Ефективні отрути для мурашок в квартирі

Грудень 2018

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Грудень 2018).

Anonim

Борбата с малки червени мравки в къщата е доста сложна тема. За да отрови за мравки в апартамента се оказаха ефективни, е необходимо не само да се избере най-подходящия инструмент, но също така ясно да се спазват изискванията за издаване на указания за използването му, както и да се вземат предвид някои особености на биологията на самите мравки.

Интересно е да

Червени мравки са известни за това, че може да организира т.нар supercolonies съчетаващи няколко разпръснати гнезда с няколко кралици във всяка. Унищожете такава колония, разпределена в жилищната сграда, ще бъде трудно дори и в идеалния случай, когато всички съседи са бомбардирани с желание да се отърват от тези вредители.

Така че, преди да премахнете мравките от апартамента, трябва да решите избора на инсектицид. Например, аерозолните препарати са сравнително токсични (неизбежно ще трябва да дишат), но те могат да се отърват от мравки в продължение на часове. И инсектицидните гелове, например, са много лесни за използване, но те ще трябва да отрови мравките в апартамента поне за няколко седмици.

Всички тези, както и някои други характеристики на използването на различни видове инсектициди, трябва да бъдат добре известни още преди мравките да бъдат тормозени на закрито. Нека тези тънкости погледнем по-отблизо …

Как да изберем отрова: кратко ръководство

Изберете един или други средства, е необходимо на първо място според нивото на своята сигурност и собствените си изисквания към условията на да се отървем от мравки. Ако апартамента е заразено с мравки, има деца или домашни любимци, е най-добре да купуват ниско токсични агенти - инсектицидни гелове и моливи, или използване на борна киселина.

Преди да отровите мравките в апартамента, трябва да оцените степента на заразяването му с насекоми. Да се ​​придобият най-смъртоносните агресивни средства е необходимо само в най-пренебрегваните случаи. Ако мравки не са много много - Няма да гоним за супер-ефективна, тъй като често се свързва с повишена токсичност на лекарството за индивида.

пастели и прахове за примамващи мравки

Съставът на тези средства обикновено включва мощен инсектицид, ниско токсичен за топлокръвни животни. Принципът на действие е, че насекоми, заразени с прах или частици от креда, почистване сами ще погълне отрова частици.

Наскоро, обаче, тя се появи на пазара след няколко фондове също са се свържете с действие върху насекоми активно вещество в тях проникват външните хитинови обвивки на мравката да се изцапаш себе си.

Трябва да се има предвид, че фините прахове и предназначен за продължителна, но сравнително лесно и значително по-ефективен контрол на насекоми.

Маша от мравки

Не всеки знае, но добре доказани в контрола на хлебарки тебешир Маша е много ефективна отрова за мравки.

Магнезий съдържа 0, 25% фенвалерат - Това инсектицид е контакт-чревния действие.

Добре е да се разпространят стени и подове на места, където мравките често се движат.

Вратигата Прах

пиретрум е прахообразен агент, направени от цветни глави на някои видове лайка.

Това отрова причинява парализа на мускулите домакински мравки, и е много ефективен срещу насекоми вредители по принцип (по-специално, от бълхи, кърлежи, дървеници и хлебарки).

аерозолите като най-бързо действащ средства за мравки

Най-ефективният и бързо действащ инсектицид бързо да се отървете от червени мравки в апартамента са препарати под формата на аерозоли и спрейове. Не без причина, почти всяка отрова за червени мравки в арсенала на професионалните услуги за борба с вредителите е точно аерозол.

Използването на аерозоли е донякъде трудоемко, но ви позволява да постигнете резултати почти в един ден.

В бележката

Срещу мравките дори и най-мощните аерозоли могат да дадат само временен ефект. Това се дължи на факта, че само работниците, работещи в апартамента, са отровени. Ако гнездото на мравки се намира в съседната стая и не се лекува, известно време след заяжда с мравки от него обратно към апартамента отново.

спрейове борба MultiSprey

Combat MultiSprey - е ефективен срещу отрова моментално мравки с приятен аромат на лимон.

Чрез контакт с аерозола, мравката губи способността си да се движи (парализира) и след това умира. Средната цена на лекарството е 150-170 рубли.

Преглед

"Един добър инструмент, евтин първо ние се страхувахме, когато една крушка, ние продължила само polkuhni, но тогава аз не съжалявам :. Пет бутилки сме обработили цялата къща с балкон Всички мравки peretravilis, ние ги имаме след това не е така. срещна ".

Tatiana Karpova, Пятигорск

Fumitoks

Друг, не по-малко ефективен аерозол, който може бързо да отровят мравки в жилището е Fumitoks, цената на който варира от 30 до 65 рубли.

Благодарение на удобната опаковка с гъвкав канал, могат да се обработват и труднодостъпни места.

Raptor лазещи насекоми

Raptor от пълзи насекоми - инструмент, с приятна миризма на мента, доста ефективно се справят с мравки, хлебарки и дървеници. Действа почти незабавно, а гаранциите на производителя не са много опасни за хората и животните.

Аерозолът Raptor трябва да се използва с затворени прозорци и след 15 минути след употреба проветрете стаята.

Вземете от мравки

В този препарат инсектицидът не се съдържа в газообразна или течна форма, а във формата на микрокапсули. Чрез залепване на такава микрокапсула върху лапите, мравката ще се отрови, когато бъде почистена, и ще отрови някои от братята, ако я съобщи на мрака.

