Застосування ультразвукового відлякувача тарганів

Січень 2019

Відео: Отпугиватель Пест Реджект Pest Reject) на русском (Січень 2019).

Anonim

Ултразвуковият репелер на хлебарки е специално средство, предназначено да възпира тези насекоми. Но наистина ли е ефективна срещу вредителите? И как да изберем наистина ефективно устройство? Нека разберем!

Какво е единица

Както подсказва името, репеленти са предназначени за отблъскване на насекоми, т.е. те не унищожават вредителите, и да ги накара да напускат помещението, в търсене на друго убежище. Такъв ефект се основава на ултразвукови вълни, които трябва да хванат насекомите. Някои насекоми комуникират помежду си чрез ултразвук, така че сигналите действително ги засягат. Те се възприемат като тревожни послания. Що за хора и животни, а след това те нямат излагане на вълните не са, защото те не са достъпни за изслушване на повечето бозайници (с изключение на гризачи).

Има ли нарушители за хлебарки?

Ефективни ли са скрипторите на хлебарки? Тестовете показват, че ефектът срещу вредителите е, но не е толкова силен, колкото когато е изложен на други насекоми. Фактът, че хлебарки за комуникация между ултразвук не се използва, това е, вълните, излъчвани от устройството, те просто не са взети, толкова по-съобщението е за заплахата. Но ако устройството е качествено, тогава ще има едни и същи положителни резултати.

Изследванията показват, че инструментът не осигурява унищожаване и не изхвърля вредители наведнъж, но при продължителна експозиция може да промени поведението на индивидите. И някои от тези промени могат да улеснят разрушаването им. Така че, хлебарките могат да станат инхибирани и летаргични, апатични, почти без да реагират на външни стимули. Освен това възпроизводството на насекоми може значително да забави, което също ще помогне да се отървем от тях.

Предимства и недостатъци на

Професионалисти репелентни срещу вредители:

 • Повечето от устройствата е безопасно, т.е. не оказват отрицателно въздействие върху хора и домашни любимци.
 • Устройството функционира безшумно.
 • Относителни спестявания.

Недостатъци:

 • Някои модели могат да засегнат животни и хора.
 • Няма гаранция за 100% ефективност, т.е. ултразвук от хлебарки и срещу други насекоми може да не работи.

Как да направите избор

По принцип всички страшители са подобни и имат същия начин на въздействие. Но все пак някои разлики в характеристиките са налични, така че по-долу е преглед на най-известните марки.

Преглед на някои репеленти:

 • "Тайфун LS-500" - вътрешен и доста мощен инструмент срещу вредители, които всъщност работи и осигурява ако не унищожаване на насекоми, пълната им плаши. Проведените проучвания позволиха да се установи, че това устройство предизвиква загриженост сред хлебарките, поради което някои решиха да напуснат жилището, а останалите започнаха да се държат по-малко активно. Обхватът на влияние е 80 квадратни метра, цената е средна. Операцията е доста удобна, тъй като има куплунг, който е извън корпуса и осигурява относителна мобилност.
 • Устройството "Ixus KY-6182" има същите характеристики като предишното устройство, но може да бъде закупено само в онлайн магазини.Но цената е малко по-ниска, но незначителна. Ефектът е и е забележим, така че лекарството заслужава внимание.
 • Device "Zenet XJ-90" по никакъв начин не евтини, но няма ефект върху хлебарка не разполага, а именно, в действителност, е безполезна, както е видно от и мнения на потребители. Но днес в продажба има само стари устройства, тъй като освобождаването на нови е спряно.
 • "Air Comfort XJ-90" е почти аналогов на устройството, описано по-горе. И дори външните данни са подобни. Техническите спецификации също са почти еднакви. Като цяло, това всъщност "Zenet XJ-90", или по-скоро опитът на производителите да се оправдаят. Но ефектът срещу насекомите също не съществува, така че устройството не заслужава внимание, тя не работи за хлебарки.
 • Устройство "Отхвърляне на вредители". Производителят е американска компания. И според разработчиците, въздействието на обхвата може да бъде до 220 квадратни метра, т.е. един инструмент ще бъде достатъчно за унищожаването на вредители в доста голяма къща или апартамент. Ефектът се забелязва след една седмица, но през този период се препоръчва използването на други средства за борба, например капани или инсектициди. И такава препоръка поставя под съмнение резултатите.
 • Repeller хлебарки "Банзай LS927" - това е развитието на тайвански учени, устройството е много популярен и е сравнително евтин. Но най-важното е, че тя наистина работи и в продължение на около месец насекомите напускат обитаемата стая. Но тук, за наематели и животни, средствата за борба могат да бъдат опасни. Въпреки че производителите споменават това и съветват да не се доближават до него клетки с животни, както и места за спане на хора.

Правилата за използване на репелери и полезни съвети

Плашилата ще бъдат ефективни само ако се използват правилно. Не забравяйте за комфорта и безопасността на всички наематели.

Така че, операцията трябва да следвате няколко правила:

 1. За да се постигнат резултати, трябва да използвате няколко инструмента, като един от начините, дори да се налага широка гама от ефекти, не може да се справи с цялата колония, която може да бъде доста голям. Идеалният вариант - да поставите един ретлер във всяка стая.
 2. Устройството трябва да се намира почти на нивото на пода, т.е. в местообитанието на хлебарки, в противен случай вредителите няма да уловят точно вълните и ще продължат да развиват територията и активно да се размножават.
 3. Използване на репелер на хлебарки, наблюдение на вашето състояние и благополучие, както и поведението на вашите домашни любимци. Ако забележите заболяване и животът ви изглежда депресиран или отказва да яде, вероятно е ултразвукът да се отрази на него или на вас. Но обикновено такъв изразен ефект се упражнява само от мощни устройства.
 4. Ако устройството се е провалило или е започнало да работи по-лошо, или го поправете, или го сменете.
 5. Най-добрият начин да отблъснете хлебарки е да ги използвате заедно с други методи за борба с "неканените гости". Така че, можете да вземете инсектицид и да ги третирате с една стая. И със сигурност ще трябва да направите няколко лечения.
 6. Ако забележите, че поведението на насекоми не се е променило в първите дни на otugivatelya, трябва да изчакате малко, тъй като ефектът не е мигновен, производителите не го крият.Но ако няма резултати и след две-три седмици, или сте продали нестандартен продукт, или устройството е просто неефективно срещу хлебарки.
 7. Не забравяйте, че репелерът за хлебарки работи само когато е включен, т.е. не го изключвайте от мрежата. Ако работата бъде спряна, хлебарките отново ще се чувстват комфортно и не искат да напускат къщата или апартамента.

Ако решите да използвате ултразвуков репелер на хлебарки, тогава:

 1. Първо, направете правилния избор.
 2. Второ, спазвайте някои правила за работа.

Тогава насекомите ще напуснат къщата и всички наематели ще се чувстват комфортно.