До чого з'являються воші з точки зору народних прикмет

Січень 2019

Відео: Учителі. Які вони? Коли з’являються і для чого? (Січень 2019).

Anonim

Ушите са един от най-неприятните човешки паразити. Всеки цивилизован човек се е борил за себе си и своите близки предпази от тези насекоми, но днес те са лесна за разучаване на обществени места, детски градини и дори училища. Поради тази негативна нагласа на хората към въшките, възприятията на хората почти винаги третират инфекцията и като лошо знамение.

Така че, нека видим кои въшки идват от гледна точка на популярните вярвания и приема.

Знаци за щастие и нещастие

Защо се появяват въшките? Народните атрибути обясняват това с бързото появяване на случаите и безпорядъка, които ще трябва да бъдат решени спешно. Между другото, за да се предскаже колко ще са тези проблеми, можете да го направите по броя на въшките: колкото повече, толкова по-лоши.

Съществува и малко по-различна опция: въшките, открити на тялото или в бельото им, прогнозират своите "главни" бъдещи неуспехи. Да се ​​видят едни и същи въшки в открити пространства на тялото или дори да се сблъскат - за обедняване на икономиката, щети на собственост. С други думи, идват финансови загуби или големи присвоявания.

Можете да определите точно какво предсказват въшките и тяхното местоположение на главата. Ако повечето от въшките са съсредоточени върху тила, това означава, че не можете да се притеснявате - всички лоши събития вече са минали. Ако въшките предпочитат да се съберат около челото, това е лошо - проблемите просто чакат и ние трябва да започнем да се подготвяме за тях точно сега.

И това е значението на друг знак: ако въшките се появиха в цялото семейство - това може да е знак за бъдещ голям проблем. Обикновено това се дължи на смъртта на близък роднина, огън или грабеж. Разбира се, когато се появят въшки, човек не трябва да започва да се паникьосва, но е по-добре да бъдете по-внимателни.

Това е интересно

Някои популярни знаци казват, че можете да определите къде идват нещастията. Ако въшките се навият в момиче, тогава тя ще има проблеми от мъж. За мъжете този знак действа напротив и те трябва да се страхуват от мръсния трик от дамите.

Има популярни признаци за въшки, свързани с деца. Един от тях твърди, че въшките се засаждат при бебета, преди родителите им да започнат да изпитват финансови затруднения. Ако обаче има пълен разруха, въшките изчезват толкова рязко, колкото изглеждаха.

Няколко вземат на причините за появата на въшки

Външният вид на знаците на въшки често е свързана с определени действия от самия човек. Например, се вярва, че въшките са засадени в тези, които обичаха в детството, за да украсяват черешовото "лепило". Всъщност, в черешовото лепило, разбира се, няма вещества, които биха могли по някакъв начин да провокират проблема.

За да се предотврати главоболие, се препоръчва никога да не поставяте шапката си върху масата за хранене. Най-вероятно това се дължи на оригиналното уважение към мястото на хранене и недопустимостта на "оскверняването" на чужди обекти.

И откъде идват въшките? Народните признаци на древността уверяват, че тези насекоми са неразделна част от човека и живеят в тялото му. Когато дойде времето и се появят някои събития, въшките излизат (през кожата или удари по главата) и се установяват в косата.

Всъщност въшките просто не могат да живеят и излизат от човешкото тяло. Тези насекоми са обикновени паразити, които се предават чрез контакт от лице, вече заразено с педикулоза.

Можете лесно да намерите признаци (те са много чести днес), които казват, че въшките са родени от нерви и емоции. Много хора вярват в това, като се има предвид появата на въшки като общо заболяване, произтичащо от намален имунитет на фона на стреса.

Всъщност педикулозата няма нищо общо с имунитета и не е инфекциозна болест. Ако човек не е бил в контакт с друг пациент или заразени неща, тогава въшките просто няма къде да се появят. Те не се разпространяват във въздуха, като микроби или бактерии.

