Чи можуть воші з'являтися на нервовому грунті?

Грудень 2018

Відео: У Росії розповсюджувачами вошей вважають смартфони (Грудень 2018).

Anonim

Само от нерви, без други причини и инфекция от други хора, въшките на главите им не могат да се появят. Съществуващите идея, че яйцата или самите въшки заспал в кожата на главата, докато човек е спокоен и започват да пълзят и да причини сърбеж, само когато нервната възбуда са псевдонаучни митове и нелогични неподдържани от всяко изследване.

Независимо от това, спекулациите за начина, по който въшки изглежда на нервна основа, са широко разпространени не само в провинциалната област, но и сред градското и добре образовано население. Това трябва да се третира като остатък от популярните вярвания.

Но идеята за това дали въшките могат да се появят на нервите, в някои отношения дори има връзка с науката.

Преглед

Никога не съм разбирал кога баба ми ми каза къде са били въшки, взети от човек на нервна основа. Без значение колко е нервен човек, самите въшки са насекоми и те просто няма да се появят. Но в университета точно това се случи. Счупих се с любимия си, със скандал и сълзи, бях много разстроена, започнах обучението си и започнах. Аз почесах главата си, съгреших при алергия, не можех да спя и аз започнах да откривам ницове. Няколко пъти на възглавницата намериха самите въшки и аз трябваше да отида при родителите си за една седмица, за да отровя този мухъл с керосин. Сега разбирам, че въшлените от стрес - това е съвсем реално.

Алена, Миргород

Как се появяват въшките на главата ти?

Специалистите-паразитолози отдавна са открили как изглеждат въшките на главата и другите части на тялото. Единственият начин да получите въшки на главата или тялото на човек е директният трансфер от друго лице. Обикновено подобна инфекция се случва при близък контакт, целувки, прегръдки, сексуални действия, игри, борба.

Можете също да носите въшки чрез продукти за хигиена и грижа за косата - гребени, кърпи, ленти за коса, клипове за коса. Този метод обаче е по-рядък и важна роля в разпространението на въшките не играе.

Забележка:

Пухкавите кучета също могат да се предават във водни тела под вода - всички въшки да са устойчиви на хипоксия и да не погинат във вода в продължение на два дни. Има случаи на инфекция на деца с пухени въшки в Индия, когато плуват на обществени плажове на реки в бедни райони.

Костюмът, който прекарва по-голямата част от живота си в дрехи и бельо, може с това облекло да се разпространи, при условие, че няколко души носят дрехи. Дори главата може да се предаде чрез капачки за кожа.

Има мнение, което не е отхвърлено от учените, че човек в състояние на емоционална възбуда е по-привлекателен за въшките. Тези паразити се ръководят основно от миризмата, а нервната личност е по-активна потни жлези и създава по-силен и по-силен вкус.

Въпреки това, като се има предвид ниската мобилност на въшките и тяхната невъзможност да летят, тяхната реакция към миризмата на нервно лице може да се обясни само чрез тяхното прехвърляне от един хост към друг, но не и спонтанен външен вид. Следователно, дори ако зависи от вероятността от предаване на въшките от нервите, то върху разпространението на тези паразити тя засяга много малко.

Начало популярен и теория, която може да се получи, ако въшките в нервната система, има следните позиции в същността си:

  • въшки и техните яйца лежат спящи в главата, не се докаже в спокоен човек.
  • Въстани от стреса се появяват, реагирайки или на мисли в главата, или на постоянно разпределение на пот, и веднага след появата започват активно да ядат и да хапят човека.

В такава теория има много нелогични.

Първо, тя не обяснява как въшките първоначално са в главата и откъде идват от нерви. В крайна сметка, по наследство те не се прехвърлят, но ако се прехвърлят от друго лице - защо спират за известно време?

На второ място, днес е известно, че въшките не могат да гладуват повече от няколко дни. Съответно, мечтата в главата им в продължение на много години е научна глупост.

И накрая, не е ясно колко нервен човек се оказва много по-привлекателен източник на храна, отколкото тих, че последната въшка не може дори да яде активно.

Забележка

Тази теория има няколко опции. Сред тях - появата на главата на конусите, в която въшките ровят. Твърди се, че дори снимки на такива конуси са на разположение. Това е и фантастика: въшките не могат да се настанят под човешката кожа. Обаче често други паразитни - подкожни акари са объркани с подкожните въшки.

