Засіб від мурах дета

Січень 2019

Відео: Dan Dennett: Responding to Pastor Rick Warren (Січень 2019).

Anonim

Предназначена е за нуждите на американската армия обратно в далечните 40-те години на миналия век, диетил толуамидът (съкращение - DEET) след проверка на качествата и най-важното - безопасността за хората - започва активно използвано не само за военни цели, но и за защита на гражданите. Използва се от ловци, рибари, фермери, жители на северните и тагиските райони. По-късно просто собственици на къщи започнаха да се опитаме да приложим DEET срещу мравки, хлебарки и други вредни насекоми в домовете си.

И, както се оказа, доста успешно - DETA е не само репелент, но и инсектицид, отровни свойства. И с правилната обработка на помещенията, мраморът агент DETA ще помогне да се отървете от тези вредители за сравнително кратко време.

Преглед

"Всичко се носи с тях Kombat и нападения. И взех една проста pshikalku комари с detoy и поръси в пукнатините в сутерена, където мравки пълзят. Така че те са там всичко изглежда спряло. Означава, че сме морето , струва една стотинка, така че редовно отивам с него веднъж седмично по периметъра на мазето и в къщата няма повече мравки.

Сергей, Вологда

Имоти на DEET

По-рано, в годините на освобождаване и освобождаването на DEET на пазара, се е смятало, че това лекарство блокира предаването на нервните импулси в обонятелните рецептори на комари. Просто казано, насекомото губи "аромата" и не възприема веществото, обработено от веществото като източник на храна.

Ясно е, че с този подход агентният агент DETA не може да бъде ефективен. В края на краищата, това не отблъсква насекоми и не им позволява да събират храна, макар и малко затруднена навигация в пространството: мравките използват обонянието в същата степен, както тази на зрението.

Но по-скорошни проучвания показват, че предишната хипотеза за механизма на действие на лекарството е неправилна. DETA действително има дразнещ ефект върху обонятелните рецептори на насекомите. в лабораториите в антените на комари са открити дори протеини да реагира с молекули на DEET и след това предава мощни импулси в централната нервна система на насекомите.

Съвет

Както се оказа дори по-късно, DEET ефективно отблъсква не само насекоми, но също така и кърлежи. По-голямата концентрация на DEET в превозното средство, толкова по-дълго защитава срещу паразити ако намазват (или залети) само чист, 100% означава ефект продължава 12-14 часа при разтвор тяло лечение 30% - около 3-4 часа ,

С това обяснение стана ясно, че DETA може да се използва активно срещу мравки. Първите експерименти показаха, че лечението е наистина ефективно, въпреки че има някои особености.

DETA от мравки като средство за ефективно

Отстраняване мравки DEET се различава значително от други аерозол инсектицид, който не разрушава или отрови насекомите. Това ефективно ги обезкуражава от местата, от които все още не са се изпарили.

Разбира се, за унищожаването на мравките, DETA няма да направи. Но с редовното лечение на стаята с наркотиците, можете да сте сигурни, че насекомите скоро ще спрат да го посещават.

DETA е най-ефективният начин за предотвратяване на мравки в апартамент. Така че тя работи по-безопасно от креда и дори борна киселина - насекомите просто се страхуват от миризмата на веществото. Следователно, за да се справя ефективно с всички начин насекоми, които влизат в къщата, включително кутии с входни врати, външни софити на прозорци и отвори в къщата.

Преглед

"Аз постоянно съветва всички видове ужасно вонящи прахове до апартамента от мравките защитават влязох по-просто е излетял от DEToy и поръсена врати и прозорци й на балкона - чрез тези мравки си проправят път в апартамента Това означава нормална миризма .. и безвредни за хората и кучетата. Мравките не могат да влязат в апартамента, и аз не се страхувам от деца и Рой. "

Ирина, Уфа

Ако знаете изход от техните приюти насекоми - разликата между чинии, цокли и подови настилки, ниши и дупки от съседите, и те трябва да се справят с наркотици. Важно е да се избере оптималната форма на освобождаване на продукта, в която той работи за най-дълго време и надеждно.

форма на излизане и цена средства

се от мравки наркотици DEET е наличен в няколко форми:

 • сметана, предназначени за лечение на кожата. За борба с мравките Той е подходящ преди всичко: когато се прилага крем, тя ще продължи да работи ефективно и за дълго време, докато не изсъхне напълно, или избърсване. Недостатъкът на крема е наличието на глицерин в състава му, поради което той може да остави мазни петна на местата на неговото приложение.

 • Аерозолът, оптималната форма за обработка на намерените входове в гнездата. Организирайте препятствието да се движат насекоми чрез аерозол ирационален, защото тя се изпарява бързо и изисква често и редовно покритие.

 • Емулсията DETA - когато се прилага срещу мравки, на практика не се различава от аерозола. Разликата между тези форми освободи покритие само в метода: аерозол разпръсква от контейнер, емулсията обикновено попива тъкан и намазва повърхност.

Всички продукти на базата на DETA имат силна сладка миризма и дебели форми са бели.

цена DEET срещу мравки зависи от формата на освобождаване:

 • крем тръба 30 мл струва около 30 рубли
 • спрей бутилка - около 70 рубли
 • емулсия бутилка 100 мл - около 100 рубли.

Купете DETA може да бъде във всеки хардуерен магазин или онлайн. Той се произвежда от много предприятия от химическата промишленост и няма смисъл да се отделя един производител. Важно е само да проверите, преди да купите какво съдържанието на актуалната DETA в закупения продукт.

Добави към списък с желания

Въз основа на DETA освобождаването означава Off, Extreme, Taiga, Angara и много други. Всички те са също толкова ефективни, колкото продукт със същото име.

DEET на правила за сигурност и приложни Техника за борба с мравки

За борба с мравките означава, въз основа на DEET трябва да се обработват:

 • цокъл
 • фуги на стени с тавани
 • дограма и врата кутия пред до къщата
 • цепка на пода
 • в долната част и вътрешната повърхност на шкафовете
 • повърхността, скрити зад мебели
 • открили мравки проникване пространство в къщата.

Ако се намери гънка и лесно се достига чрез прахосмукачка или вряща вода, НЕ използвайте DETA. По-разумно е да се унищожи механично. Важно е само да запомните, че мравките на къщата обикновено имат няколко гнезда, а разрушаването на единия от тях завършва рядко.

експеримент, при постоянно и продължително използване и контакт с DEET човешки дихателните пътища може да доведе до някои разстройства на нервната система: главоболие, раздразнителност, загуба на сън.

Това обаче е важно за незабавното лечение на кожата с лекарства. Когато използвате DETA в жилище, то ще бъде практически безвредно. Важно е само да се уверите, че децата или домашните любимци не могат да оближат вече приложеното лекарство.

В резултат DETA наистина може да се използва от мравки. Трябва само да помним, че това е възпиращо средство и не поставяйте твърде големи надежди върху него, надявайки се, че ще унищожи всички насекоми в стаята.

Най-доброто място да го използвате, са вилите и временно колонизират домовете, в които трябва да се изплаши мравките, за кратко време. Освен това, благодарение на универсалността на DEET могат да се прилагат както за отблъскване на мравки, и за защита на пътниците от помещенията на комари и черни мухи.

Как да се отървем от съвети за домакинството мравки

Изготвяне на отровни примамки за мравки от яйца и инсектициди за да получите

интересно видео, което описва изключително оригинален подход към подготовката на мерки за отстраняването на мравки в къщата