Дивовижні і небезпечні водяні клопи

Грудень 2018

Відео: САМЫЕ СТРАННЫЕ И НЕОБЫЧНЫЕ ПАУКИ в мире (Грудень 2018).

Anonim

водни буболечки могат да бъдат намерени в бавно течаща или застояли води Водни бъгове (backswimmers, скейтъри и corixidae) спадат към разред на дървеници. Често те могат да бъдат намерени в бавно течащи или стоящи води.

Описание на насекомите

Големият воден бъгин е с големи размери. На дължина може да достигне 1 сантиметър, във формата на насекомо напомня на лодка. Паразитът е умен хищник. Гърлото му е боядисано в зелено и не е намокрено с вода. Под водата gladysh блести и изглежда "гладко", което оправдава името му.

Водни гребени плуват в корема. В същото време, очите им, разположени на гърба, гледат надолу, търсейки плячка. Често плавницата просто виси на повърхността на водата. Дългите задни крака позволяват на леглото да плава без много усилия. Те ги управляват много умело.

Големият водопровод е голям

Разнообразие на видовете

Водомери

Някои от най-известните водни бъгове. Те се срещат в различни водни тела, от локви до океани.

Гладиши

Възрастът е дълъг около 15 мм. Крилата са с форма на покрив, коремът е плосък. Цветът на елитра напълно зависи от кои домашни птици, в които живее бъбрекът. Коремът е по-тъмен от елитра. Ако нарушите останалата част от насекомото, то ще ужилее. Като се има предвид това, то често се нарича воден орех.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Краката на gladys са разположени в гръдния край. Насекомите могат да се движат на сушата, но изглеждат изключително тромави. На гърба на корема има въздушен мехур. Той е заловен от бъг от повърхността и диша му слуз. Балонът също влияе върху плаваемостта на бъговете.

Сладките глави се плуват надолу. Те са хищници и предпочитат да ловуват открито, а не от засада. Яжте glushysh е впечатляващо, тъй като движението във водата изисква големи разходи за енергия. След хранене, бъговете са скрити близо до водната растителност, за да не станат жертва на други хищници.

Ако нарушаваш спокойствието на един храст, той ще ужили. С оглед на това, често се нарича водно уиски

Гладисите са широко разпространени, тъй като те могат да летят на дълги разстояния. Слизането от резервоара става без подкрепа. Оказва се, че грешката е в състояние да лети до корема. Също така, насекомото може да започне от земята.

Rappers

Разпределени в умерени и северни ширини. Дължината може да достигне до 16 милиметра. Напомнете мляко, но плувайте на гърба си. Главата е мобилна. Пробокс е кратък, напълно скрит под устните. Мъжките имат специални туберкули на предните крака, с помощта на които паразитите тресат. Звучи, когато стоите близо до водата и слушате.

Грешките нямат провокация. Те просто отварят устата си и ядат храна там с предните си лапи. Ветровете са активни дори през зимата. Най-често те се срещат в изправена вода.Бебетата бързо могат да излетят от водата.

Общи факти за гигантската водна грешка (видео)

Местообитание

Водният обитател на този вид обикновено живее в обрасли и плитки водни тела. Ето защо цветът на неговата съответстваща: страната, обърната надолу, е лека и частта, обърната към водната повърхност, е тъмна. В резултат на това бъгът става невидим от двете страни, без значение как изглеждате.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Гладиш не само плува перфектно, но и може да лети. Затова може да се види в дъждовни локви или в различни водни тела (лети от единия до другия). Гладиш може да лети през нощта и в светлината на лампа.

  Опасност за хората

  Водните бъгове на гладкото са опасни за хората. Техните ухапвания са много болезнени, така че паразитите често се наричат ​​водниста.

  Спортните лодки приличат на благодарности, но плуват нагоре с гръб

  Разпределени са водни насекоми от различни видове. Така че, най-големият представител - гигантски белостома - може да яде риба и малки жаби. В същото време тя хапе много трудно, което причинява голямо неудобство на човека.

  Въпреки това, заслужава да се отбележи, че бъговете хапят само за целите на самозащита. Ако не ги докосвате, те няма да причинят никаква вреда на лицето.

  Други видове бъбреци, които живеят във вода, оставят в ръцете си много неприятна миризма. Това са следните паразити:

  • Грешката е лоша грешка;
  • бръмбарът;
  • Италиански щит.

  Не се препоръчва да ги докосвате. Ако се опитвате да отстраните насекоми от дома, внимавайте.

  Водомерите не представляват заплаха за хората. Те са малки по размер, така че те са почти безвредни. Контактът с коприва може да се случи абсолютно случайно по време на къпане. Ако възникне проблем, просто лекувайте раната със зелено.

  Гигантският Белфаст - може да яде риба и малките обитатели на езерото

  Но в някои случаи водата може да бъде опасна - ако живеят в тропически страни. Такива буболечки имат жлъчка и болката от ухапването им е сравнима с тази на пчелите. Засегнатият крайник може да стане вцепенен и болката да остане в продължение на един час. Понякога може да има алергия, което означава, че трябва да приемате антихистамини.

  Интересни факти

  • Оказва се, че черупките не само ухаят зле и ухаят, но могат да растат до 15 сантиметра. В леглото такива паразити не могат да бъдат изпълнени, но те могат да се видят от вас, докато плувате във вода.
  • Белите мамути плуват добре и имат специални куки на предните лапи. Те улавят и фиксират позицията на плячката.
  • При извънредна ситуация водни насекоми могат да летят.
  • Грешки ухапват хората по-често с пръсти или пръсти. Но ухапването им е много болезнено.
  • Големи бъгове, като правило, живеят в тропически страни - Индия, Източна Америка, Тайланд. Понякога те се намират в Америка, Флорида. Местните жители наричат ​​паразитите "акари-алигатор". Местообитание на дървеници е каналът и резервоарите.
  • Водните паразити са истински хищници. Тъй като те имат внушителен размер, плячката им може да стане риба и хапе. Грешката седи върху водораслите и проследява плячката си.След като насекомото вижда рибата, тя привлича плячката с предните червеи и я отвежда в устата. Тогава червеят инжектира в тялото на жертвата отровата, която разцепва вътрешните й органи. Освен това паразитът просто изсмуква съдържанието на тялото на плячката.
  • Дихателните тръби са респираторни органи на дървеници. Те са в предната част на корема. Тъй като под водата паразитът не може да диша, той периодично плува на повърхността.

  На страниците на нашия ресурс можете да откриете отговора на въпроса: каква е вредата на войниците и как могат да се отърват от тях.

  Видове водни бъгове (видео)

  Грешки могат да живеят не само на сушата, но и във водата. Има няколко вида насекоми - гребени, водни мелници. Хабитат - езера със стояща или спокойна вода. Интересно е, че бъговете, които обитават водата, могат да летят и понякога за прилични разстояния. Опасността за насекомото зависи от размера на насекомото. Колкото по-голям е бъгът, толкова по-осезаем ще бъде ухапването му.