Преди да налеете домашните мравки с това лекарство, е необходимо внимателно да прочетете ръководството за употреба и оперативната процедура.

Гелове мравки: безопасност, ефективност и лекота на използване

Гелът против мравки не работят бързо и да ви позволи да изтриете червени мравки в рамките на няколко седмици. Но те като цяло сред най-ефективните средства за са: капка гел е привлекателен за мравката вкус и мирис, и затова намери, той ще се опита да извърши отровата до гнездото. При систематичното прилагане на гелове пунктирани линии по протежение на мравка пътеки може да се гарантира, че те ще отрови матката в мравуняк и цялата мравуняка.

Третиране на Зиндан от мравки

Отровни руби от мравки се справят добре с други домашни вредители - хлебарки и бълхи ларви.

За борба с мравките, той трябва да се постави на капки с интервал от един сантиметър по дължината на первазите и известни начини за преместване на насекомите.

Sturm Gel-paste

Ефективността на Sturm се осигурява от факта, че инсектицидът в неговия състав има контактно действие. Това означава, че дори веднъж докосвайки капката гел, мравунякът сигурно ще умре. Но дозата на самата отрова в средата се поддържа така, че насекомото има време да извади отровата стръв в гнездото.

Raptor гел от хлебарки и мравки

Гел Raptor също е доста ефективен срещу мравки и хлебарки.

Често се продава напълно с аерозол и се използва за предотвратяване появата на насекоми след обработка на стаята по основните начини.

DETA от мравки

DETA е пастообразно вещество с остра сладка миризма. Предлага се и като емулсия.

има силен отблъскващ ефект, който трябва да се има предвид, когато се използва: най-ефективни за предотвратяване на DEET ще мравки проникване в апартамент.

традиционни рецепти отрови от домакински мравки

ефективни заяжда с мравки в апартамента могат да бъдат изпълнени, като стръвта от обикновените и наличните национални ресурси.

В допълнение, мравките могат да бъдат уплашени. Червени вредители не могат да понасят миризмата магданоз, дафинов лист, зелеви листа, градински чай, дива мента, лук вкус, чесън, лимон и пикантен карамфил. Те не обичат миризмата на растително масло, така че се препоръчва да се смазват ръбовете на съдовете и хранителните опаковки.

Преглед

"Така че аз си спомням, че баба ми от мравки постоянно формулирайки пелин и мента на ъгъла на къщата. Не знам доколко са ефективни. Опитах се в скилидки апартамент посипващи (да речем, мравки и страха й), и те определено са по-малко.Въпреки това, те не са изчезнали напълно, а на финала имаше от кутии "

Inna, Брянск

Конвенционална мая -. Друг отличен отрова домашни мравки в райони, предпочитани от мравките, които трябва да се постави чиния с гъста маса мая, която е добавена. . мед или захар

C червени мравки може да се води борба с боракс и борна киселина

има няколко популярни рецепти :.

  • сух стръв за неговото получаване е необходимо да се смесват на борна киселина и захар, и след това се разпръсне резултантната. прах в местата на obi . Насекоми anija
  • Течният стръв 5 г борна киселина, 50 г захар, 50 мл гореща вода и половина чаена лъжичка сладко (за даване на стръв специален вкус) се смесват и се изсипва в чиста Скийт След Точкиращото в области, където най-често. насекоми.
  • картофени топки. за подготовката трябва да се вземат 1 опаковка от борна киселина (10 г), 3 кокоши яйца и 3 средни картофи. от варени картофи и яйчни жълтъци, готви каша, добавяйки, борна киселина и една чаена лъжичка захар. Смесва се цялата маса и се търкаля в малки топки.

  • Месни топки: 2 супени лъжици мляно месо и половин чаена лъжичка суха борна киселина, за да се смесят и подготвят топките.

Забележка:

Всяка отрова срещу мравките трябва да бъде поставена по такъв начин, че да не е достъпна за деца и домашни любимци. Сами по себе си, нито боракс или борна киселина не е опасно, но като се има предвид факта, че стръвта не са най-чистите места на помещението, а от тях са постоянно течаща насекоми, че преди един час, може би храненето в боклук, удари тази топка в ръцете на деца Тя е изпълнена с комуникация с лекарите.

Как да корозирам мравките

Преди да закупите отрова за мравки, трябва да организирате общо почистване на целия апартамент. В идеалния случай, преследването на мравки трябва да бъде приведено в съответствие с общата ремонта дори насекоми гнездо е извън корпуса, а апартаментът те просто търсят храна в процеса на ремонт по-лесно апартамент инсектициди.

Трябва да се има предвид, че червените мравки могат да проникнат отвсякъде, включително - по външната стена на сградата и вентилационните шахти. Често дори и най-усърдната примамка на мравки в апартамент не работи, ако се извършва от един наемател в един отделен апартамент.

При силна инфекция и наличието на мравки в повечето от апартаментите в къщата можете да купите отрова от мравките в концерт със съседите си. Но в тази ситуация най-добре е да се прибегне до професионална помощ служители санитарно-епидемиологични станции, които ще ви помогнат да се отървете от насекоми по всяко мащаб бедствие.

Инструкции за приготвяне на отровни примамки за мравки, използващи инсектициди самото

Как да се отървем от мравки - съвети