Про підшкірних воші у людини: міфи і реальність

Грудень 2018

Відео: My Skin - Мезотерапія шкіри голови (Грудень 2018).

Anonim

Подкожните въшки при хората са широко разпространен мит. Същото като въшките, които се появяват от нерви или цели тумори, напълно обитавани от въшки. Обикновено те казват, че под кожата живеят въшки, опитвайки се да обяснят или опишат краста - общо заболяване, причинено от напълно различен, различен от паразита на въшки.

Независимо от това, митът за подкожен човешки въшки са станали широко популярни поради няколко причини:

  • Въшките са много малки наистина, а дори и в нормалните си жизнени обстоятелства те са едва забележим. Мнозина вярват, че ако не са видими на самата глава, точно както невидимите въшки и под кожата.
  • симптомите на тези заболявания, които отговарят за хората, които са прехвърлени на подкожния въшките при хората са много подобни на типичните въшки - същата сърбеж, от една и съща миграционния дразнене. И след като веднъж са видели такива симптоми на главата въшки, че е лесно да ги обвиняват за крастата.
  • причинителят на краста е неразличим без микроскоп. Разбира се, популярният слух трябва поне по някакъв начин да опише това, което човек не може да види. За това е измислена подкожната въшка.

Днес науката вече е описала и двете краста и начина на живот на своите патогени, и самите въшки. Следователно, за да се движи надеждно причините и разликите при тези паразитни инфекции, човек трябва да знае добре своите патогени.

Преглед

"Имах подкожни въшки това лято след едно пътуване до селото.Ужасно нещо. На кожата има малки неравности, при които слънцето могат да се видят много въшка и сърбеж ужасно. Изстъргва те не могат, можете да изберете отворен с игла и издърпайте. Много остър сърбеж до вечер, ден, и той не може да се почувства. В болницата, той е назначен от перметрин мехлем и направи да лежи в отделението в продължение на пет дни. Каза, че е много заразна "

Джулия, Ogonevka

Малко въшки и тяхната биология

All въшки - .. Има външни паразити на човека Те не са в състояние да проникнат в тялото или под кожата, но това е много добре пригодена за да се гарантира, че задържан на косата се дължи на специалната структура на краката му снимката показва главова под микроскоп - са отчетливо си кука крака :.

въшки под кожата почти никога не се появи, дори и в изключителни случаи, които попадат в раната избран от него.

Това неспособността му да живее в тялото човешките въшки наподобяват други ектопаразити -. дървеници, кърлежи, бълхи, обаче, от всички въшки са различни в това перфектно се адаптира към постоянното присъствие на повърхността на тялото - тук те се хранят, почиват тук, тук, за да снесат яйцата си, на нита, които се придържат към косата <. Съвет

текущата cootie (бельо) - еволюционна форма на главата, се коригира, за да, да живеят по дрехите и понякога пълзя на човешкото тяло и го ухапе. Тези въшки също не могат да живеят под кожата, но наред с други паразити заемат специална позиция - те харесват и не живеят в човешкото тяло, но винаги присъства в непосредствена близост.

Ларвите на въшки, миниатюрни копия на възрастните също живеят само върху кожата домакин и никога да проникнат под него.Ето защо, въпросът дали има подкожни въшки, определено може да отговорите - не, има.

Кой живее под кожата: подробно за патогена на краста

И така, какви са известните подкожни въшки?

Под това популярно име има друг паразит - сърбящ сърбеж или сърбеж.

Той почти няма нищо общо с черния дроб, неговите роднини са енцефалитни акари и паяци. В снимката по-долу показва акар сърбеж под микроскоп - това забележими 8 фута (от човешки въшки са само 6):

подкожно въшки при хора тези акари име за приликата на симптомите на симптомите на инфекция на заразяване на въшки - силен сърбеж, отбелязани мехури от ухапвания и невидимост на самите паразити.

Самото сърбеж на сърбеж предизвиква сърбеж с постоянно разлагане на кожата и ухапване от кръв. Женските кърлежи, докато се движат под кожата, постоянно полагат яйца, от които излизат нови ларви, като продължават да правят същото.

