Все про тарганів живуть в квартирах

Грудень 2018

Відео: Сміття заввишки півтора метра, таргани та криси. Як живуть по сусідству із квартирою-смітником? (Грудень 2018).

Anonim

Хлебарките - са насекоми, които не причиняват жителите на съчувствие. Хлебарите, живеещи в апартаменти, могат да предизвикат атаки не само от страх, но и от различни болести. Тези малки вредители са се заселили многобройни колонии в най-топлите и сърдечни области, избора им местообитания кухненски шкафове, тръби за топла вода и отопление. Да се ​​отървеш от тях е много трудно.

Ако сте отгледан хлебарки апартамент, да не ги забележите, в близост до breadbox, плота или газов котлон е просто невъзможно. Те са много любители на топлина, мокра среда, много трохи или остатъци от храна. Но не всички видове хлебарки се заселват в жилищата на гражданите.

Американската хлебарка

От 7, 5 хиляди вида хлебарки са само част може да се нарече жителите на апартамента. Един от тях е американец. Тези, които отговарят на тези насекоми за първи път, може да ги обърка с прусаците, познат на всички червени мустакати вредители, които заливат апартамента, да се върнем на вентилационната шахта и през много малки пукнатини и цепнатини стени и подове. Много е трудно да извадят такива хлебарки завинаги от народни средства.

Американският хлебар е много подобен на хлебарката по външен вид поради цвета. Но този вид има доста впечатляващи размери. Големите мъже понякога достигат пет сантиметра на дължина. Характеристика - способността за летене. Природата им е присъдила активни, добре развити клапи. Върховете на крилата зад корема ги правят визуално още повече. Такова насекомо има червено-кафяво тяло с ярко жълта граница на предната част на гърба, по-точно на горната му повърхност. Женският американски хлебар е лесен за разграничаване от мъжки по дължината на крилата, което не се вижда, за разлика от изпъкналите крила на мъжката. Да се ​​отървем от такива насекоми завинаги е много трудно.

Раждаещата се женска периодично зачерква, променя цвета си и става по-тъмна. Мечът се повтаря от 9 до 13 пъти, а след това идва периодът на сексуална зрялост, а женската на американския хлебарка е готова да сложи яйца. Денят след като женската се превръща във формирано лице, тя изхвърля оотчето и повтаря този процес през живота на жената до петдесет пъти. Това са много плодовити насекоми, които могат да образуват около 16 яйца във всяка капсула, когато е изпуснат ootheca. Животният цикъл на тези балюсни вредители е приблизително 15 месеца, въпреки че мъжете живеят по-малко. Как да ги измъкна? Да се ​​отървеш от тези хлебарки завинаги е трудно. Можете да използвате дихлорвос.

До времето, когато нови индивиди излюпват от яйца и разпръскват около апартамента, това отнема най-малко 50 дни. Тогава периодът на сексуална зрялост на младите жени трае малко повече от 900 дни.

Любими местообитания:

 • Баня.
 • Складови помещения.
 • Топла изба.
 • Тъмни и влажни помощни помещения.
 • Мястото на преминаване на тръбопровода (особено под мивката в кухнята).

Те са всеядни, но предпочитат се гниещите остатъци от храната. И все пак, книги свързващи и стара хартия, сладкиши и трохи, развалени зеленчуци и плодове, включително сушени плодове, съхранявани в свободен достъп, приравнени към тях.Как ги измъквате? Можете да изгоните такива насекоми с народни средства.

Мебелни хлебарки

Това са малки насекоми, достигащи не повече от сантиметър на дължина. Тялото на жената е много по-широко от тялото на мъжката. Характерна особеност са светлите напречни ивици на гърба. Тези насекоми перфектно летят и скачат добре, когато възникне опасност.

За разлика от американците, тези трохи живеят в градски апартаменти, криещи се:

 • Зад кадрите на картините.
 • Таванни табла.
 • Под тавана.
 • Зад хладилниците близо до двигателя.
 • В принадлежностите.
 • Съединители и ключове.
 • В мецанина.

Сексуално зрелите женски хвърлят ootheka 14 пъти през целия си живот. Всяка капсула съдържа до 18 яйца, чийто период на изпарение е 50 дни. Процесът на зреене на нимфата продължава около 160 дни, а възрастната жена живее малко под една година. Как да се отървем от тях? Можете да ги изведете с помощта на различни спрейове.

Те рядко се срещат в кухнята или в банята, тъй като тези хлебарки нямат остра нужда от вода. Мебелите хлебарки ядат всичко, което могат да намерят в шкаф за съхранение. По ирония на съдбата синтетични влакна и вещества, като тапети, лепило, дойдоха на своето привилегия. Ето защо те могат да бъдат намерени в кутии с чорапи или за слабо залепени тапети. Извън сградите такива насекоми не живеят. Как да се отървем от тях? Много е трудно да ги измъкнем. Можете да използвате народни средства.

