Як гарантовано вивести клопів з дивана

Січень 2019

Відео: Як не втратити рій. Дуже дієвий та гарантований спосіб. (Січень 2019).

Anonim

Унищожаване на дървеници парогенератор

любимите местообитания домашни дървениците Най - мека мебел. Те често се въдят столове, мека мебел, легла в и т.н. Има една тъмна, топла, суха, и най-важното - .. В близост до източник на захранване. легло бъгове разтегателни активност явят най-вече през нощта, за един човек, наличието на насекоми в място за отдих - истинско природно бедствие.

Важно! При изхвърляне на грешки в дивана трябва да се третира като легла, капаци легло, носове и т. П. Те трябва да се измиват с възможно най-високата температура и изгладена желязо.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Как да премахнете дървеници от дивана

  • Химическо третиране. Най-надеждният начин да се отървете от бъгове на дивана. Тя включва две възможности: да се унищожи бъговете, можете да се свържете с обезпаразитяване станция и призовават специалистът дома или купуват в магазина специален инструмент. Ако обработката се извършва от свое легло, което трябва да се грижи за предпазните мерки - по-рано да се оттегли от животни стая и дома си, използвайте лични предпазни средства (респиратор, ръкавици, очила).Избраният наркотик от дървеници се нанася върху цялата повърхност на мека мебел, като се обръща внимание на местата с най-голяма концентрация на насекоми.

    Унищожаване на дървеници от парогенератор
  • Вакуумно почистване. Мощни модели прахосмукачки с торбички за прах за еднократна употреба са в състояние да отстраняват от повърхността на дивана или легла на възрастни насекоми и техните ларви. След това чантата трябва да бъде изхвърлена и изгорена, за да се гарантира, че торбите ще бъдат унищожени.
  • Температурно третиране. Удареният бут губи своята активност и умира при -18 ° C и незабавно умира при + 50 ° С. Ако прозорецът е зимен, тогава диванът и леглата могат да се извършват за няколко часа, за да се замразят. Но е по-удобно и ефективно да се използват парогенератори. Ефективна и възможност за загряване с вряла вода, но след това мебелите ще трябва да изсъхнат дълго и внимателно.

Съвети! Не се препоръчва за почистване през следващите два дни химически обработеният диван и спални легла. Като продължителен период, е необходимо с прахосмукачка и влажна кърпа, напоена с разтвор на вода и сода бикарбонат (4: 1) за отстраняване на всички органи паразити.

Традиционни методи за почистване на дивана от дървеници

  • Ръчно унищожаване. Можете да премахнете бъгове, като ги хванете и унищожите с ръцете си, но това е неприятно, дълго и неефективно.

    Пелин, тъпан и карамфили, за да се предпази от дървеници
  • Народни методи. През миналия век се предпочитат бъгове за борба с емулсията от терпентин и керосин. Тези течности обаче имат характерен мирис на бензин и затова могат да развалят мебелите. Използването на такива методи ще остави неприятна миризма в апартамента за дълго време.
  • Билкови методи. Това е вариация на народния начин на борба с диван паразити.Тя се основава на използването на растения, които отблъскват бъгове. Те ги поставят в диван и под леглото в изсушен вид или измиват повърхностите си с отвара. Танси и пелин имат специфична миризма, която плаши буболечки, но не е неприятна за човек.

Унищожаване на дървеници в матрак

Лечение на матрак срещу бутчета

Заедно с борбата срещу дървените плочки на кушетката, струва си да се обърне внимание на матрака. Обикновено матракът е по-малко замърсен от леглото, защото условията на живот на дървените гнезда са по-лоши, гънките и труднодостъпните места на дивана са много по-големи. Въпреки това, за пълното унищожаване на дървеници е важно да се обработва.

Направете това най-добре с помощта на химически препарати. Няма никакви особености при убиването на дървените плочки в матрака. В допълнение към наркотиците, чудесен инструмент може да стане и редовно вряща вода. С него можете напълно да обработвате матрака в банята.

Друга добра възможност за обработка на матрака - обществено пране и сушилни. Не забравяйте, че матракът трябва да се опъне при възможно най-висока температура. Изсушава се за предпочитане два пъти.

Как се лекува дивана и леглото от специализираната служба