Руді мурахи в квартирі

Лютого 2019

Відео: Добыча. Муравьи Mirmica Rubra (Лютого 2019).

Anonim

В различните сезони и в различни региони на страната в апартамент, и още повече - в частен дом - често можете да се срещне с представители на различни видове мравки. Много често мравките в апартамента са случайни гости, носени на дрехи или с нещата. Сред тях има насекоми с различни размери и цветове.

Но наистина е заплаха в апартамента е само на така наречения фараон мравка - независим вид на топлина обичащи малки мравки, които по нашите географски ширини, в допълнение към жилищен отопляем пространство никъде не може да живее. Тези червени мравки в апартамента са реален проблем: те са многобройни, развалена храна, може да носи патогени на различни заболявания, но също така - с Показват голяма трудност.

От повечето роднини типичните мравки на апартаментите са много малки - с дължина около 2 мм, светло кафяв или червеникав цвят на корпуса и ниска скорост на движение. Освен това малките мравки в апартамента обикновено са многобройни и се намират в очите на цели отряди, движещи се по специални пътеки.

Големите червени мравки в апартамента са случайни гости, обикновено се срещат поотделно и тичат толкова бързо, че е много трудно да ги хванеш.

Забележка:

Най-надеждният знак на фараонова мравка е нейната дейност през зимата. Дори при нулева температура на улицата, всички домашни мравки отиват в апликациите за зимата.И ако в тази стая е посрещната мравка, това определено е вредител.

В фото-апартамент мравки в гнездото. Най-голямата мравка в центъра - е утробата:

На една колония мравки къща могат да живеят в продължение на няколко десетки овце и 350 хиляди работници на физическите лица.

Причините за това, че червените мравки се появяват в апартамента, въпреки че не са многобройни, но могат да бъдат намерени в почти всеки дом. Ето защо малките червени мравки успешно завладяват все повече и повече области и са по-склонни да се появяват във всеки апартамент, дори и най-чистите.

Забележка

Бели или прозрачни мравки в апартамента не са намерени. Сред възрастните мравки изобщо няма насекоми с такова оцветяване. Белите мравки в апартамента могат да бъдат намерени само в мравуняка - току-що е излязъл от пашкула на новородено мравка е първите няколко часа от живота си светлина мека черупка. Но в Туркменистан и Узбекистан има термити, които наистина имат бял цвят на тялото. Така че тези хора, които говорят за бели мравки в дома си, обикновено всъщност се занимават с термити.

Как мравките да влязат в апартамента

При разглеждане на причините за мравките в апартамента трябва да бъде отделен разговор за диви мравки - жителите на градини, ниви и гори - и у дома, на фараона мравките.

диви червени мравки, голяма черна поле messor или тънки черни мравки градина се появяват в апартамента на случаен принцип и по няколко причини:

 1. Те случайно сте въвели върху облеклото или оборудването на улицата. В този случай, не можем да кажем, че има мравки в апартамента: срещата с тези непознати са редки, и те не могат да оцелеят в стаята за дълго време.
 2. Мравките могат да се скитат в апартамента от улицата в търсене на храна. В този случай насекомите също не заемат помещенията: гнездото им остава на улицата, а само хората, които търсят храна, влизат в апартамента.

В първия случай не можете да предприемете никакви мерки, но намерената мравка или няколко са просто изхвърлени от прозореца. Втората ситуация е по-сложна: ако уличните мравки в апартамента се намират редовно, трябва да направите всичко необходимо, за да премахнете местата на влизането им в помещенията. Например:

 • , за да се проследи, чрез който преряза насекомите попадат в апартамента, и caulked им
 • , за да се справят с специални инструменти врати Кутии и прозорци
 • , за да проверите етажите на балкони, шахти и входните и изходните пунктове на тръбите в апартамента - може би мравки проникнат в стаята от съседите. Намерените "порти" се третират с инсектициди или замазки.

Преглед

"Имаме в апартамента никога не се въдят мравките. Но съпругът като възвръщаемостта от пчелина веднъж седмично, защото от неговите чанти и дрехи постоянно пълзят няколко парчета. И все пак понякога щипалки с нокти и ароматни зелени буболечки. Цялата градина е по-къса, просто я изхвърлям от прозореца.

Алла, Тула

Това е друг въпрос, ако в апартамента има малки мравки, които понякога се намират в цялата колона. Има вече няма нужда да се чудите защо изведнъж решиха да окупират апартамента: човешко присъствие - само подходящ за местообитанията им, където те търсят храна и да се възпроизвеждат.

много по-мъдро да разберете къде мравките идват от апартамента: възможно е да се справят с тях, ще трябва да си сътрудничат със своите съседи, а след отстраняване - отсече повторното въвеждане в помещенията.

Откъде идват мравките в апартамента? Опциите могат да бъдат малко по:

 • на съседни жилища
 • отпред, отказват улеи и сушилни
 • от мазетата на
 • от гаража институции
 • от далечно разстояние на дадено лице дрехи или с различни предмети от бита - в този при започване на нов колония може да даде само един шанс "утроба-пътешественик", а защото по този начин най-рядко.

Разпространението на мравките е гаранция за оцеляването на техните колонии. И в фараона мравка колония с един несвързани контакти могат да бъдат разположени на няколко етажа на къщата в една дузина апартаменти.

