Все про воші: скільки живуть, як передаються, як позбутися

Грудень 2018

Відео: Як позбутися прищів: причини появи акне та як їх лікувати (Грудень 2018).

Anonim

главата въшки емисия на човешка кръв, въшки по главата - малки насекоми, чието тяло дължина до 2-4 мм. Нимфа в дължина е равна на 0, 7-2 милиметра. Цветът на насекомото е светло кафяв. Цветът ви позволява да маскирате косата си.

След препълнени с кръв въшка, насекоми тяло става червеникава. Погледнете отвратителните паразити.

Характеристики екстериор

Habitat въшки - скалп на човешка глава (мустаци, брада, коса), откъдето идва и името

 • въшки още няма крила. Те не могат да летят, не могат да скочат. Бъркат бързо през косата. Затова насекомите са начини да се преместят от един човек в друг.
 • Върхът има специфична форма на тялото. Краката напред, удължена корема. От разстояние тя прилича мравка, но ако се вгледате внимателно, ясно е, че масово шкембе.
 • Ларвите на въшките изглеждат различно. Те са по-леки, кориците на багажника са полупрозрачни. След ларва сит кръв оформен в центъра на корема тъмно петно ​​- ясни съдържание на храносмилателната система. Размерите са по-малки от тези при възрастни въшки.
 • Ушите на въшките са най-забележими за косата. Това са гнезда, можете да се отървете от тях по няколко начина. По дължината те достигат повече от половин милиметър. Жената ги самозалепва върху косата.Наличието на ниц определя болестта.
 • В космите на децата визуалната форма изглежда същата като при възрастни. Това е от техните деца често се заразяват с възрастни.
 • Паразитите в косата правят главата да изглежда небрежна, трудно е да се отървеш от тях. Ниц изглежда като пясък или обикновен пърхот.
 • Козината на косата от други паразити е различна по размер. Леглото на леглото е малко по-голямо, бълхите не са на главата.
 • Като цяло, наличието на въшки прилича на кожно заболяване. Родителите често не могат веднага да определят, че детето има паразити. Особено, тъй като жизнения цикъл на едно насекомо е малко.

Възели (видеоклипове)

Животният цикъл

Снимката показва жизнения цикъл на главата въшки

Апликациите се отнасят към отряда. Орален орган на насекомо е идеален за пронизване на кожата на домакина, пие кръв.

Козметиката е прикрепена към косата, живее точно на нея. След хранене тя напръсква сока и смила материала в дермата. За даден човек, процесът се забелязва поради появата на сърбеж.

Nits

Така че, когато педикулозата е стартирана, има много гниди по косата

Nits са яйцевидни яйца. Животът на възрастните хора е до 30 дни. Индивидът поставя 5 яйца на ден.

Да се ​​отървем от ниц е трудно. Те освобождават специална лепкава маса, за косата се фиксират здраво. Кокалката поставя яйцата колкото е възможно по-близо до скалпа.

Живот извън главата

Уши - задължителни и много тясно специализирани човешки паразити. Те не са абсолютно адаптирани към живота извън тялото му или върху други животни.

Извън главата, паразитите живеят толкова, колкото могат да правят без храна. Насекомите са високо специализирани паразити. Оказва се, че жизненият цикъл може да се осъществи само на тялото на госта.В изключителни случаи, въшките могат да бъдат намерени на тялото на маймуните, но те се чувстват много по-зле на тялото на примати.

Отвъд главата живеят паразити:

 • По-малко от 2 дни, ако са гладни.
 • При температури под 10 градуса жизненият цикъл се увеличава до 10 дни.

Колко насекоми живеят, толкова много ядат. Главата може да яде до 4 пъти на ден.

Начини на разпространение

Върхът се разпространява на места с голяма тълпа от хора. Паразитът може да бъде заразен в бежански лагери, общински апартаменти, казарми, обществен транспорт и др. По време на войната възпроизводството на насекоми е глобално. С гъста група хора, паразитите се чувстват добре.

са разпределени въшки главно чрез пряк контакт между главите на хората,

въшки могат да бъдат получени по различни начини:

 • Рядко се предават от заразено лице чрез възглавница, спално бельо.
 • Ако сложиш шапка, шал, яке с качулка, пълна с въшки, можеш да се заразиш.
 • Често паразитите се предават по време на игри (типични за деца), близък контакт, през леглото.
 • Ушите могат да бъдат заразени чрез кърпи, джанти, гребени. Този метод е доста рядък.

