Застосування борної кислоти від мурах у квартирі

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

От всички народни средства за вредни насекоми в къщата, боровата киселина се смята за най-известната. Използва се дори когато не са известни прости аналози на съвременните инсектициди. И се прилага успешно и ефективно. Използването на борна киселина от мравките не е загубила своето значение днес: тя все още се справя със силите на вредители в различни апартаменти, къщи и промишлени сгради.

Как работи този инструмент и как да го използвате правилно, за да постигнете желания ефект? Нека да разберем.

Свойства на борна киселина

Боровата киселина е широко известен антисептик. В периода преди войната той се използва не само за лечение на открити рани, но и за орално приложение.

Но по-късно, специални проучвания показват, че редовната употреба на борна киселина се отделя през бъбреците в човешкото тяло по-бавно, отколкото го прави. И когато се натрупвате до определена сума, то става токсично. Киселината е заменена с други, по-съвременни антисептични средства, но тя продължава активно да се използва в производството.

Самата боринова киселина е бял, кристален прах, без мирис и вкус, слабо разтворим във вода. Той се използва широко в промишлеността и научните дейности, за приготвяне на торове, фотография, ядрена енергетика и много други.

Ние също така се интересуваме от използването му срещу домашните мравки.

Между другото …

В даден момент боровата киселина дори се използва в хранителната промишленост като добавка към Е284, но по-късно е забранено да се добавя към хранителни продукти.

В реакция с натриеви съединения, борна киселина образува боракс-сол, не по-малко опасно за мравките, отколкото самата киселина. Поради сходството на свойствата на тези вещества в различни рецепти, те могат лесно да бъдат променени един на друг.

Купувайте боракс и борна киселина от мравки в почти всяка аптека: те се продават като прах или в разтвори и са доста евтини. Въпреки това, за подготовката на достатъчен брой примамки, ще е необходимо да се купят няколко опаковки или бутилки от веществото, тъй като лекарството се дава без рецепта.

Колко ефективна е борната киселина срещу мравките

Боровата киселина срещу мравките е ефективна за сметка на това, което засяга работата на нейната нервна система. След абсорбция в червата се разпространява над периферните нерви на мравуняка и причинява сериозни смущения в работата на нервната система, която след няколко часа преминава в парализа и смърт на насекомото.

Интересно е, че дори и ако братята ще ядат останките от падналия от киселина мравката на борна, те ще чака същата съдба: смърт за една мравка достатъчно на малкия размер на отрова. Ако откриете гнездо на мравки и поръсите с твърд кръг, съдържащ съдържанието на едно саше от киселина за 50 рубли, тогава почти цялата колония ще умре.

Въпреки това, ако местонахождението на колонията е известно, е по-лесно да се унищожи с прахосмукачка или вряща вода. Само ако не е намерен мравуняк, е необходимо да се "играе" с борна киселина.

Сондата от мравките работи точно така.

Преглед

"Всеки наоколо купува стотици рубли за всички видове танкове от мравки и след това те все още се мъчат, докато обработват апартамента.Аз съм съвет на майка си е купил пет пакетчета борна киселина, пръснати по цокли в кухнята и около кофата за боклук и като цяло за мравките забравени "

Ксения, Teplodar

борна киселина за хората :. опасно или не

За човек, борна киселина и пробийте практически опасно Нещо повече, те са напълно безвредни за всички животни :. токсични свойства на веществото е предимно с насекоми, което е защо, независимо от това дали е в апартамента на хлебарки, бълхи или домашни мравки, борна киселина, ще бъдат ефективни, така нататък. ( ) Токсично за хората, борна киселина може да се консумира само ако се консумира прекалено много от нея.

Все пак дори цял пакет прах ( 10 грама), случайно консумирани е малко вероятно да причини дори много слаба алергична реакция на детето. за сериозен е необходимо отравянето, че количество от лекарството, което никога не се използва за приготвяне на отрови от насекоми. Между другото, на много отрова с борна киселина за мравки е възможно да се получат много популярни рецепти, и може да се използва във формата, в която се продава в аптека.

Преглед

"Мислех, че за дълго време и се е научил как да отрови мравки борна киселина. И накрая, тя решила да. Казаха ми, че тя дори не е токсичен за деца. Глупости примамки с глицерин, разпределени зад хладилника и шкафовете, две седмици те са там popylilis. Мравките не напълно изчезнали, но те очевидно става по-малък. И тогава бях в аптеката, където си купих киселина, посъветва го поръсете в вентилационната тръба в кухнята. това е, което даде резултат!Очевидно е, че мравките там и дойдоха, защото тогава нито един от тези домове не са виждали. "

Алена, Киев

борна киселина и боракс срещу мравки са добри и от факта, че отделните зърна се вкопчили с джогинг насекомо на пласьорите на прах краката си и да се движи по тях за толкова дълго, колкото на вредителя не ги отстрани със своите челюсти и отрова. по същия начин, тези зърна се в самата гнездото, където те започват да се отклони дори и тези мравки, които никога не напускат колонията.

Така че По този начин, борна киселина прави възможно да се унищожи гнездото му ravev дори когато местоположението на мравуняка е неизвестен.

Рецепти и правила на борна киселина срещу мравки

В най-простия случай, борна киселина на прах в контрола на мравки разпада на места, най-често срещи с насекоми. И точно под цокли, под шкафове в кухнята, по силата на кошче поръсят средства в никакъв случай: мравките ще бъдат сигурни, да се намери нещо за ядене тук, в

Но още по-надеждно и ефективно привличане на мравките да борна киселина и ги предизвикват или да го ядат, или приписани. мравка, за да хранят близките си с отрова.

използва за тази цел няколко рецепти отрови с борна киселина от мравки в половин чаша вода се излива 5 г боракс или борна киселина, след това се поставя 10 г мед или сладко и 40 грама захар, смесват се и се излива в плоска чиния. Тя трябва да бъде поставена близо до боклука: тази стръв за домашни мравки е много ефективна, тъй като насекомите и миришат сладко.

  • 2 супени лъжици или два яйчен жълтък се смесват с половин чаена лъжичка боракс или борна киселина, и получената смес получаване на малки топки, разлага където мравки са по-често.
  • Важно!

В последния рецепта може да не се увеличи дозата на боракс или борна киселина: намалената концентрация е проектиран да бъде, че дори ако мравка фуража до стръв, тогава има време да включва смъртта на повече част на гнездото. Необходимо е само да се увеличи дозата, а мравките на работниците ще умрат точно до захранващото устройство, а колонията в този момент ще произведе нови.

в една супена лъжица вода се добавят 2 супени лъжици глицерин, една чаена лъжичка мед, една трета от една чаена лъжичка боракс и 1, 5 супени лъжици захар, всички внимателно се премества в и маса ролка стръв. Получените несъхнещи топки могат да бъдат разложени навсякъде, където могат да се движат мравки.

  • Разбира се, не е желателно домашните любимци да намерят примамки и да ги изядат. Няма нищо опасно в това, но нито едно домашно животно няма да има полза.

Трябва да се разбира, че не е възможно бързо да се премахнат мравките с борна киселина.

В най-добрия случай този процес ще трае две до три седмици. Но този метод е ефективен, дори ако гнездото на мравките е извън апартамента. В тази ситуация дори и най-мощните аерозоли ще бъдат безполезни и обикновената борна киселина или боракс ще се справят. Така се въоръжат търпение и борна киселина, и мравките са много скоро ще получите вашия дом на дълъг път … Ако някой от техните колонии все още в състояние да ходи … Подготовка на отровна стръв на борна киселина и яйчен жълтък