Боремося з домашніми мурахами в квартирі

Грудень 2018

Відео: Боротьба із мурахами в типлиці (Грудень 2018).

Anonim

Мравките са нежелани и много специфични гости във всяка къща и апартамент. Но те не могат да се нарекат твърде трудни за извличане на насекоми: да познават характеристиките на своята биология и да са готови да прилагат наистина ефективни съвременни средства, можете да се отървете от тях достатъчно бързо. Днес борбата с домашните мравки е напълно изработен процес, който отнема един ден от силите си и дава надежден резултат.

За да се справите добре с мравките в апартамента, трябва малко: ефективен инструмент, който унищожава насекомите, правилното му приложение и взаимодействието с най-близките съседи. Ако поне един от тези три "китове" не съществува - борбата срещу мравките в апартамента или не дава никакви резултати, или ефектът на усилията ще бъде временен.

Ето защо първо нека да определим основните правила за ефективното премахване на домашните мравки.

Общи правила за развъждане на мравки

Основната характеристика на мравките е колониалността им. Една колония трябва да има гнездо, в което е разположена матката. В близост до матката са яйца и какавиди на мравки, тук са събрани консумативи за храна. Ако откриете такова гнездо и го унищожите, всички работни мравки, без значение колко от тях, просто ще изчезнат след седмица или две. Ако гнездото е да живееш, можеш да унищожиш, доколкото ти харесва, работещите мравки, вървящи в търсене на храна - смяната непрекъснато ще расте в гнездото.

Затова борбата с мравките е точно в разрушаването на гнездата им. И за това, между другото, не е задължително да го намерите: днешните методи за справяне с домакински мравки позволяват да го отстранят в един вид дистанционно режим.

Освен това в една голяма къща с апартаменти почти сигурно има няколко дузини гнезда на мравки. Насекоми от едно гнездо могат да измият в търсене на храна наведнъж на няколко апартамента на няколко етажа, а в една жилища вредители от различни колонии могат да присъстват. Ето защо преди това как да се справят с домакинството мравки, трябва да:

 • , за да съгласува работата си със своите съседи, а в идеалния случай - съвместна обработка на апартаменти
 • , за да се вземе предвид, че мравките може временно да напуснат къщата, в която са обект на тормоз AND след това го въведете отново
 • използване на инсектициди стриктно следвайте инструкциите, и да се справят максимално стаята внимателно: стоим тук в продължение на пет минути, мързелив и след няколко седмици, процесът ще се повтори
 • внимателни към превенция ия хит Равв в стаята.

Така че днес можете да се борите с мравките по няколко начина, различно ефективни и подходящи за различни условия.

Методи за борба с домакински мравки

Всички най-ефективните и популярни начини за справяне с домакински мравки са разделени на:

 1. Използване на инсектицидни гелове
 2. Използването на аерозолни инсектициди
 3. ПЪТНИ мравка прахове и малък
 4. Повикване специален бригади за борба с вредителите
 5. Механично унищожаване на гнездото и индивидуални работни мравки
 6. Използване на народни средства.

Всеки от тези методи има своите предимства и недостатъци.Борбата срещу домашните мравки в апартамент или частна къща с използването на някоя от тях може да бъде доста ефективна с правилния подход.

спрейове за контрол на мравките

инсектицидни аерозоли - много ефективно средство за справяне с червени мравки, ако имате нужда да донесе насекоми тук и сега, без да я разтягате забавно за неопределен период от време. Основното им предимство е способността да получават мравки на места, където човек не може да достигне до ръка. Те се разпространяват през най-изолираните ъгли с въздух и насекомите не могат да избегнат проникването на отрова в тялото.

