Пастки для домашніх мурах у квартирі

Грудень 2018

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Грудень 2018).

Anonim

Капан за мравки, в зависимост от дизайна и принципа на действие, може да бъде доста ефективен и напълно безполезен. В същото време, почти нищо не зависи от тяхната цена и модерност - тяхната ефективност се определя преди всичко от принципа на работа.

И в това отношение, самостоятелно направена капан от пластмасово покритие може да бъде по-ефективна от внесения продукт за няколкостотин рубли.

Принципът на действие на капаните

Всички капани от мравките в апартамента са насочени към унищожаване на насекомите, които ги проникват. Всички тези инструменти могат да бъдат разделени на няколко вида:

 • капани, при които едно насекомо е привлякло от миризма и при пристигането на стръвта се размазва в отровен прах или течност. В бъдеще мравка се връща в гнездото, където се разпространява отровата или се отравя от само себе си, опитвайки се да се очисти. В резултат на това той не умира веднага, но след известно време, в идеалния случай - след като проникне в гнездото. Там отровата ще унищожи други индивиди, включително матката. Такива капани за домашни мравки са най-ефективни и могат да се правят и самостоятелно.

 • Примамки с отрова, наречени капани само защото са в специални пластмасови опаковки за защита на домашни любимци. Мравките са готови да дойдат в колонията, за да хранят матката. Тези устройства също са много ефективни.

 • Капани, в които насекомите загиват - с велкро, с електрическо зареждане или прекалено силна отрова.Въпреки очевидния ефект срещу мравки капани са по-малко ефективни, защото унищожаването на видовете труд-паша е имал почти никакво влияние върху живота на колонията.

Целта на борбата с мравките е да унищожат матката (или кралицата) в колонията. Без него работещите мравки ще изчезнат много бързо. Ако матката е останало да живее постоянно в мравка фуражири ще бъдат избрани, за да търсят храна.

Съответно, целта на всеки ефективен капан е да накара работничката мравка да носи отрова в гнездото.

Съвет

Основната очарованието на действията на такива капани отлага за действие - това не трябва да знаят къде е той да унищожи мравуняк с тях. Това е добре известно на работниците мравки, и задачата се свежда до получаване на тях в капан.

Така че, преди да купите капани за мравки, е необходимо да се разбере добре как работи купува агент. Ако това е просто една лента в пакет или къща с инсектицид, че ще убият насекоми в място, от закупуването на по-добре се въздържим.

Съвет

Всички инсектициди, използвани в съвременните капани, ниска степен на опасност за хората и домашните любимци. Само когато се яде повече от тях - повече от една чаена лъжичка в даден момент - възможни алергични реакции и повръщане. Но в капаните, обикновено дори и цялата опаковка на това количество отрова не се съдържа.

Във всеки случай, капаните не осигуряват незабавен ефект , а дори и с най-ги коригира с помощта на мравките изчезват от апартамента, в най-добрия, няколко седмици по-късно.

За да получите резултати от капани, трябва да можете да ги приложите правилно.

Условия за ползване капани

Капан за мравки нещо подобно на скъп ресторант в Москва: три основни правила за нейната ефективност - местоположение, местоположение и отново мястото на местоположението му.

Всъщност, капанът, разположен там, където мравките се движи най-много, може да помогне да унищожи всички мравки в стаята. Но дори и няколко десетки от средствата, уредени като ужасни, но ако те не попречиха на това, ще бъде загуба на пари.

Най-добрите места за инсталиране на капани в апартамента са както следва:

 • мравка пътеки - те са добре маркирани с изобилие от насекоми в стаята. Мравките обикновено се движат по алеите маркирани маршрути, а по пътеките те се подреждат на цели линии. Капанът трябва да бъде поставен или директно върху пътя, или колкото е възможно по-близо до него, така че насекомите да миришат стръвта.
 • ставите на пода и стените, цокли и ръбове на линолеум - обикновено това е мястото, където микроскопични дупки, които са врата към света zastenny вредители.
 • Пространства зад кухненските мебели, рядко се почистват и лесно се праха.
 • Подове в килер и изолирани лоджии.
 • Стените, граничещи с предната или с отпадъчния улей.
 • Вентилационни шахти.

Разбира се, всяка уникална жилищна площ, както и от движението на мравките, както и поставянето им на контакти, може да бъде абсолютно непредвидим. Има случаи на заселване на насекоми в системните блокове на компютрите и джобовете на якетата в шкафовете.

