекомите, които могат да бъдат намерени на дивана или в леглото, включват домашни хлебарки, но такива случаи са доста редки. Междувременно, дори обичайните червени хлебарки с липса на вода могат да ядат епител около устните на сънните хора, особено при децата. Това е случаят, когато можете да кажете, че дори хлебарки хапят.

Така че, ако вече сте успели да се определи кои насекомо в леглото, че е време да се запознаят с тези паразити в подробности, за да научите как можете да се справите с тях …

Малко за дървеници: снимка, поведение, начин на живот

Бедните бъгове са може би най-големите кръвоносни паразити на хората, които все още са често срещани в апартаментите.По-долу снимка показва някои от тези насекоми в леглото (обикновено една картина може да се види през нощта, когато внезапно завой на светлината)

И на следващата снимка - бъгове в плитчините на дивана. Тези насекоми предпочитат да се скрият възможно най-близо до местата за почивка на лице:

Преглед

"Това е кошмар за някои Никога през живота си в нашия апартамент не насекоми не са били, а след това започнаха да се разбере, че на сутринта върху тялото на ухапвания има. -Това там. започнахме да разберете, и след като хвана грешката през нощта. Това отвратително създание, но смело, ясно е, че кръвта смуче. аз бях в истерия, аз отидох на приятелката си да живеят, и нейният съпруг, причинени някои услуги на всички лекота. Сега като те не присъстват, но аз все едно сутрин се проверявам ".

Светлана, Москва

Всеки лешояд трябва да яде кръв на всеки няколко дни. Ларвите се нуждаят от това за растеж, а възрастни насекоми - за размножаване. Единствената им храна е човешката кръв, която смучат, пиърсинг на кожата с тънка пробокса и достигане до кръвоносните съдове.

Следващата снимка показва следи от дървеници в леглото. Червените точки показват места, където насекомите кръвосмучещи бяха случайно натрошени подхвърли мъжът

Интересно е да

Първоначално, в зората на човешкото развитие като вид, опаразитените грешки в пещерите в-прилепи. И едва когато хората започнаха активно да обитават пещерите, преминаха към нова жертва. Днес в някои пещери в Централна Азия има популации от дървеници, които продължават да паразитират прилепите.

Бебешките са нощни и можете да ги срещнете в апартамента през деня само в изключителни случаи. През деня те се крият в дивана, под дюшеци, в домакински уреди, с цокли и по рафтовете на магазините, както и да потърся около 2-3 часа през нощта.Това са бъгове, които са най-често срещаните насекоми в мебелите.

Следващото на снимката са бъговете в разглобеното легло. Тези насекоми уреждат неорганизирани контакти:

хапки от дървеници и последствията от тях

дървеници ухапвания изглеждат като червени петна по кожата с характерна точка на мястото, където едно насекомо въведена хобот. Често бъбреците оставят цяла верига от 3-7 такива ухапвания, пронизващи кожата на няколко места. Тя е за тези вериги (песни), тези насекоми, които често живеят направо в леглата, да са лесно разпознаваеми.

С голям брой дървеници в къщата, и висока чувствителност към техните ухапвания на човек поле на атака може да се развие алергична реакция към изобилие кожен обрив и общи симптоми. При деца с тежки и редовни мокус бъгове дори може да се развие анемия. В допълнение, постоянен сърбеж от ухапвания по принцип не се чувствам жертва, а когато ресане на рани може да се развие гноен възпаление.

Легло грешки са потенциални носители на много заболявания, но няма случаи на предаване на заболявания, такива като HIV или хепатит, лекарите не са фиксирани.

Как да се справят с дървеници

Има два надеждни начини за отстраняване на грешки:

  1. ги примамващи със специални инсектицидни спрейове или аерозоли. Първите включват, например, концентрати за разреждане област Delta, площ Ламбда, Het, Малатион, палач, Sinuzan. Последните включват - означава, готови за използване в аерозолни флакони Raptor, дихлорвос, борба и техни аналози. Спрейовете са по-ефективни, по-специално, когато голям брой кръвопийци в къщата, но малко по-сложно да се използва.

  2. Вторият вариант - да се обадите на специални контролни екипи на вредителите отрова грешки, които често по същия инсектицид, но елиминира риска от жител на апартамента, за да се отрови.

