При якій температурі гинуть постільні клопи

Січень 2019

Відео: как быстро вылечить грипп в домашних условиях народными средствами? Школа доктора Скачко (Січень 2019).

Anonim

Температурният метод е един от най-надеждните начини за борба с бъбреците. Както знаете, стайната температура е едно от необходимите условия за нормален живот на тези насекоми. В тялото на паразитите няма терморегулационни системи, които да коригират организма на външни условия на околната среда. Ето защо рязкото изменение на температурата оказва отрицателно влияние върху тяхното състояние, което води до смърт.

При каква температура умират буболечки?

Повечето паразити се страхуват от висока температура. При температури над + 50 ° C, възрастните живеят само няколко минути, при температура от + 45 ° C - не повече от половин час. Яйцата на насекомите са по-малко податливи на външни влияния, поради което при + 50 ° С остават жизнеспособни дори и ден.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

До бъбреците бъбреците са по-малко податливи - температурата спада до -10 ° С лесно да оцелее, попадайки в анабиоза. Температурата на въздуха минус 15 - минус 17 има вредно въздействие върху насекомите, но за пълното им разрушаване е необходимо да се поддържат такива условия в продължение на 3-4 дни. Температурата под -20 ° C е катастрофална за паразитите: отнема само няколко часа, за да се спре животът на бъбрека.Яйцата на насекомите са по-устойчиви на студ, но ефектът от 20-градусова слана в продължение на два дни напълно унищожава полагане.

Борбата срещу дървеници, използващи високи температури

нетърпимост към високи температури дървеници дава голямо предимство на човека да се бори с тях. Всички средства за топлинна излагане на достатъчно висока температура (не по-ниска от + 50 ° С), подходящ за унищожаване на насекоми. В борбата срещу паразитите могат да се използват следните методи:

  1. Първи пистолет. За унищожаването на спалниците ще помогнат конвенционалните термоканони, използвани например за монтаж на опънати тавани. Всичко, което трябва да се направи - да в заразеното помещение пистолет, топлия въздух до + 60 ° C и се оставя да престои при тази температура в продължение на половин час. Недостатъкът на този метод е високата цена на пистолета, така че е по-добре да го наемете.
  2. 2Стерификатор или парогенератор. Дори непосредственият ефект от горещата пара е в ущърб на синантропните паразити. Парогенераторът е удобен за самостоятелно използване и е подходящ за обработка на помещения от всякакъв размер.
  3. 3 Измиване при висока температура. Всички тези елементи да бъдат измити, е необходимо да се измие в машината, удар възможно най-високи температурни условия (90 ° С). Недостатъкът на този метод е, че някои неща може да не са подходящи за измиване при такава температура.
  4. 4Iron. Спалното бельо, дрехите и хавлиите трябва да се изгладят от двете страни при най-високата температура на ютията.
  5. 5Кейдър. Най-често се използва за унищожаване на насекоми в пукнатини на пода и первази.
  6. 6Слънчева светлина. Ако направите в горещ летен ден, след като инфектираните елементи (възглавници, одеяла, мебели) на слънце и да ги оставят там, докато максималната отопление, вероятността за смърт на всички грешки, ще се увеличи до почти 100%.

Съвети! През летните горещини за борба с насекомите можете да използвате собствена кола. температурата на въздуха вътре в колата, стои на пряка слънчева светлина, понякога достига до 60-65 ° С, тъй като това е температурата, която е идеална за премахване на бъгове. Обектите, които ще бъдат обработени, трябва да бъдат поставени в салона и да останат там няколко часа. Този път ще бъде достатъчен за смъртта на насекоми.

унищожаване грешки чрез пара

парогенератор е в състояние да генерира пара на висока температура (90 ° С), който предизвиква незабавна смърт на паразитите, и по този начин влагата получава двойка е доста ниски (5%), така обработения паркет или други предмети, които не понасят влажност, няма да страдат. Между другото, в борбата срещу генератор дървеници разлики пара и почистване с пара не е от съществено значение: и двете устройства са идеални за унищожаване на вредни животни.

Най-доброто средство за убиване на яйца от дървеници е парогенераторът. Жизнеспособността на яйцата на бъгове, които са имунизирани срещу повечето инсектициди, бързо загинат под влиянието на попарване пара.

Преди да започнете работа, трябва да настроите устройството до желаната температура. За да унищожите насекомите, ще е достатъчно да настроите температурата на 70-80 градуса. Едно продължително 10 секунди излагане на пара от тази температура ще убие грешката. Започнете лечение трябва да бъде от огнищата на инфекция, постепенно обработване на всички други повърхности. Облеклото, бельото, меките играчки също се обработват.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Важно! Преди употреба експертите съветват намотката на дюзата на чистачката с парче, за да направи главата по-дифузна, в противен случай струята от парата просто ще изгори насекомите.

Недостатъкът на парогенератора се крие във факта, че скритите места, които са благоприятни от буболечките, не са достъпни за пара. Парата не може да попадне в ставите на мебелите, пукнатините в дъските и пода, пролуките в тапетите или други труднодостъпни места в техните местообитания. Въпреки че някои модели устройства са оборудвани със специални тесни дюзи.

За ефективно и безопасно дезинфекция чрез използване на парогенератор трябва да се спазват следните предпазни мерки:

  • Не пръскайте пара близо до електрическата мрежа или гнездата;
  • Не насочвайте струята върху повърхности, които могат да бъдат повредени поради висока температура - пластмаса, дърво или лакиране;
  • За да избегнете повреда, не излагайте уреда на висока влажност, когато работите с тъкани, мебели или хартиени тапети.

Замразяване на паразити

Loading …

Този метод за обработка на температурата е по-подходящ за тези северни райони. Не всички стаи могат да бъдат замразени. По-целесъобразно е този метод да се използва в нежилищни помещения, като например гараж, хамбар, пилешка къща или вила. Всекидневните стаи, оборудвани с течаща вода и отопление, залепени тапети или измазани, ще страдат много заради ефектите на ниските температури. Тръбите могат да се счупят, тапетите - падат и водопроводните тръби - се провалят.

Ако ползите от замръзване надвишават възможната вреда, трябва да изчакате особено тежки студове и да отворите врати и прозорци в продължение на няколко дни.Повечето бъгове умират в първия ден, но някои могат да оцелеят, така че е важно температурата да се поддържа ниска за най-малко два дни. Необходимо е замразяването да се повтори няколко пъти за гарантиране на изхвърлянето на насекоми.

За тези, които няма къде да се премести в момента на замразяването, би било достатъчно, за да студа всички заразени предмети или мебели.

Съвети! Не много триизмерни обекти във вътрешността на който може да се скрие паразити, могат да се поставят във фризер или в хладилник гърдите обем преди регулиращо устройство за грешки в екстремни температури. Времето за поставяне на заразените неща във фризера е поне една седмица.