Звідки у людини беруться воші і як від них лікуватися

Січень 2019

Відео: Вывести вшей просто - инструкция (Січень 2019).

Anonim

Почти винаги факта на въшки на главата си или в детето си е голяма и неприятна изненада. Къде въшки идват от и, по-важното е, как те вече са на лечение - това са основните въпроси, които се случват главно на хора, както и че ние продължаваме да погледнем по-отблизо.

На първо място, важно е да се разбере, че основната и единственият източник на въшки - хората, заразени от тях. Въшките са паразитни върху животни, които не могат да живеят на мебели и предмети от бита (с изключение на често износени дрехи), а върху тялото или главата на човека, с когото падне, само се движат от болен човек на здрав. В този случай, въшките не може да скочи или да лети и да не притежават някакви специални умения, за да се улесни тяхното движение между хората.

Въпреки това, въшките се разпространяват много успешно и много успешно. Опитът показва, че след като човек има симптоми на въшки се появяват, а след това, преди около няколко седмици той имаше близък контакт с болен въшки.

Съвет

За разлика от повечето други кръвосмучещи насекоми, въшки не са в състояние да останат гладни за дълго време: в един нормален град апартамент при около 23 ° С, тези насекоми умират без храна в продължение на около 5 дни. В идеалния случай въшките трябва да се хранят с човешкото тяло 3-4 пъти на ден. Това допълнително ограничава способността им да се движат между жертвите. Така например, акари могат да гладуват в продължение на месеци, и да чакат търпеливо всеки стрък трева на следващата ми част от кръв.

Кога и как се предават въшките?

Ушите се предават чрез тесни контакти на човешкото тяло едни с други. Най-често срещаната е туберкулозата, която в повечето случаи се предава по време на сексуален контакт.

Преглед

"Преди лечение, попитах моя лекар, където срамните въшки Той ми каза. - Само като сексуални партньори, които имам в последните шест месеца, имаше само две връзки, и изглежда като звезда на клуба и ме заразен. ".

Игор, Москва

Други видове въшки се прехвърлят на други ситуации:

 • между членовете на семейството с игри и съвместно занимание
 • сред децата в детските градини и училищата - както в игри и битки
 • на обществени места хора без адекватна канализация - на места, през нощта бездомни, полеви лагери по време на войната, в бежанските лагери и затвори
 • в обществения транспорт
 • през многолюдните събития
 • в плувния басейн и солариум
 • в пътуванията на къмпинг ,

Важно е, че въшки се нуждаят от определено време, за да изпълзи от един човек на друг. Така че, ако те не са преминали ръкостискане - имате нужда от най-малко дълго време да стои в автобуса или плътно за дълго време, за да играе с детето.

Съвет

Важна особеност е способността на разпространението на въшки от заразено лице към другите, дори преди знаците на тяхното присъствие в медиите ще бъде особено силно изразена. Това усложнява задачата за превенция и изисква специални грижи за справяне с хората.

Има по-редки начини за предаване на въшки. Паразитите могат да бъдат транспортирани на средствата за грижа за косата, в капачки и вода (басейни, например). Тези методи обаче нямат водеща роля в епидемиологията на педикулозата.

Преглед

Все още питате къде се намират въшките в главата ви! Разбира се, от детето си ги имаш още преди да отнесат въшки от него. Те се нуждаят от известно време да се размножават. Помислете сега, преди да лекувате главата си, че най-вероятно имате бебето отново заразено.

От форум за диалог

Важно е да се разбере, че ако имаше въшки по главата в голямо количество, в момента на тяхното прехвърляне е в далечното минало - обикновено преди няколко седмици. Обикновено се предават единични насекоми, които след това пораждат нова популация на заразеното лице.

На снимката по-долу - въшки върху гребена, с които те могат да бъдат прехвърлени на един здрав човек:

В следващата снимка - заразяване на въшки бебе капачка. Това е ясен отговор на въпроса, къде са въшките в домашна среда:

Съвет

Местни епидемията от въшки при деца в месеците септември, октомври, свързани с престоя си в детския летен лагер. За един месец или така всеки ученик да има време да узреят няколко поколения паразити, както и сърбеж на главата им, те обикновено се появяват при около същия период.