Борбата с мравки в къщата с аерозоли изисква подготовка и поне един работен ден за обработка на самата стая. Съвместимост на аерозоли обикновено изглежда така:

 1. От стаята премахва всички хора и домашни любимци, аквариуми и терариуми са покрити с капак фишове и изключване на компресорите в тях.
 2. Мебелите се отдалечават от стените, окачените мокети се отстраняват, прозорците и вратите са затворени.
 3. Максималният брой повърхности се пръска с аерозол. Трябва да сте подготвени, че трябва да прекарате поне три конвенционални балона (например Raptor или Combat) на едностаен апартамент.
 4. Апартаментът се затваря и се оставя за няколко часа.
 5. След утаяване в стаята се извършва общо мокро почистване. Повърхностите, които домашните любимци и децата не могат да достигнат - стените зад мебели, вътрешните стени на шкафове - не заличени, за да ги лекарството запазен толкова дълго, колкото е възможно.

Най-популярните днес спрейове за мравки са DEET, борба, Raptor, Спечелете, Raid, малатион, Mikrofos.

Можете успешно да се борите с червени мравки, използвайки почти всеки аерозол с инсектициден пълнеж.Важно е само да се избягват остарелите дихлорво и подобни препарати, които имат повишена токсичност за топлокръвни животни.

Преглед

"Откакто се помня, баба ми винаги е претърпял с мравки в къщата. Само това стръв си всички видове на миризливи дихлорвосът. Те имат един месец назад. Съпругът ми и аз веднъж купих три цилиндъра Kombat, пръскат къщата от глава до пети , измити килимите и вече една година, тъй като не насекомите не се връщат.

Марина Belyaevka

Трябва да се помни, че при пръскането от мравките може да даде "не се паля". Това се дължи на факта, че много им гнездо е извън апартамента - в предната част, в апартамента на един съсед, на сушилнята - и спрей убит само работещи лица. Ето защо, когато се решава как да се справим с мравките в къщата със сигурност, трябва да се предпочитат лекарства, чието действие е по-опъната във времето, но които в никакъв случай да стигнете до сърцето на колонии насекоми.

инсектицидни гелове

Принципът на действие на инсектициден гел е различен от този на аерозоли: гелове привличат мравки като източник на храна. Инсектите ги ядат сами, а след това ги плъзнете в гнездото, за да захранват матката и ларвите. И той инсектицид в състава на гела не действа веднага, което позволява на обречени мравка отровата няколко от своите събратя.

Разбира се един ден борба с мравки в апартамента с видими резултати гелове не ще, но в рамките на няколко седмици, с тяхна помощ, можете дори да унищожи мравките, които живеят в квартала.

Интересно е да се

мравки много развита trofollaksisa явление - прехвърляне на течност половината смляната храна за обмен на информация и разпознаване на колеги. Включително чрез такава комуникация прехвърлянето на отровна стръв се случва в домашните мравки.

Геловете се различават благоприятно от праховете (праховете), тъй като те могат да се прилагат върху вертикални повърхности. Когато борбата с домакински мравки успешно приключи, гел остатъци могат да се избърсва с кърпа, а на тяхно място не остават мазни петна.

Когато избирате мравка, трябва да погледнете нейния състав. Ако тя има перметрин, циперметрин, делтаметрин, диазинон - това наистина ще бъде ефективна в борбата с домакински мравки. В допълнение, тези гелове са напълно безопасни за хора и животни: те могат да причинят само алергии когато се яде с голямо количество, но във всички означава производителите добавят естествен горчивина. Насекомите не ги усещат, а едно дете или домашен домашен любимец веднага ще започне да плюе от една капка лекарство.

Най-популярните днес са геловете Globol, Brownie, Raptor и Sturm.

Праховете и моливите като най-добре познатите средства за борба с мравки

Добре известни креда прахове и Маша заедно със своите китайски партньори са убиец в нашата страна най-популярните средства за справяне с местни червени мравки и хлебарки. Понякога те дори са включени в списъка на народните средства, въпреки факта, че техният състав е не по-малко синтетичен от аерозолите.

