Зовнішній вигляд і користь бджолиних личинок

Грудень 2018

Відео: SCP-2718 What Happens After | object class unknown | Infohazard scp - Eastside Show SCP (Грудень 2018).

Anonim

ларвите на пчелите може да се използва за терапевтични цели пчелен ларви представляват начална фаза или пчелен пилото. Те могат да се използват за медицински цели. С оглед на факта, че ядат много, те натрупват в организма си огромен брой различни хранителни вещества.

Външен вид

По време на растежа, пчелните ларви променят името и външния си вид. На първо място бучинката изглежда като бели яйца. Тяхната дължина достига 1, 6 милиметра. Те имат плътна обвивка, вътре има протеини и жълтък.

Развитието на пчелата се осъществява на 2 етапа - ембрионални и постбробонни. Ембрионната фаза трае 3 дни. Дрони се развиват 10 часа по-дълго.

В процеса на развитието на ларвите на пчелите променя своето име и външен вид на

След като ларвата излиза от яйцето идва Постнатална период. Тя продължава към изображения. Ларвата се превръща в предука, после в куба и след това възниква възрастни насекоми.

Етапи на развитие

Развитието на пчелите директно зависи от мястото, където са поставени яйцата. Ако кралица клетки - ще се развиват на матката, ако пчелна пита - работещи лица, ако с безпилотни самолети клетки - търтеите.

Ларвите капан в самолет и медена пита, пчелно млечице 3 дни. След това ядат смес от пчела и мед. В цариградските клетки ларвите постоянно получават пчелно млечице. При смяна на храненето могат да се получат преходни форми.

Ако яйцата са положени в медената пита, ще се развива работа пчелни екземпляри

Всякакви пчели през следните етапи:

 • яйца;
 • ларви;
 • какавиди;
 • възрастни.

Яйцето е ембрионален етап. Pupae и ларвите са postembryonic. Преходът от един етап към друг е метаморфоза.

Яйцето, носено от матката в единия край, е залепено до дъното на клетката. В него се намира вертикално. След това се огъва и пада до дъното на клетката хоризонтално до третия ден. Насищане е за три дни, след което се появява червей. Вътрешните органи се развиват в рамките на 68-76 часа.

Ларвата се развива както следва. До яйцата лежеше храната. Той влиза в контакт с него и черупката е разкъсана. Ларвата се появява от яйцето и преминава към хранене. Новоизлюпените ларви са почти прозрачни. На дължина достига 1, 6 милиметра. До края на първия ден в дължина, той се увеличава до 2, 6 милиметра, цветът става по-малко прозрачен.

Раждане на пчела: от ларва до насекомо (видео)

Клетката е предварителен етап пред възрастната пчелица. Те се разделят от един молт. Тъй като зребът расте, нейният скелет става по-твърд, придобивайки по-тъмен цвят. Развитието на възрастен отнема 21 дни.

Какво да ядете

Диетата на пчелите на различни етапи е различна. Лицата се хранят различно. През първите дни ларвите на дрони и работни пчели са наситени с пчелно мляко. Тогава те получават каша, състояща се от мед, перга, вода. Ларвата на матката по всяко време се храни с пчелно млечице, съставът му е различен от млякото, произведено от пчелите. Директно върху вида на храната зависи от това кой излиза от ларвата - работеща пчела или матка.

Ларви на пчели: полза

Много хора са чували за ползите от пчелните продукти. Но не всеки знае, че не само пчелен мед, но и пчелни пчелни пилета се използват за лечение. Общите ларви извършват чудеса и излекуват много видове болести.

 • Протеиновото съдържание в ларвите е високо, не е по-лошо от месото. Съдържанието на витамин D е няколко пъти по-високо от рибеното масло, но няма остра неприятна миризма. Съставът на ларвите е сложен. Някои компоненти все още не са открити в лабораторията.

При всяка употреба пчелните ларви имат подмладяващ, удължаващ се живот, изцеление, усилване на ефекта на тялото

 • Полезни свойства на ларвите са доказани от дълго време. Например, те или тяхната подготовка обикновено се дава на хора, отслабени след заболяване. Добър ефект е използването на лекарствени продукти от ларви и деца с дистрофия.
 • При всяка употреба пчелните ларви имат подмладяващ, удължаващ се живот, изцеление, засилвайки ефекта на тялото.

За да запазите продукта дълго време, използвайте консервиращите свойства на меда. Бродът е идеално съхранен в замразена форма - той не губи полезни свойства. След това може да се използва за желе мляко. Използва се методът за натискане.

Много е удобно да засадите пчелите в оранжерия, ако имате собствен парцел.

Рецепти за изцеление

За рехабилитация на тялото и след значително физическо натоварване трябва да се използва тинктура от ларви. Започнете да приемате минимална доза от 5 капки. Те се разреждат с малко количество вода. Постепенно дозата трябва да достигне 50 капки. Приемането трябва да се провежда два пъти дневно в продължение на 30 минути преди хранене. Пълен курс - 3 месеца. След това един месец можете да почивате и да започнете курса отново.

Използва се хомогенатът

за възстановяване на нормалното налягане и премахване на различни заболявания. За възстановяване на нормалното налягане и отстраняване на различни заболявания се използва хомогенат.Можете да го подготвите сами.

Извадете от медената пчелна пита и я раздрочете, така че да се получи еднаква консистенция. За да се запази хомогената за дълго време, е необходимо да се запази с мед. Добавете меда в съотношение 1 към 100. След това сместа се разбърква старателно и се поставя в хладилника. В този случай срокът на годност ще се увеличи до шест месеца. Нанесете сместа върху супена лъжица 3 пъти на ден.

Важно! Продуктът изисква условия за съхранение. След един час може да се влоши, ако е на пряка слънчева светлина.

Съществува и друг начин за удължаване на съхранението на хомогената.

 • Разбъркайте в равни пропорции с глюкозата и лактозата.
 • Вземете 6 части от сместа лактоза-глюкоза и част от ларвите (преди това настъргани), разбъркайте добре.
 • Съхранявайте продукта в хладилника. Срок на годност - до 3 години.

За да се хомогенат се съхранява дълго време, е необходимо да се извърши неговото опазване мед

Изготвяне на тинктура алкохол се провежда по следния начин:

 • Вземете 60 броя седмично ларви.
 • Налейте 100 милилитра алкохол (не се смилайте).
 • Настоявайте за 7 дни, периодично разклащайте.
 • Завършете тинктурата.
 • Можете да съхранявате за една година на долния рафт на хладилника.

Метод на приложение прост - изместване на 40 капки от лекарството с 30 милилитра вода. Употребата трябва да се извършва 3 пъти дневно в продължение на 30 минути преди хранене.

Също така ви препоръчваме да прочетете статия, в която говорим за ползите, вредите и начините за отстраняване на восъчните молци.

Метод за получаване на хомогенати от ларви на пчели (видео)

Пчелните ларви са птица. Появата му варира в зависимост от сцената. Режимът на хранене на ларвите на различни етапи и в различни видове се различава.Така че ларвите на кралицата се хранят по всяко време само в пчелно млечице, а само три дни с мляко, а след това с пчела, мед и вода. Ползата от птицата е огромна. С помощта на нея се лекуват дистрофия, сърдечно-съдови заболявания и проблеми с натоварването. Като средство за използване на хомогенат или алкохолна тинктура.