Отвъд главните въшки е трудно да се срещнат. Основните превозвачи са хора. Колкото повече паразити ще бъдат на главата на човек, толкова повече ще падне количеството на мебели, което увеличава риска от инфекция.

Важно! Въушите могат да бъдат получени чрез вода по време на къпане. Това е типично за Индия, където хората от всички възрасти едновременно мият в реката. Да се ​​отървем от паразитите, независимо от начина на предаване, е проблематично.

Nits, въпреки факта, че изглеждат неприятни, не могат да се движат. Предаването се извършва от силите на самия човек.Ниц се прекарват през гребени за коса, общи дрехи, кърпи, спално бельо.

Nits се предават рядко. Те не могат да бъдат наречени инфекциозни агенти. Те не могат да причинят епидемия.

Методи за лечение

Лечението на педикулозата се извършва с помощта на различни средства. Повечето от тях използват лекарства, успешно се борят срещу въшките. Въпреки това, дори и след лечение за дълго време ще трябва да се разресва паразитите Гребени за коса, за да получите всички тях. Лечението трябва да е последователно, само по този начин можете да се отървете от неканени гости.

"Pedikulen ултра" унищожава въшки и гниди в едно заявление

Показване на насекомите могат да бъдат многократно обработена само. Само по този начин човек ще се отърве от педикулоза.

Унищожаването на паразитите ще помогне на лекарствата, продавани в аптеката. Рецепта не се изисква. Наркотиците се борят ефективно с въшките в един цикъл. При дълга коса пестицидите, които се съдържат в медиите, са опасни - тя трябва да бъде строго последвана от инструкции.

Борба въшки помощ на съвременните лекарства:

 • Шампоан-крем Нок
 • Nittifor
 • Шампоан Хигия
 • Спрей Pair Plus
 • Permetrinovaya мехлем

Лечение на косата може да се лекува у дома, в някои случаи консултация с лекар, когато да се отърват от паразити сами по себе си няма да работят:

 • Ако трябва да се отървете от нитовете на мигли, коса
 • Ако се отнасяме към едно дете, което по-малко от две години
 • необходимо е да се донесе паразитите с бебе коса, страдащи от алергии , астма

Как да спасим дете от въшки (видео)

Авила в лечението на главата въшки

Ако установите, въшки, децата трябва да бъдат показани на педиатър. Лекарят ще предпише лекарството да даде съвети за това как да се отървем от въшки

Когато направите косата лечение, трябва да се спазват правилата:

 • Без значение колко цветни паразити използват, за да бъде един от начините за
 • Display насекомите навън, ако не миете косата си два дни след лечение с
 • Ако сте използвали едно от средствата вече три пъти, и това не помогна убиват въшките, тя не е в състояние да
 • Борба въшки трябва да бъде стриктно съответствие с инструкциите
 • Борба паразити след нанасяне на маска или балсам косата е безполезна
 • Не използвайте сешоар Косата след лечението - в продукти, съдържащи запалими вещества
 • Показване на паразити косата за лекарства за животни няма да работи

правилния ред на лечение

Ресането нита - важна стъпка в лечението на главата въшки

Отърви се от насекомите да помогне ефективно с неправилна ред на действията.Обработката на скалпа с препарати, съдържащи инсектициди, се извършва. После е необходимо да се гребят мъртвите паразити, като се използва специален гребен, чиито правила за употреба вече сме казали.

 • Специалните инсектициди ще помогнат за отстраняването на насекомите от главата, действието се извършва в един цикъл. След лечението те се измиват. Да се ​​отървем от насекомите е достатъчно лесно.
 • Премахнете мъртвите паразити, ножовете ще помогнат на металния гребен.
 • Отървете се от насекомите в леглото, шапките, помогнете за измиване при висока температура.

Цикълът на живот на паразитите е малък, след извършената работа е необходимо да се извърши контролно лечение. Това ще се отърве от nits.

Ушите могат да бъдат премахнати по различни начини. Необходимо е стриктно да се следват инструкциите на лекарството. В някои случаи се изисква консултация с лекар!