Укуси білизняних вошей

Грудень 2018

Відео: УКУСИ МЕНЯ! (Грудень 2018).

Anonim

Според техните симптоми на въшки ухапване бельо голяма степен приличат на ухапване от други човешки кръвосмучещи паразити, но има и своите собствени характеристики. По принцип бельо срещу въшки са специфични за човешките чувства, и да видим снимки на очевидните си разлики от ухапвания, като бълхи или дървеници трудно.

Важно е да се

бельо въшки въшки популярно наричани гардероби - специална форма на главата въшки, че голямата част от времето в облеклото гънки на лицето, докато тялото му обхождане само за да получите достатъчно кръв. Яйца, те също поставете дрехата, и поради невъзможността да гладувам за дълго време, главно в хора за дълго време, не премахвайте, не се променят или да изпере дрехите. Този орган въшки може да хапе човекът зад гърба му, ръцете, краката и хълбоците - няма срамни или въшки не са способни.

Като правило, заподозрени ухапвания бельо въшки се появява при хора, които са открили по тялото му необичайни сърбеж лезии, които приличат на ухапвания от насекоми. Тяхната задача е да разберат кой ги ухапа и какви мерки трябва спешно да бъдат предприети.

Нека да разгледаме основните симптоми на бельо на паразитните ухапвания незабавно да бъде в състояние да ги идентифицира и да предприемат действия преди въшките ще представляват сериозна заплаха за благосъстоянието.

Ухапваща хапка изглежда

Ухапвания от бельо изглеждат почти същите като ухапвания на кученца или глави "роднини".Всяка хапка е малък червен оток, който обикновено е добре дефиниран и се намира отделно от другите части на засегнатата кожа. В центъра на всяка такава папула се вижда ясно червена точка - дупка в дупката, през която паразитът изсмуква кръв.

На снимката по-долу се показва бельо въшки по време на ухапването:

и следващата снимка - самостоятелна ужилване бельо въшки:

При ухапване от въшка инжектира в раната слюнка съдържа обезболяващи, така че самото ухапване съвсем безболезнено и може причинява само усещане за леко мравучкане. По-долу е няколко снимки, които показват как да хапе бельо въшки:

Преглед

"След една седмица на родителите в селото, ние започват да подозират, че не ни хапят комарите На първо място, самите комари в къщата не е бил. и препарат против насекоми, сме включили редовно. и на сутринта все още всички надраскани, тялото хапе червено, дори когато е имало цяло одеало нощ. тази нощ нито нас, нито детето изглежда е нищо смущава. Те започнаха да разбират, и е установено, че цялото легло е заразено с въшки и само на един диван, където бащата гледа телевизия. и малки, във всички гънките на заседанието. Ние веднага приема и спално бельо и от други места в химическо чистене в областния център, къщата поръсени с пиретрум, матраци и възглавници vyzharili на слънце, и като тогава ние няма да се притеснява нищо. "

Anna Eagle

хапещи въшки пране са разположени предимно в области на тялото, който е съседен на гънките на облекло. Обикновено това е легло и област близо до пъпа, раменете, врата, горната част на гърба, ингвинално-бедрената гънка, подмишниците. Въпреки това, ухапвания от паразити могат да бъдат разположени на други части на тялото, до телетата на краката и предмишниците.

Ухапвания от ленени въшки след известно време стават доста болезнени и причиняват силен сърбеж.

Нормалната е неволната реакция на човек да гребе на мястото на ухапване, обаче, когато го намерите, трябва да се контролирате и да не се хранете, за да избегнете заразяване с драскотини.

Симптоми на въшки и чувствата на пациента

С голям брой бельо въшки техните ухапвания причиняват заболяване, наречено въшки. Симптомите му са много по-широки и различни от признаците на единични ухапвания:

 • Червени сухи обриви по цялото тяло, дори и в онези области, където няма ухапвания. Този обрив е сърбящ и причинява болка при разресване. На снимката представени еритематозен обрив, провокира ухапвания бельо въшки:

 • Emerging ексфолиация - малък мащаб местното самоуправление да навреди на кожата под формата на малки белези. Те са подобни на оздравяването на надраскани ухапвания, но те също могат да се появят там, където въшките не се ухапват изобщо. На мястото на експресиите, по-късно, се появяват достатъчно дълбоки белези.
 • Цианозни пигментни петна в местата на ухапвания. Това е доста характерен симптом, рядко се развива дори в резултат на алергични реакции към ухапването на други насекоми.
 • На места с натрупване на белези за ухапване има фурункули и язви, при липса на лечение, което нараства в пиодерма. На снимката по-долу - задействана пиодерма, причинена от ухапвания от въшки.