Преглед

"В миналото не знаеше къде са въшките при деца и всичко беше просто един такъв отвратителен детска градина -. И в един месец всички деца ходят и надраскани, а градината е затворена за карантина Деца -. Те са едни и същи . не министри там се борили, където игра играчки главата до главата, там е просто играем -. въшки между тях, като по булеварда ходене

Раиса, Магнитогорск

Сега, няколко думи за къде са нитовете в косите . > В повечето случаи, nits не се предават от човек, заразен с въшки, на друг. Nids са само яйцевидни яйца, прикрепени към специален тата лепило за коса, напълно неподвижно и могат да изпращат свои собствени.Само от време на време те могат да ги носят с падащи коси или гребени, но тези възможности са малко вероятни. Ницките на главата се появяват само от възрастни въшки. Ако те са, тогава има въшки.

Преглед

"Ние бяхме в консултация често идват и възрастни, и майки с деца, и младежи и питам къде са нитовете. Трябва да ги изнесе лекция на тема биологията и обясни, че си лягат на въшки. Но вече, когато въшките са взети от човек, всеки е добре информиран. "

Мария Георгиевна, Красноярск

Видеоклипът по-долу обяснява подробно защо се използват въшки и какви са основните положения при предаването им.

Полезно видео: как могат да се предават въшките

Няколко са процеса на прехвърляне на дрехи (спално бельо). Обикновено седят здраво във вътрешността на дрехите, по шевовете и задръстванията. При съвместното използване на дрехи те могат да останат на тялото и след това да заразят друг костюм, могат също да се движат между хората при контакт с дрехите. Това е бельо въшки трябва да се страхуват в обществения транспорт.

Преглед

"Сега знам къде са бельо въшки. Имахме почивка на див плаж в Одеса и близки купоните изгаряния. Това е кошмар, разбира се. Ние напуснал мястото веднага, веднага след като мина покрай техните кърпи върху скалите - на тях директно можете да видите въшките пълзи Tin пълен Какво става, ако има в непосредствена близост ще преминат децата "

Дмитрий Белгород

инфекция на деца с въшки: всички характеристики на процеса

заразяването на деца с въшки не се различава от.? същият процес при възрастни, с изключение на това, че децата:

са по-малко склонни да следват правилата за хигиена. Те лесно обличат дрехите на някой друг, ползват се с кърпи, гребени, фиби и косми на други хора.

 • Имат по-малко психологически бариери за тясно общуване. Игрите и телесните контакти между тях са абсолютна норма.
 • Като цяло те са по-общителни.
 • Не избягвайте контакта с антисоциални връстници и понякога дори се опитвате да общувате с тях.
 • В резултат на това децата могат да приемат въшки по-вероятно и в повече ситуации, отколкото възрастните. Като цяло, според статистиката, децата се заразяват с въшки 5, 4 пъти по-често от възрастните.

Поради тази причина, появата на въшки в някои от най-възрастните в семейството трябва първо проверете децата - може би това е един от тях е заразен, но все още не знаят за него. Отзиви

"Дойдох на лекар с постоянен сърбеж на главата ми, мислех, че се появи аз себорея. - Колкото и банално въшки и лекарят попита къде работя и хората, които срещнах, аз му казах, че съм бил дипломат, а .. той ме посъветва да се проучи Kinder оказа, че е бил прав -. и син и дъщеря отиде въшливост, майките не са признати, сестрата на тях с едно око гледа Сега знам къде са въшките и нитовете в културните семейства "..

Игнат, Санкт Петербург

Важно е да се разбере, че децата обикновено са много комплекси признават, че болен въшки - това ще докарам върху тях подигравките в училище. Следователно човек винаги трябва да бъде внимателен към поведението на децата и да предприема спешни мерки, когато се появят симптоми на заболяването.

Преглед

"Имаме защото на топъл климат есента епидемията от въшки е особено сериозно - децата са тълпи дойдоха в клиниката от началото на лятото, а след това -. И в предната част на къщите в квартала ни висят снимки и съобщения за откъде идват въшленията и какво може да се лекува срещу тях. "

Оксана Юриевна, Майкоп

Арабите вече имат: какво да правя?