Независимото отглеждане на бъгове е по-евтино, но отнема много време и усилия. Когато се обърнете към услугите за борба с вредителите, трябва да сте внимателни да не се сблъскате с измамници или тези, които всъщност не работят.

На снимката - гнездо на дървеници мебели

Ако дивана или други продукти, отгледани тези насекоми, те могат freezout на открито през зимата при температури под минус 20 ° С Въпреки това, този метод рядко е ефективен, защото черупки често се крият не само на дивана, но и на други места в апартамента.

Можете също така да унищожите бъгове в апартамента с топлина, като повишите температурата в помещението до + 50 ° C, което обикновено се постига с помощта на промишлени вентилатори. Разбира се, подобна процедура трябва да се извършва много внимателно и с всички предпазни мерки.

Бълхи: когато ухапват и как да се справят с тях

Бълха - малко населяващо кръв насекомо, атакуващо главно през деня. Не всички от този начин на мислене, но потенциално бълхи могат да пренасят чума, антракс, коремен тиф, енцефалит, бруцелоза, както и много други сериозни заболявания, защото от тези паразити трябва да бъдат защитени особено внимателно.

Съвет

е бълхи и техните домакини - плъх - в Средновековието са станали причина за обширни пандемии на чума, по време на които загинаха почти една трета от населението на Европа.

Ухапването от бълхи е доста подобно на ухапване от бъгове и също може да образува характерни пътеки, само къси.

На снимката - една бълха върху човешката кожа:

на бял чаршафи, тези насекоми са добре маркирани, но улавят тях е доста трудно: те скочи толкова бързо, че самата скок не се вижда.

Бълхите трябва да бъдат оттеглени на два етапа: първо те са отравяни в домашни животни, а след това в целия апартамент.

Понякога бълхите трябва да бъдат релефни, ако замърсяването им е особено голямо.

Когато тормозят бълхи в апартамент, използващ същите наркотици, както и срещу бъгове. Но за размножаване на бълхи при котки и кучета, трябва да използвате напълно различни средства, по-пестящи и безопасни, с намалени концентрации на инсектициди.

Възели: паразити, които винаги са наблизо

Ушите в леглото са редки. За тези насекоми е фатално да паднат от косата или тялото на човек - те са бавни и рядко могат да се върнат (в този случай е жизненоважно за тях да се хранят много често). Обикновено лешоядите с насекоми за легло на кръв не могат да бъдат наречени.

Всички живошки въшки прекарват върху главата (главата въшки) или други космати части на човек (pubic въшки). Има и ленени въшки, които живеят в дрехи, но днес те се намират само в онези, които много рядко променят дрехите си и никога не ги измиват.

Ухапките от въшки обикновено са външно по-малко изразени и по-малко болезнени от ухапвания от бълхи или черупки, но поради големия си брой могат да предизвикат и много тежки сърбежи.

На снимка на нишка в косата на детето (яйцевидни яйца):

Възелът трябва да се екскретира със специални шампоани или спрейове за педикюр. Добре срещу тях също работят специални гъсти гребени за разресване на паразитите от косата.

Чуха ли хлебарките през нощта?

Хлебарите хапят един човек изключително рядко. Те са жителите на кухните, ядат трохи от масата и остатъците от храна в кутиите за боклук. Само с много изобилно възпроизводство и с недостиг на вода те могат да пълзят на леглото и да оголят епидермиса около устните и носа при хората. Днес такива ситуации понякога се срещат в общежитията.

Разбира се, хлебарките не са кръволинещи насекоми, така че дори и да хапят, това изобщо не е като бълхи или бъгове.

Във всеки случай, ако се ухапани от ухапвания от насекоми трябва да бъдат лекувани за намаляване на сърбежа и предотвратяването на инфекция с

  • ухапване промива с вода и сапун
  • най-болезнени ухапвания почистват с алкохол или алкохол тинктура от невен или прополис
  • сърбежът от ухапвания може да бъде намален с Fenistil гел.

Но ако след ухапване от кръвосмучещи насекоми започва да се покачва температурата и се появиха характерен обрив по кожата, е желателно да се покаже човешкото лекар. Алергията към ухапвания може да има сериозни последици и дори ако в определен момент тя не се показва много, в бъдеще реакцията на ухапвания може да бъде изключително остра.

Как да изберем услуга за унищожаване на насекоми

Интересно видео: откъде обхождат въшките?

Когато буболечките излизат на лов …