Аерозоль рейд (raid) від клопів

Січень 2019

Відео: Эффективен ли Raid с лавандой против тараканов? (Січень 2019).

Anonim

Едно от най-популярните средства за бъгове е аерозолът Raid, който се появи на пазара преди останалите. Продуктът е предназначен за използване в домашна среда.

Състав

В аерозола на Reid са включени следните активни вещества:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

 • Циперметрин (0, 1%) е ефективен инсектицид от групата на пиретроидите. Парализира дървените плочки, удряйки нервната система. Веществото е най-ефективно в рамките на 24 часа. Общото време на действие е 15 дни, като ежедневната ефективност намалява.
 • Pralletrin (0, 03%) е пиретроид с подобен механизъм на действие върху дървеници.
 • Имипротрон - подобрява действието на други пиретроиди.

Принцип на действие

Нападението има вирусен ефект върху паразитите. Активното вещество, попадащо върху тялото на буболечките, разрушава нервната система. Заразеното лице, чрез контакт с други хора, отрови цялото население.

Уникалната характеристика на Reid е продължителността на действието - около 15 дни след лечението, това е много дълго за аерозолите.

Предимства на :

 • Лесна употреба. Raid аерозолът е много лесен за употреба и не изисква предварителна подготовка.
 • Висока ефективност. Активните вещества бързо унищожават буболечките.
 • Дългосрочно, не присъщо на аерозолните продукти, което отличава Reid от аналозите.
 • Защита. Ако спазвате всички правила за употреба, продуктът не представлява опасност за хората и домашните любимци.

Недостатъци :

 • Остра, миришеща миризма.
 • Филмът остава на повърхността, трябва да се измие със сапун и сода, което неутрализира ефекта от отровите.
 • Както всички универсални лекарства, Reid е по-малко ефективен от подготовката на тесен профил на действие срещу дървеници. Въпреки че ако населението на дървеници не е многобройно, средствата са подходящи за постигане на желания резултат.

Подготовка за обработка

 • Стаята се почиства с прахосмукачка и влажна кърпа.
 • Мебелите трябва да се свалят от стените за лесен достъп до задните стени и первазите.
 • Килими, картини и други декорации се отстраняват от стените. Забелязвайки полагането на яйца, трябва да ги отстраните с прахосмукачка, след което това място се третира с лекарство.
 • Премахнете меките части от дивани и легла. Измийте спалното бельо при максимална температура, поставете възглавницата на сухо или замразяване за няколко дни на улицата.

Инструкция за употреба

Зареждане …

Аерозолната безопасност за хора и животни не означава, че не трябва да се следват прости мерки за защита.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Условия за ползване :

 1. 1При напръскване използвайте гумени ръкавици, медицинска маска и хавлия.Ако помещението за лечение е голямо и включва продължително пребиваване в мястото на лечение, трябва да се използва респиратор, за да се избегне алергична реакция, дължаща се на навлизането на малки капчици в дихателните пътища.
 2. 2 Спално бельо, ястия, детски играчки, опаковани в чанти, така че да не получават вредни вещества. Всички тези неща ще трябва да бъдат третирани с гореща вода или пара.
 3. 3Dизпратете инструмента само когато прозорците са отворени.
 4. 4В помещенията по време на обработката не трябва да присъстват хора и домашни любимци. Уверете се, че покривате терариума или аквариума. Във втория, компресорът трябва да се изключи.
 5. 5 Разклатете преди употреба, за да позволите на активните вещества да се разбъркат добре. Съхранявайте в изтеглено рамо на разстояние 30 см от мястото на приложение. Не пръскайте продукта на едно място повече от две секунди, поради което могат да се образуват петна. Пръскането е подложено на специфично местообитание за дървеници, които се пръскат във въздуха, няма смисъл.
 6. 6Не оставяйте цилиндрите с продукта на пряка слънчева светлина, не пръскайте близо до открит огън и други отоплителни уреди.
 7. 7Не остава в стаята, ако работата е завършена. Необходимо е да измиете и изплакнете устата си, да отворите прозорците и да оставите стаята поне за половин час. Повърхностите трябва да се изсушат добре. За максимален ефект Reid не трябва да се измива в продължение на две седмици. Изключение - контактни повърхности (печка, маси, столове, дръжки на вратите). Трябва да се измият със сапунен разтвор.
 8. 8 В случай на контакт с очите ги изплакнете обилно с вода.