Като цяло, няма смисъл да се гадае къде идват въшките, когато вече са там, а главата или други части на тялото изискват лечение.

Първоначално е важно да сте сигурни, че неприятните симптоми са причинени от въшки. За това:

дебел гребен гребе косата от корените над белия лист или баня. Няколко насекоми трябва да паднат от главата.

 • Трябва да поискате от роднина или приятел просто да инспектира самата коса, която трябва да е видима за гърдите.
 • В случай на подозрение за полови въшки - независимо изследване на косата на съответната част на тялото. Ушите трябва да се виждат с невъоръжено око.
 • Ако подозрението се потвърди, тогава е необходимо да започнете лечението. В този случай можете да следвате следните инструкции:

Главата се измива със специален шампоан от въшки - Nicks, NOC, Veda - или с помощта на спрей от въшки. Обработката се извършва в съответствие с инструкциите за конкретния агент. Тази стъпка ви позволява да убивате голяма част от възрастни насекоми.

 • Изсушената коса се вкарва в опашката от едната страна на главата (ако дължината й позволява) и се пени със специален гребен от върха на въшките зад нишката. По този начин, както мъртвите, така и живите паразити и някои от тях се отстраняват.
 • Седмица по-късно процедурата се повтаря, за да се унищожат ларвите, които могат да бъдат премахнати от оцелелите гърди.
 • По принцип, лечението само с шампоани или други педикулоцидни лекарства, или просто изпиране на въшки с гребен също ще даде резултат. Но в същото време съществува опасност оцелелите въшки да останат на главата, а самото лечение ще отнеме повече време.

Лечението за пубиски въшки възниква съгласно същата процедура. Важно е само да се използват специализирани лекарства от пубиски въшки.

Към бележката

Достатъчно ефективна е да посетите spetspriemniki или отделите на санитарната служба при педикулоза - там въшките ще бъдат оттеглени в даден момент.Такова посещение обаче трябва да бъде подготвено морално - контингент от "клиенти" на такива заведения може да предизвика шок.

Арабските въшки се борят малко по-различно. Те трябва да бъдат унищожени по дрехите, в идеалния случай - в специална камера с пара-каменолом. Но можете просто да сваряте дрехите, да ги измиете с оцет или шампоан за педикулициди.

Ушите се третират с народни средства по същия начин като шампоани или лосиони. Въпреки това, трябва да се помни, че като цяло народните средства са по-малко ефективни от специалните инсектициди.

Преглед

"Аз не знам, защо са взети въшки, но имам ги някъде там може, в обучение вдигна, може би в конкуренция имаше момчета от Армения с херпес на пръстите си - .. е много опасно за борците нещо. с една дума, за сключване имам въшки керосин, по старомодния начин. първо, ръководител бръснат плешив, след което се измива, а след това керосин намазва и пакет облече. Той отиде толкова часа, вероятно, тогава всичко е излетял и три пъти измити нормален шампоан, който не смърдят. Но както аз го разбирам , беше достатъчно само да си бръсне главата, въшки, а няма къде да живее.

Daur, Masalit

Предотвратяване въшки

знае къде са въшки или легло, могат ефективно да намалят вероятността от инфекция. За да направите това:

, за да се откажат от случаен секс, които позволяват на инфекция на всички видове въшки

 • , за да се избегне контакт с непознати деца на възраст
 • не общува отблизо с бездомните хора, които живеят в нехигиенични условия
 • , за да се избегне места се струпаха
 • не се използват други хора хигиенни продукти и облекло
 • , за да бъдете внимателни в обществения транспорт, за да се избегне "съмнителни".
 • И, разбира се, трябва да наблюдавате внимателно вашите чувства и поведението на близките хора.Сърбеж, постоянно надраскване на главата, безпокойство са признаци, че човек може да бъде ухапан от въшки. При първите подобни изяви на детето или на възрастното лице е необходимо да се изследва и в случай на откриване на въшки колкото е възможно по-скоро да започне лечението.

Интересно видео: колко неправилно и как да се отървете от въшки