Ушите и времето

Както видяхме по-горе, отговорът на въпроса "Какво се появяват въшките" за знаците по различни начини. Интересното е, че това не винаги е свързано с неприятности или нещастия, понякога насекомите просто обещават промяна на времето.

Повечето източници посочват, че въшките са предразполагащи към дъжд и лошо време, но никога не е било хубаво време. Тук има няколко народни бележки за въшките и времето:

  • въшките започват активно да пълзят над главата и да шумоля - да изливат дъждове.
  • Ако въшките обхождат дрехите и се притесняват - лошо време и гръмотевици.
  • Пъпките се разпръснаха - карат говедата до говедата (ще вали).

Към бележката

Общото вярване казва, че въшките се дават на човек, който да се бори със собствената си мързел и нежелание да направи нещо. В известен смисъл, това е вярно: когато се появят въшки, а след това волно-нулево, е необходимо да се реши проблемът с бързото им елиминиране с помощта на медицински препарати.

Добри признаци за появата на въшки

Има ли добри признаци за засаждане на въшки?Както се оказва, вярванията не винаги обещават черна лента в живота си, когато се появят.

Вече е вярвало, че човек, който няма абсолютно никакви въшки, няма да бъде нещастен, тъй като дори насекоми го заобикалят. Някои признаци показват, че присъствието на въшки пророкува щастие и богатство, въпреки че самите насекоми се смятат за "нечисти".

Намирането на кошмар от приятел или гост беше добър знак и обеща дългогодишни приятелски отношения без кавги, несъгласия и разделения. В ежедневието дори имало обичай да се търсят тези насекоми на гостите, които се считали за голяма чест и знак за специалното разположение на собствениците на къщата. Докато търсенето на паразити продължава, е строго забранено да се яде.

Още в древността е имало в хода на изречението: "Луис - означава късмет". Хората, които не са живели с въшки, се считат за много подозрителни.

И ако една въшка мина през тялото на починал човек и това се видя от роднини, тогава праведният умря и душата му отиде направо в рая. Все пак доста често има препратки към въшките като символ на успешната работа. Предполага се, че гостоприемният собственик в къщата трябва да има въшки като символ на просперитета.

Добрите признаци на тези насекоми засмукват кръвта най-вероятно са свързани с хигиената в миналите векове. Руският народ винаги обичаше да се къпе в баня и не го презривяваше (за разлика от чужденците), но по-често "миенето" било подредено веднъж седмично. През останалата част от деня нямаше хигиена, освен измиване и миене на ръце.

В същото време големи семейства живеят в селски къщи, чиито членове често спяха буквално "в мир" или в съседните магазини. В този случай всички момичета имаха дълга коса, мъжете имаха честта на бради и къдрици до раменете.Естествено, ако най-малко един човек (например едно дете) се появи въшки, тогава педикулозата се разпространи леко в цялото семейство.

Отървете се от въшките, които не бързат и често съществуваха заедно с тях в продължение на много години, без да открият нищо срамно в него. Едва в началото на 20-и век хигиената и медицината се развиват толкова много, че могат да спрат пълната инфекция с въшките.

Повечето популярни признаци за въшки идват от древни времена, така че те отразяват мнението на хората от онези години. Ето например някои по-интересни признаци:

  • Ако убиеш въшки и не миеш ръцете си, тогава ще умреш в мъки.
  • Не можеш да разтърсиш трохи на пода - ще имаш въшки.
  • Не е нужно да броите въшки намерени в друга - те ще ви хвърлят.

Информацията, посочена в народните знаци, е доста противоречива. Можете да го използвате и да правите прогнози за собственото си бъдеще или да го третирате скептично.

Във всеки случай, въшките се срещат дори в съвременния развит свят и могат да бъдат заразени на всяко публично място. Единственото нещо, което може да се каже със сигурност: появата на педикулоза точно обещава финансови разходи за посещение на лекар или закупуване на качествен шампоан или гребен.

Бъдете здрави!

Интересно видео: какво е педикулоза и всички видове митове за въшки