Преглед:

Беше ми казано, че един дядо е ударил челото си и много години. И когато беше нарязано, беше пълна с въшки!

Ирина, Москва

Обикновено заразен човек на тялото има от 1 до 15 акари. Вече този брой причинява толкова тежко сърбеж и дискомфорт, че човек е принуден да се свърже с институциите за здравеопазване.

В специални случаи - между скитници, например - под кожата могат да живеят няколко милиона акари

, които в допълнение към сърбеж може да доведе до некроза на тъканите и развитието на особено тежки форми на краста - норвежки краста нодуларно краста, дерматит, и пиодерма. На снимката - появата на човешка ръка с коричка краста:

Без микроскоп краста за невъзможно, но на мястото му под кожата видимо малка тъмна точка (вж.photo):

Така може да се каже, че така наречените въшки под кожата в хората са сърбежи, които могат да причинят раздразнения, очевидно достатъчно близки до педикулозата.

Как да различаваме инфекцията от "подкожните въшки" от педикулозата?

Някои от симптомите на инфекция с "подкожни въшки" силно приличат на симптомите на заболяване, причинено от кожни въшки. Има обаче ясни разлики в тези заболявания:

"Подкожните въшки" не се появяват на главата. Само в изключителни случаи при деца, червата може да засегне горната част на гърлото и брадичката. Най-често акариите засягат интердидективалното пространство, гениталиите при мъжете, аксиларните кухини, стомаха, страните, хълбоците, лактите. За разлика от червените акари, въшките най-често паразитират на главата или пубисата.

  • "Подкожните въшки" не оставят характерни следи от ухапвания. Ако има такива следи, трябва да подозирате, че обикновените въшки. Първият симптом на краста е обрив. На снимката по-долу - характерен обрив с краста.
  • За краста е характерно, че има подкожни движения на кърлежи, които могат да се видят при изследване на местата на сърбеж или сондиране с пръст.
  • Все пак, винаги с появата на някакви характерни симптоми, първо трябва да се обърнете към лекар - само той ще може да диагностицира паразита с максимална надеждност.

Причините за възникването на мита, както и че той се крие

Мит за съществуването на подкожна въшки се появиха-вероятно, когато страда от въшки хора се опитват да обяснят причините за краста. Дори в Ренесанса в Италия имаше хипотеза, че краста са причинени от някои микроорганизми, но лекарите не могат да ги намерят. Предвид сходството на болестта с педикулозата, е лесно да се приеме, че крастата е причинена от същите патогени, които са само невидими и живеят под кожата.

В бъдеще, тези теории и митове, разработени подробно: народни лекарите често плашат своите пациенти разкази за това как хората там са огромни пъпки по тялото, които аутопсията са очните ябълки пълнени с въшки, на спонтанно въшки под кожата на мръсотия и дори че въшките постоянно се намират под кожата на главата, но се дразнят, но се активират само от напреженията и нестабилните нерви на домакина. И хората вярват.

Рейтинг:

Знаеш ли, да ги споделите и да кажа, че въшки се предават само от човек на човек, но аз ще кажа само, че когато се е скъсал с гаджето ми, имах много стрес, аз съм повече от месец не се прибера вкъщи. И забелязах, че не се свързах с никой от непознатите. Но аз имах въшки, разбира се най-напред не можах да разбера, когато видях тези неща, но по-добре изглеждаше по-близо и видя белезникави точки по главата, и никой в ​​другия не ги има в семейството, те са само за мен. И за щастие те бяха малко, затова бързо ги измъкнах. Така направих, че въшките не са само от мръсотия и всичко останало, а от стреса!

За щастие, днес разсее тези спекулации, и в същото време интелигентни лекари знаят как бързо и лесно да се отървете от тези въшки и краста. Ето защо, ако някой лекомислен лекар започне да ви казва нещо за съществуването на подкожни въшки в човешкото тяло, струва си да се движи. Желателно е - в посока към най-близкия добър дерматологичен кабинет.

Повече за подкожни кърлежите: интересни снимки

Какво е важно да се знае за сърбежа и неговите симптоми: как да се предпазите