Червени хлебарки

Всеки, запознат с хлебарките, отдавна и твърдо устроен в градски апартаменти, намиращи се тук и подслон, храна и всички условия за комфортно съществуване. Това е най-разпространеният вид хлебарки. Те имат крила, а по-скоро план, отколкото да летят. Но те скочат, забелязвайки опасността, те са доста добри.Прусаните се появяват навсякъде, където човек се урежда.

Те могат да бъдат намерени:

 • В градски апартаменти.
 • В страната.
 • В селски къщи, предназначени за целогодишно живеене.
 • В комфортни вили.

Жената на червено хлебарка се среща с мъжки екземпляр и съхранява сексуалните клетки за съхранение, което след това използва за повторно оплождане. Тя хвърля ooteca не повече от 9 пъти през целия си живот, но във всяка капсула има до 80 яйца. Нимфата узрява от 60 до 130 дни, а възрастната жена живее около 10 месеца. За да се отървете от тези хлебарки завинаги, можете да използвате специални гелове.

Местообитанията на червени хлебарки са топли и влажни помещения, където винаги можете да намерите вода и храна. Те могат да бъдат намерени:

 • В кухненските шкафове.
 • Във фурната.
 • На гърба на печката.
 • Под мивката.
 • В складовете, където се съхраняват продуктите.

Те се хранят с остатъците от храна, трохи, развалена или изтекла храна. Много обичам захар, сиропи, сушени плодове. Те са привлечени от брашно и зърнени храни. За нормален живот на червени хлебарки се нуждаят от вода, така че повечето от натрупването им може да бъде открит в близост до мивката в банята и в кухнята, зад тоалетната, вана за душ на тръби за топла вода. Тези вредители могат да навредят на човешкото здраве. Те лесно разпространяват инфекцията, преминават през боклука и вентилацията от един апартамент в друг, след като са посетили мазето и боклука. Можете да премахнете тези хлебарки с борна киселина.

Черни хлебарки

Те са пряко свързани със синантропни насекоми. Това означава, че те се уреждат само там, където човек живее.Те са по-редки от хлебарки хлебарки и мебели, но все пак доста често при човешко присъствие. Градските апартаменти са се превърнали в истински убежище за черни хлебарки, в които са създадени всички условия за комфортен живот.

Дължината на тази проба достигне 2 см, но понякога има индивиди особено големи, нараства до 5 cm в дължина. Техният цвят може да варира от сиво до черно. Телец сплескан, широк, блестящ. Мъжете имат по-големи криле от женските, но не са адаптирани към полетите. Тяхната основна отличителна черта - способността да изпускаш неприятна миризма, да плашиш враговете си. Да се ​​отървеш от тях е много трудно.

Те се хранят с остатъците от храна, разлагаща се или развалена храна. Характерно е, че когато Prusaks се появяват в апартамента, започва истинска конфронтация между тези видове. По време на войната червени хлебарки ядат яйца, които се поставят от женското черно. Така че можете да се отървете от черни хлебарки.

Бели хлебарки

Знаейки, че хлебарки апартамент да има различен цвят, но цветът на хитин черупка варира от светло кафяв до черен въглища, хора са изненадани и дори уплашени, виждайки в бяло апартамент насекомо. Първите хора предизвикаха истински страх. Повечето хора решиха, че са истински мутанти, но след известно време всичко стана ясно.

След оплождането на женския капсулата образува известна в тялото си, ootheca в които има яйца. Дъмпинг ootheca, женската оставя полагането на яйца, от които след известно време се излюпили млади птици, които се наричат ​​нимфи. Те са много близки до хлебарките за възрастни, но черупката им все още не притежава необходимата степен на твърдост и не е придобила определен цвят.След няколко часа хитиновата обвивка потъмнява и става твърдо. Такава черупка от хитин не може да се простира и ларвата променя черупката си няколко пъти по време на растежа и зреенето, т.е. Изхвърляйки малкия и тесен корпус, който е станал малък, ларвата отново получава бял цвят в продължение на няколко часа. Тъй като пресяването се извършва в индивиди от едно и също гнездо, много хора успяват да видят голям куп бели хлебарки. Така че бе решено, че белите индивиди са отделен вид насекоми. Учените са доказали, че белите хлебарки не са свързани с мутанти и не представляват особена опасност за хората.

Каквито и да бяха жилищата на хлебарките, всички те представляват определено ниво на опасност за човешкото здраве. Дори онези видове, които не напускат апартамента, мигрират и страдат от много инфекции. В допълнение, те са в състояние да предизвика появата на тяхната сграда на домакински уреди, осветителни тела, електроника. Това предполага, че е необходимо да се отървете от тези насекоми, независимо от техния цвят.