В този момент по-добре домакиня знае апартамента му, и колкото повече тя е наблюдателен, толкова повече шансове има право да пусне средствата за унищожаване на вредни насекоми.

Важно!

Мразови капани са практически безполезни за използване в градината или в градината. Дори и да успее да ги унищожи с помощта на мравуняк, общата унищожаването на голям брой от тях (като се вземе предвид факта, че на открито земята, обитаван от мравки, никога не ходя на повърхността) не е възможно.

Всички капани трябва да се проверяват с определена редовност. За предпочитане - поне веднъж на всеки две седмици. От някои насекоми може напълно да се движат всички отровата в другата активна съставка е суха, в третата броят на умрелите мравки стане толкова голяма, че те наслагване инсектицид.

Ако стане очевидно по време на проверката, че капанът вече не работи, той трябва да бъде заменен.

Капан за мравки може да се купи и вие можете да го направите сами. И двата метода имат своите предимства и недостатъци, като и двата с компетентен подход ще бъдат ефективни. Днес има цял списък с най-популярните капани, специално предназначени за борба с мравките, достъпни и надеждни.

Trap Combat Superattack

Combat капан на мравки - корейски производствена база, в зависимост от производителя на помощта да очисти къщата на мравки за три месеца. Когато се тестват в реални условия, мравките изчезват в рамките на 4-5 седмици.

Важно предимство на бойни Superattack капани за мравки - безопасността на животните и децата: Gidrometilnon като активна съставка, извън обсега на всеки пръст или език.

Купи капани за мравки Combat може да бъде един по един или на бруто от 4 броя на опаковка. В първия случай цената ще бъде приблизително 150 единици, а във втория - около 450 рубли за четири капана.

Преглед

"Аз отровен мравки в къщата някъде в продължение на три месеца. Молив видове, борна киселина. В действителност, по-малко от тяхната Едва след закупуване на капани за борба с мравки. Седмица по-късно те започват да хващат окото е много по-малко, а през месец се срещна само един в банята.Той се оказа по-бързо дори от производителя, обещал. "

Татяна, Рязан

Trap Raptor

Клопката на хлебарки Raptor е доста ефективен срещу мравки, те често се продават с инсектицид аерозол и гелове от същия производител.Много ефикасно, защото в най-добрите традиции на капаните са насочени към разпространението на отрова от самите мравки в мравуняк.

Преглед

"Купих веднъж настроите Raptor Има два капани и може на спрей спрей дори не дойде по-удобно. .. Аз поставят капани близо до процепите в съблекалнята, от които пълзяха мравки, и те изчезнаха за една седмица"

Оксана, Лвов

Raid Traps

Райд - най-неефективните капани от мравките, въпреки че те са най-лесни за купуване. Те са предназначени за борба с хлебарки и са съсредоточени върху унищожаването на насекомо, което е изял стръв.

Много е трудно мравките да носят парчета от такава стръв в мравуняк, а животът на гнездо от капани на Raid практически не е засегнат. От други домашни насекоми такива капани са ефективни само срещу хлебарки.

Клопки със собствени ръце: от какво и как са направени

Много ефективен аналог на вносните капани може да бъде направен със собствените си ръце от наличните средства. Основата в тях е боракс или борна киселина.

 • Боровата киселина се смесва с други съставки, за да се получи стръв. В отделна статия на нашия уебсайт са изброени рецепти за такива смеси (виж раздел "Мравки в апартамента"). Приготвените примамки се опаковат в капачки от кутии за китките и се разгъват в местата за срещи с мравки.
 • На специална чиния или на обикновен пластмасов капак се изсипва чиста борна киселина или сондаж, така че дъното напълно да се покрие, а медът или конфитюрът капе в средата. Мравките, които стигат до сладостта, ще се размажат в отровата и ще я занесат в мравуняка.

Когато правите примамки, е важно правилно да поддържате количеството отрова в рецептата. В този случай капанът за мравките със собствените си ръце винаги ще бъде по-евтин от този, закупен на пазара.

И винаги трябва да помним, че капаните от мравките, дори и най-ефективните, не дават бърз резултат. Ако вредителите трябва да бъдат отстранени тук и сега и местоположението на мравуняка е известно, е по-разумно да се използват инсектициди под формата на аерозоли.

Подготовка на отровна стръв за мравки на базата на борна киселина

)