Докладно про постільних воші

Грудень 2018

Відео: ПП ВЛОГ : Мы в КИЕВЕ! Как мы добрались, квартира и мое ПИТАНИЕ (Грудень 2018).

Anonim

Този вид паразити, като леглото, в природата, строго погледнато, не съществува. Така че обикновено се нарича главната въшка на хората или пък бельо (бельо), което случайно се намира на леглото. Тези насекоми са кръвоспиращи паразити, принадлежащи към един и същ вид, но до различни форми на това.

Главата върти постоянно върху главата и дрехите на дрехите на човека. На леглото и двата паразита са напълно случайни и не могат да съществуват тук дълго. Обаче, рядкото случайно събрание накара хората да се обадят на спално бельо.

В бележката

Човешките въшки не могат да гладуват повече от един ден, а ларвите - повече от няколко часа. Съответно, кошарата на леглото е на практика обречена на самоубийство бомбардировач, тъй като все още трябва да живее до следващото посещение в леглото. И ако cootie постига тази цел чрез уреждане на дрехите на хората, които никога не се променят дрехите си (скитник и разнообразие от лумпенизирани елементи), ръководителят въшка този проблем не може да бъде решен. Ето защо главната въшка се среща рядко в най-евтините хотели и хостели, където случайно пада от главите на заразените гости.

Спални въшки: как изглеждат

Спалнята е малко насекомо с дължина на тялото от 0, 5 до 3 мм, в зависимост от възрастта и етапа на развитие. Паразитът няма крила и само пълзи. Освен това, крака не са добре приспособени да се придвижват или да ходите на равна повърхност: всяка обувка носи въшки закръглени нокът, чрез които насекомото може да се задържи на сноп коса (вж.photo):

Тя е тук, на косата на човешкото тяло или влакната на вълненото облекло на въшките и прекарва по-голямата част от времето. На повърхността на тялото те се плъзгат надолу на всеки няколко часа, за да пробият кожата и да пият кръв.

Интересно е да

Висящи (пералня) въшка, провеждане на по-голямата част от времето в дрехите, много векове на еволюцията значително променени своята морфология и адаптирани към прилепени към тъканта и кожата. Въпреки това, когато движат въшките на главата, те за няколко поколения свикнат с първоначалните условия на обитаване.

Обществените легла изглеждат непривлекателни. Имат изтеглена корема и малка глава. Техният цвят на тялото е светло сив, почти бял, но след хранене, когато коремът е пълен с кръв, въшки стават червени или кафяви.

На снимката по-долу - легло въшки ухапване на сайта:

В следващия Снимката показва как изглежда под микроскоп въшки легла на:

Интересно е да

срамната въшка има форма на тялото, която е различна от тази на въшки легло. Коремът й е много по-къс, а лапите са по-мощни. На леглото почти не се появяват пубиски въшки. Фото-срамните въшки е показано по-долу:

Основните характеристики на легло въшки, които ги отличават от други паразити:

 • малък размер
 • прозрачни завеси тялото
 • скованост
 • продълговата корема.

Ларвите на леглото на въшки са много подобни на възрастни насекоми и навън се различават от тях само по размер. Те също се хранят с кръв и живеят с възрастни насекоми. Преди да станат възрастни въшки, ларвите трябва да бъдат трансфектирани три пъти.

Спалното бельо ухапва човек по всяко време, най-важното - самото тяло на човек е наблизо. По-долу е снимка на хапки от леглото въшки - те са много сходни с тези на буболечки, легло, но се различават по това, че въшките никога не оставяйте верига от няколко хапки:

Яйца легло въшки се прикрепват към едно лице се сгъва дрехи, а в изключителни случаи - до самото дъно на които често и редовно спят хора. Затворено в специална капсула, за да се прикрепи към косата, такова яйце се нарича нит. Невероятно е трудно да го намерите на леглото и дрехите, защото има бял цвят и малки размери.

Снимката показва панделка и яйцето й на пръста си.

Към бележката

Въплиците на леглото и техните ухапвания често са объркани с други паразити. Например, една пълнозърнеста кошара изглежда като бълха, с изключение на това, че не може да скочи. Но дори по-често въшките се наричат ​​малки ларви на дървеници, също полупрозрачни с капка кръв в корема. Ядосвам се, много по-вероятно да бъдат намерени в леглото - това е обичайната им среда, за разлика от въшките, които се намират на леглото само от време на време. И ако сте намерили "въшки в леглото" - под матрака или върху тялото - това е гарантирано черупки. Такива въшки просто нямаше да пълзят.

Ушите на леглото: какво правят тук?

Въушите постоянно живеят върху ектопаразитите на човешкото тяло, т.е. паразити, които не проникват в тялото. Неговата привързаност към човешкото тяло, те се различават от други паразити: бълхи, кърлежи, дървеници живеят и порода в апартаментите и характер, но човек се изкачи само да се хранят. При въшките целият цикъл на възпроизвеждане се извършва върху човешката коса и тялото.