Очевидно такива теории са особени атавизми на картината на народа за света, които постепенно стават неактуални. Въпреки това, поради тяхното съществуване, много хора използват грешните начини за контрол на паразитите и дори допринасят за тяхното разпространение.

Ушите от стрес: това ли е въшката?

Друг отговор на въпроса дали има въшки от нерви, това е една съвсем различна плоскост: въшките от стреса - това не е въшките, и обичайната алергия или дерматит нерви.

В действителност, появата на въшки в нервната система може лесно да бъде объркан с симптоми на всяко заболяване на кожата на главата, представяйки сърбеж. Например, псориазисът се характеризира с сърбеж с вълнообразна интензивност на проявление. Преди всичко той се отдаде на моменти на емоционална възбуда. И преди опитен дерматолог диагностицира точно себе си болестта, пациентът може да почувства, че те имат някакви въшки нерви.

дерматит също може да се появи на нервната система, и въшки да ги нямат никаква връзка.

Понякога могат да се приемат появата на въшки в нервната система краста, която е причинител не са въшки и акари. Въпреки това, краста често локализирани върху ръцете и тялото, но и на главната скоба също могат да се утаят. Тук те са и живеят в самата кожа, без да се показват навън и да причиняват сериозно сърбеж по време на движенията си. Разбира се, краста също не идва от нервите.

За да се различава от краста въшки (въшки заразяване) може да бъде появата на сърбеж на частта от тялото, която не е покрита с коса, както и от липсата на нита върху косата и видими точки ухапване.

На снимката по-долу можете да видите следи от присъствието на главата въшки - това няма значение, нерви бяха мотаещи ухапване или просто сърбеж:

На другите картинки - човешката ръка, заразени краста:

, обаче, за да разберете дали може да има въшки от нерви или не, не е достатъчно за човек, който вече страда от тях. Той се нуждае от конкретни инструкции за действие.

Как да се лекуваме за инфекция с въшки?

Независимо от причините може да приписват появата на въшки - нерви или дори чрез трансфер от друго лице - Лечението трябва да започне веднага.

В най-напредналите случаи на скалпа, ухапан и сърбеж, можете да се справят с успокояващи балсами или лосиони.Но първият приоритет при инфектирането на въшки изисква унищожаване на самите паразити. Те изчезват - признаците на болестта ще изчезнат.

Борбата с въшки е доста обезпокоителна, но не е трудна. По-рано, главата на заразената се лекува с керосин и се поставя върху нея за няколко часа. Възелите от това загиват. Днес, за същата цел, се използват специални шампоани с въшки отрови, токсични за насекоми, но безвредни за хората.

Специални гребени срещу въшки, които са изпържени от възрастни насекоми и гърди, също са доста ефективни. Въпреки това, ако използвате керосин или инсектициден шампоан може да се отървете от въшки в рамките на няколко часа, тогава гребена ще трябва да дрънкат в продължение на няколко дни.

Специални мехлеми и шампоани се използват за борба с веничните въшки. Във всички случаи на контролиране на въшки, бръсненето на косата е ефективна мярка, особено през лятото, когато главата е изложена на активна слънчева светлина.

Още няколко митове за въшките

Митът за това как въшките се появяват от нервите не е единственият, свързан с тези паразити. Все още има няколко оцелели вярвания, в които голям брой хора вярват по-доброволно, отколкото в доказаните от биолозите факти. Например, мнозина са убедени, че въшките и гнидите са различни насекоми. В действителност, nits са въшките яйца в специални черупки.

Доказвайки, че има въшки от нерви, някои експерти обясняват, че въшките се появяват от калта на главата или в къщата. Тези теории са близки до тези, които се изповядват в древна Гърция, и днес науката убедително доказва, че е невъзможно въшките да се саморастват от мръсотия.

Има дори една теория, че въшките са вид ракови клетки, които могат да се появят в тялото на нервна почва и да умрат само със смъртта на организма-гостоприемник.Тази приказка е толкова нелепа, колкото и ужасна. И накрая, хората са много популярни сред въшките. Много лечители са убедени, че специални заклинания ще бъдат достатъчни, за да се отърве болният от паразитите. Очевидно е, че без значение откъде и въшките на тялото или главата идват, не е възможно да ги изгоним само с магии.

Някои митове за въшки, както и характеристики за борба с тези паразити