Застосування каштана від молі

Грудень 2018

Відео: Do schools kill creativity? | Sir Ken Robinson (Грудень 2018).

Anonim

Кестени наистина може да се отърве от къртици, но само в комбинация с други средства Mole - пеперуда, а сив, незабележим и се засели в нашите апартаменти. Направете лични методи, например кестени, помогнете да се отървете от тях? Нека да разберем.

Как да открием и разпознаем къртицата

 1. Преди всичко решавай: къртица пред теб или коже. Мъбните гъсеници се отличават с факта, че оставят паякообразни вени и екскременти, като малки топчета. В местообитанията на Кожедев има отхвърлени кожи от ларви, които имат косми.
 2. Вълшебните неща се консумират само от гъсеници от молци. Самата пеперуда просто лети, но не носи вреда, освен че яде яйца.
 3. Ако сте видели летяща пеперуда, знайте - гъсениците са вече навити. С оглед на това е безполезно да преследвате тапас около къщата, трябва да търсите ларви! Степента на увреждане може да се прецени от факта, че 1 гъсеница яде около 1 грам вълна. Пеперудата може да постави до 100 яйца. Лесно е да се изчисли колко вълнени продукти ще се консумират.

Важно! Гъбелите не използват самата вълна, но мръсотията върху нея под формата на плесен. Това означава, че чистите неща ще останат непокътнати.

Моле се среща главно през топлия сезон. Това означава, че ако през лятото сте приели нещата, на хладно и сухо място, най-вероятно, за да ги предпази от насекоми са по-малко

Как да изплаши молове кестен

могат да бъдат използвани срещу насекоми традиционните методи, например, кестен.

Принципът на прилагане е много прост:

 • по рафтовете с дрехи се поставят в 6 кестени в корпуса;
 • за една година те ги променят.

Има и друг начин: по време на цъфтежа на кестена, събирайте "белите свещи".

Вземете ги в праха и ги разстелете върху торбичките. След това торбите се поставят на рафтовете в шкафовете.

Тъй като всеки инструмент, насочен или отблъскване или унищожаване на паразита, използването на едновременни множество изпълнява две цели - първо, убивайки насекомото и след това дава друг да заеме мястото му

Оценка на "метод кестен"

Кестените са ефективни срещу гъсеници? Всъщност няма ефективни начини за борба с молци. Дори внимателно извършеното лечение може само да унищожи яйцата, но не и ларвите.

Но кестените са изход за тези, които не търпят миризмата на дихлорвос. Струва си да се отбележи, че представеният метод е абсолютно безопасен за деца и кърмачки.

Поставете кестените в килера в произволен ред. Не забравяйте да поставите няколко неща в кухнята

Как да се отървем от моловете (видео)

Какво можете да комбинирате кестен

Като един вид компенсация няма да помогне срещу молци, се препоръчва да се комбинират няколко методи за борба.

По време на цъфтежа на кестена, събирайте "белите свещи". Разтрийте ги в праха и ги разстелете върху торбичките. Други чанти са поставени на рафтовете в шкафове

Така че всички рафтовете и при случаите с дрехи, заедно с кестенът можете да сложите:

 • елхови клони;
 • сапун от ягоди;
 • мания;
 • кори от лимони, мандарини, портокали;
 • изсушен лавандула.

Тъй като насекомото не толерира всички тези средства, ще се опита да напусне колкото е възможно по-скоро. Cortex цитрусови промени всеки месец, а останалите компоненти могат да бъдат оставени в продължение на шест месеца.

Народните средства помагат само по сложен начин. За да се изведе един означава, че един молец може. Но дори и тогава, трябва да се вземат допълнителни мерки за превенция.

Mole - пеперуда, а сив, незабележим и се засели в нашите апартаменти Тъй като всеки инструмент, насочен или отблъскване или унищожаване на паразита, използването на едновременни множество изпълнява две цели - първо, убивайки насекомото и след това дава друг да вземе неговото място. Кестенът може да се използва за превенция, но с унищожение е малко вероятно да се справи.

Важно! Моле се среща главно през топлия сезон. Това означава, че ако през лятото вземете нещата на сухо, хладно място, шансовете да ги предпазите от насекоми ще бъдат по-малко.

против насекоми, можете да използвате традиционните методи, например, кестен

Изготвяне на кестена да се използва

 • Събиране на плодове, се препоръчва през есента.
 • След това те трябва да бъдат обелени (зелено).
 • След това кестените се сушат в къщи в продължение на две седмици.
 • След това просто ги избършете със суха кърпа и можете да я използвате.

Поставете кестените в килера в произволен ред. Не забравяйте да поставите няколко неща в кухнята. Плодовете перфектно съдействат от молци за храна.

Кестените наистина могат да карат мол, но само в комбинация с други средства. Важно е плодовете да се подготвят правилно и да се поставят на рафтовете до появата на гъсеници. Струва си да си спомним, че кестенът е отличен помощник в борбата, не само с дрехите, но и с молец от храна. Как да победят зърнените молец ще каже тази статия.