В фото-червените мравки на така наречената "фуражна" пътека. На такива песни мравки работници носят храна на гнездото:

Рейтинг:

"Първият път, когато мравките забелязали някъде преди шест месеца, няколко парчета в банята, не смущават, защото преди те изобщо не бях у дома отглеждани … мравки в апартамента за един месец по-късно: първите десетки, а след това в цели бали, те тичаха през кухнята, заедно цокли, на балкона, дори в спалнята им, че не по-рано ли, къде може да се мравки в апартамента започнах да разбирам срещнах, беше .., че съседите имат същия проблем, а това е в къщата, която беше въведена миналата година! Нийли, че всички мравките идват от супермаркета у дома. И самата супермаркет преди два месеца им се багрила, както и в нашите апартаменти администрация са разведени техните потомци. "

Инна, Уляновск

Какво привлича мравки в стаята?

Всичко, което мравките се нуждаят в апартамент, е храна и топлина.

Като граждани на тропическа Азия и Северна Африка, кафяви, червени или жълти мравки в апартамента е много топлолюбиви те не могат да живеят и да се възпроизвеждат при температури под 15 ° C.Ето защо този вид не се среща в природата у нас. И в един апартамент мравки са засадени, само се движат от друга стая или случайно са донесени на дрехи.

Рейтинг:

"Не мога да си представя къде са мравки в апартамента Имаме фина мрежа за вентилация, надеждни врати, ПВЦ дограма Никъде всеки слот ги следват, те се движат зад первази Но …. цокъл тръгнахме след ремонта, пукнатини не са били под тях … "

Анна, Санкт Петербург

в допълнение, малките червени мравки нападат апартамента когато скаути от съседни гнезда редовно носят храна от стаята. Това е за насекомите вече сигнал, че апартаментът ще бъде отлично място за нова колония.

Забележка

Има случаи, когато в една напълно заразена мравчена къща един или два апартамента са напълно чисти от тях. Както се оказа, в тези стаи идеалната чистота непрекъснато се поддържаше, а мравките просто не можеха да намерят храна.

Допълнителен фактор, който ще направи апартамента по-привлекателна за колонизатори, е наличието на достатъчен брой места за организиране на гнездата - дупки, пукнатини, блокажи на стари неща. Въпреки това, без това, малки жълти мравки в апартамента може доста успешно да заемат помещенията.

На снимката по-долу можете да видите мравки в дома си гнездо:

Направи мравки са опасни в апартамента

пряка опасност малки мравки в апартамента на един човек не търпи: те не хапят и не предизвикват алергии. Дори достатъчно злокобни горски мравки, случайно уловени в помещенията, едва ли ще причинят сериозни проблеми. Но те могат да бъдат достатъчно чувствителни.

Въпреки това, някои червени мравки в апартамента могат да причинят някаква вреда:

 • развалят храната и прехвърлят замърсявания към тях от други помещения.Особено опасно, ако същите хора се движат между боклук и кухни.
 • Малките червени мравки в апартамент могат да бъдат носители на патогени на опасни заболявания. Например, на краката на мравките са открити яйца от червеи, а теоретично е възможно транспортирането на мравки и причинители на чумата.
 • Мравките непрекъснато изваждат боклука от гнездата си за специални "сметища", скрити зад первази, килими, гипс - като цяло, на недостъпни места. Тук се натрупват останки от мъртви мравки, безсрамна храна и екскременти. Такива сметища са идеално място за развитие на гъбички от плесента и ларви на бълхи. В резултат на това червените мравки помагат да живеят други вредители.

Като цяло, малки мравки в апартамента - знак и един от факторите на нехигиенични условия. Само това са опасни и могат да допринесат за влошаване на хигиенното състояние на дома. Затова на първите срещи с тях е необходимо да се започне сериозна и систематична борба.

Борбата с мравките

Мравките са един от най-трудните вредители, дължащи се на централизирано местоположение и голям брой гнезда, висока плодовитост и способността да се яде голямо разнообразие от храни.

Независимо от това, възможно е да се борим с мравките на апартамента. Най-известните методи за тяхното премахване са:

 • призива на специализирани бригади за борба с вредителите. Начинът е скъп, но прост: специалистите ще дойдат сами, обработват цялата стая и ще обяснят как и кога след това е необходимо да се почисти.
 • Използването на инсектицидни аерозоли - в действителност, работата на специализирана услуга със собствените си ръце. Червените мравки загиват от Raptor, Combat, Off, Raid, от всякакви аерозоли срещу дървеници.
 • Използването на инсектицидни прахове, гелове и моливи - с тези финансови средства, макар и не дава възможност за незабавен ефект, но може да се използва за дълго и систематично преследване на мравки в стаята.
 • Използвайки боракс и борна киселина за борба с мравките. Това е най-известният народен начин, състоящ се в подготовката на отровни примамки.

Важно е да се помни, че борбата с мравките само в един апартамент обречени на временен ефект: дори и да унищожи всички гнезда в стаята си, с течение на времето в апартамент проникне мравки от съседните апартаменти. Надеждни резултати се получават само чрез съдействието на усилията на наемателите у дома.

За мравките в апартамента не се появяват отново, трябва да се съобразят с превантивни мерки за защита срещу тях: за поддържане на чистотата в стаята и не оставяйте на трапезата на открито храна, периодично прилагане на вратите на кутията и прозорци инсектицидни моливите на, унищожи индивидуални мравка скаути редовно мокри почистване. С такава превенция, вероятността от проникване на вредители в апартамента (включително хлебарки) ще бъде минимална.

Интересно видео: пример за един апартамент, заразено с мравки

Мравки 5 години тормозят жителите на една жилищна сграда