 • Симптомите на "болест на неприятностите" са: втвърдяване, удебеляване на кожата, прекомерна пигментация и потъмняване на кожата.

Въпреки въшки симптоми обикновено са характерни за хората, а не за години, за да се отървете от въшки бельо и живеят в нехигиенични условия - скитници, бежанци, затворници в лагерите в тропиците.Развитие на въшки се предхожда от толкова явни и неприятни симптоми паразити атаки, че ако е възможно, на лицето се отървава от въшки преди настъпването на сериозни щети.

Как да се направи разграничение хапещи въшки ухапвания от други насекоми,

хапещи въшки бельо много като ужилване от други насекоми и единичен пъпка е лесно да се обърка с ухапване, като дървеници. Но ако се вгледате в цялата картина, можем да намерим разлики:

 • От ухапване от дървеници хапе бельо въшки различават липса на ясни вериги от рани. Всеки бъгове по време на хранене се опитва да направи няколко ухапвания на разстояние няколко сантиметра един от друг. Всеки от тях е въшка ухапвания само на едно място, както и никакви признаци на ред в подредбата на рани по тялото не.
 • От ухапвания от ухапвания от въшлеца хапчета могат да се отличават с безболезнеността си. Ухапване от бълха в момента на кръвосмучещи много чувствителен и наподобяват пробиване на кожата с игла. Въшки ухапвания започват осезаеми едва след известно време след като паразитът е напуснал раната. В допълнение, следи от бълхи пируване и някои места са построени в типичен шорттрек, което хапе от въшки не се случва почти никога.
 • кърлежи ухапвания са добре разграничени от ухапване размер въшки бельо - след отделяне на кърлежи обикновено е голям и твърди бучки, като подуване. В допълнение, от кърлежи гадно кръв обикновено е от няколко часа до няколко дни, и това може лесно да бъде намерено на мястото на ухапване. Въобра се хранят с якост в продължение на няколко минути.
 • Най-лесният начин да объркате хапещите въшки с ухапвания от комари. Въпреки това, ухапвания от комари обикновено не показват дупка в дупката, както при въшките. В допълнение, дрехи въшки хапят само под дрехите, а ако ухапвания от симптоми, подобни на този, показан на снимката по-долу, се появиха в места затворен пижама или нощ бельо, много е вероятно да са били точно бельо въшки.

Понякога ухапвания от въшки успяват да се объркат с крастата (причинена от сърбеж). Въпреки това, краста е без видими признаци на кожата пункция, и такива грешки обикновено се появяват, когато сърбеж в местата, които не са видими за жертвата - на врата, под раменете, седалищните части.

Опасността от хапещи въшки

Такава опасност хапещи въшки като пиодермия, както и възможността за развитие на гнойни заболявания - не сте единственият потенциален неприятности. История и паразитология показват, че много по-опасно въшки вродена болест, включително

 • тиф
 • рецидивираща треска
 • изкоп треска.

Тези болести в даден момент са били причините за смъртта на много хиляди хора по света, днес те са засегнати от населението само на най-бедните развиващи се страни.

Това е интересно

Ушите са един от домакините на рикетците - бактерия, която причинява голям брой сходни болести. В тропическите страни въшките страдат от заболявания, които не са запознати с жителите на умерената зона и затова пълен списък на инфекциите, които те носят, е достатъчно широк.

Първите симптоми на заболявания, причинени от повечето инфекции, причинени от въшки, са треска, главоболие, гадене, треска. Ако такива симптоми се появят в рамките на няколко седмици след силни пристъпи на въшки, определено трябва да се консултирате с лекар.

въшки и премахване на лечение на болката продукти ухапвания

обикновено случайни и единични бельо въшки ухапвания не изискват лечение и тествани без това да повлияе на няколко дни по-късно.

При сериозно заразяване с въшки и развитие, за да се отървете от сърбежа трябва да се използва:

 • водороден прекис - това обработват пресни хапки с повече nezatyanuvsheysya Ранко пункция.На първо място, такова лечение е важно за дезинфекцията на засегнатите участъци от кожата.
 • Хидрокортизон мехлем, който предотвратява появата на алергични обриви.
 • Балсам "Спасител" или обикновена виетнамска звездичка, способна да успокои сърбежа и да намали размера на самите папули.

Ако имате пустулозни обриви, обриви по тялото или други симптоми на педикулоза, свържете се с Вашия лекар възможно най-скоро. Самолечението - особено при погрешно диагностицирана диагноза - може да бъде опасно и да влоши ситуацията.

Инфекция с въшки и начини да се отървете от тези паразити