Съвет

инсектицидни прахове и пудра - това е възможно да се каже същото. Прахове тези средства се наричат ​​в обикновените хора.

Мерките за контрол срещу домашните мравки с помощта на тези инструменти са съвсем прости. Прахове само разпръсват където мравки са най-често, фино направени в същата честотна лента. Дори ако мравка план чрез бараж линия, на краката, той ще трохи, че ще искате да премахнете челюстите и поглъщат в спокойна атмосфера.

Основното предимство на тази група е нейната достъпност и евтиност. Един молив Mashenka може да обработва целия апартамент, и всички забавно ще струва само 10-15 рубли.

Много добри прахове и пастели като превантивни мерки: ако апартаментът е чист, но рискът от мравки в него, фондовете трябва да бъдат приложени в местата на възможно проникване на насекоми в стаята.

От прахове от мравки са много добре известни вратига, Ant Killer, Faz, чиста къща, а от моливи - Маша и анонимен потребител за руски, китайски фондове.

Клопката на мравки

Тези анти-мравки в апартамента доста неефективен: във всеки случай, в капана ще включва само работни лица, които почти не оказва влияние върху живота на колонията. Въпреки това, ако успоредно с борбата с мравките у дома с помощта на други, по-ефективни лекарства, тогава инсектицидните капани могат да се използват като помощни средства.

Уловителите на велкро са също така ефективни срещу мравките. Ако инсталирате такава самозалепваща лента по пътя на движещите се насекоми, един ден може да залепи няколкостотин вредители.

Най-ефективното използване на капани, ако мравките идват да бъдат посетени от съседи и са известни начини за тяхното проникване в къщата. Единият набор от стръвчета предпазва стаята от тези насекоми. Важно е само да го замените с нова от време на време.

Народните средства за защита на мравките

Народните средства за защита срещу мравки в апартамент са не по-малко разнообразни от индустриалните инсектициди. В този случай, сред тях има възпиращи наркотици и средства за унищожаване на насекоми.

Първото включва слънчогледово масло, дафинов лист, чесън, керосин, терпентин, денатуриран алкохол.За да се справят ефективно с мравките на закрито, тези средства трябва да търкат местата на движение на насекомите и да поставят брега листа до продуктите, до които трябва да се предотврати достъпът им.

Естествената борна киселина и боракс, обикновените и пивоварните мая са естествени отрови за домашни мравки. Има много рецепти за приготвяне на ефективни примамки на базата на тези вещества, които могат да бъдат третирани с домашни мравки не по-малко ефективно, отколкото със синтетични инсектициди.

Повикване spetsbrigad

Но без значение колко е чувствителна към различни инсектициди мравки се борят с тях ще бъде най-проста и надеждна, ако обвинението в професионалната си изтребител. Частните бригади и санитарните служби унищожават мравките бързо и ефективно и след това дават гаранция, че в определено време насекомите в къщата няма да се появят.

Този метод има само едно минус - относително висока цена. Борба малките домашни мравки сами, дори и използването на най-съвременните средства е по-евтино, отколкото да се обадите на специална бригада.

Много важно в борбата срещу мравките в къщата е да им се попречи да влязат в стаята. Няма значение дали това е апартамент, частна къща или дача - ако първоначално защитите помещенията от насекоми, тогава няма да трябва да използвате каквито и да е специални средства за тяхното унищожаване в бъдеще.

За такава профилактика, първо трябва да разгърнете надеждата на наркотици на места, където насекомите проникват и използват прости и евтини капани. Но поддържането на чистотата в къщата, за да се предпази от мравките, е от по-малко значение, отколкото същите мерки от хлебарки: мравките могат постоянно да патрулират дори най-чистите помещения в търсене на храна.Затова предотвратяването им изисква специални мерки.

Полезно видео: как да се отървем от домашните мравки в апартамента

Друг нестандартен начин за борба с мравки в къщата