Основната цел на присъствието на въшки върху човешкото тяло е храненето. Единствената им храна - кръв, за които те хапят, кожата се пробива с челюстите си като тънки високи токчета, и смучат кръвта на няколко микрограма на хранене. Въпреки миниатюрния размер, спално въшки ужилване по-болезнено, отколкото, например, комари, и изглеждат като малки подутини с дупка в средата.

На снимката по-долу - ухапвания на леглото на въшки на тялото.Такива поражения са типични за случаите, когато има много въшки.

На леглото въшките са много редки и само в изключителни случаи. Има само хора, които случайно падат от тялото или главата и няма постоянни популации, които се размножават в леглото.

Все пак, ако на леглото, който падна въшка ще определят едно лице, паразита ще се премести тялото си отново и да започне нормален живот.

Масовите въшки на леглото не са намерени, а дори и няколко души в едно легло могат да се появят само в случай, че много инфектиран човек прекарва нощта върху него.

Ако намерите много "въшки" в леглото - тогава най-вероятно това са ларвите на леглото на леглото.

Защо опасните лехи въшки ли са?

Индивидуалните ухапвания на леглото не са най-големият проблем. Особено опасни те стават в големи количества, когато масови ухапвания причиняват педикулоза в лице - комплекс от симптоми, подобни на кожни заболявания. Педикулоза обикновено е последвано от:

 • обрив по тялото
 • появата на пустули и белези
 • синкави пигментни петна
 • кожата загрубяване.

При особено пренебрегвани случаи, язви и furuncles се появяват с педикулоза, могат да се развият пиодермални симптоми.

още по-опасно въшки, които носят патогени на няколко смъртоносни болести, сред които най-известната тиф и пристъпно треска. Днес тези болести се срещат предимно в развиващите се страни, но изобщо не са загубили опасността си.

Но въобще, въшки винаги развалят качеството на живота на човека. Постоянният сърбеж от ухапвания, неприятна коса с гърчове, кожни лезии не дават на човека нормално усещане и го отблъскват от другите.Ето защо, в случай на евентуална зараза винаги трябва да знае как да се въшки легло.

Методите да се отървем от леглото въшки

За борба с въшки върху постелки космати части на тялото обикновено се използват специални шампоани, спрейове или лосиони, като въшки Nittifor, Нит Free, Pair Plus. Те коса и инфектираните области на тялото, доколкото е възможно - в продължение на няколко часа, обвити в полиетилен и след това се промиват.

В миналото за същата цел с помощта на керосин и оцет, но съвременните средства много по-ефективен и по-малко агресивен към човешката кожа.

Отърви се от легло въшки по главата може да използвате специалните антипаразитни хребети. Имайте предвид обаче, че тези устройства изискват да прекарат няколко дни да се отървем от въшки - с периодично разресва косата си.

Съвет

Simple гребени, дори дебела, въшки и гниди не са vycheshut. Анти инструменти имат разстояние между зъбите, приблизително равна на дебелината на няколко коса, твърди и твърди зъби. Това им позволява да се закачат дори и върховете, които не могат да се справят с обичайните гребени.

специално обработени въшки легло трябва в перална машина при максимална температура. Още при 55 ° С въшки умират в рамките на един час, и с добавянето на инсектициден шампоан - още по-бързо.

В повечето случаи не се изисква лечение на легло въшки - просто го махна и просто стои на улицата през нощта. Насекомите през това време ще умрат от глад. След това леглото е достатъчно, за да се измие.

Важно е да се лекува в леглото, след като въшките в същия ден, който направи борбата срещу паразити в самите наематели на апартамента.Това ще намали риска от възможна вторична инфекция.

Но вместо да изучава как да се отървем от леглото на въшки, много по-разумно е да прилагаме превантивни и защитни мерки срещу тях.

Предотвратяване на поглъщането на въшки в дома

Въхсите попадат във всяка стая или легло само с заразен човек. Те не могат да пълзят или да се появяват на комплект спално бельо.

Случаите на въшки, попадащи в помещение със сами мебели, са практически изключени - за времето, когато се транспортира диван или легло, въшки просто се надуват от глада. Ето защо най-добрите начини за предотвратяване на влизането на въшките в дома ще бъдат:

 • Избягване на посещения от хора или деца, живеещи в съмнителни санитарни условия.
 • Проверете приятелите на децата, които идват в къщата. Обикновено, когато възникне сериозна инфекция, зрението на главата на детето се вижда с просто око.
 • Задължително карантина след посещение евтини хотели, хотели, хостели - се подозира, че са заразени с въшки, е желателно в продължение на няколко дни, за да се измие косата ми инсектициден шампоан и следи за състоянието на скалпа.

Винаги трябва да помним, че защитата на къщата и леглото от въшки започва със защитата на себе си. Следователно, най-оптимално е да се изключат собствените контакти със съмнителни знаци, случайни секс и комуникация с юноши в неравностойно положение. Така че с висока вероятност от инфекция с въшки може да се избегне.

Отървете се от въшки с гребен - инструкция

Полезно видео: от къде идват въшките и как да се справяте правилно с тях