При якій температурі гинуть таргани

Січень 2019

Відео: Поради виживання при мінус 20 (Січень 2019).

Anonim

Дейността на домашните хлебарки се обуславя от температурните условия на местообитанието. За успешния им живот температурата в стаята трябва да бъде от +28 до +30 ° С. Известно е също, че хлебарките се страхуват от студа. С маркер на термометъра под -1, започва масовата смърт на насекомите. И колкото по-студен е въздухът в стаята, толкова по-бързо умират хлебарките.

Какво температура е фатално за хлебарки

Хлебарките посочени като топлина, любов насекоми, така че те се страхуват от студа повече от химикали. Значително намалява броя на насекомите с твърде висока температура. Това е по-трудно постижимо, тъй като рядко се наблюдава горещо време в централната част на Русия. Ето защо е много по-лесно да се отървете от хлебарки чрез студ. Известно е, че в една външна среда умъртвяват хлебарки при следните условия:

НАШИТЕ ЧЕТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук …

  • при - 5Сº смъртта се случи след 30 минути.
  • при - 10Сº хлебарки умират след 2 минути.

За да оцелеят населението на хлебарка, е жизненоважно за тях да са в топлина. Във всяко отношение идеалното местообитание за хлебарки се загрява жилищни помещения в многофамилни жилищни сгради.В допълнение, хлебарките изпитват постоянна нужда от топлина, храна и вода, така че живеят в колонии главно в кухнята, банята и тоалетната.

Ако условията на местообитанието станат неблагоприятни, цикълът на развитие на насекомите се забавя. Силното охлаждане причинява хлебарки, забавяйки цикъла на развитие. В клетките на тялото на едно насекомо физиологичните процеси се забавят. Вътреклетъчният флуид става вискозен с по-нататъшно понижаване на температурата и скоро насекомото умира.

Топлинна обработка на дома

За ефективна борба с насекомите можете да затоплите дома. Този метод не изисква никакви финансови и физически усилия. Ако всичко е направено правилно, хлебарките ще изчезнат завинаги. Топлинната обработка на жилищните помещения може да се извърши по два начина:

  • изсипете стръмната вряла вода в пролуката между плочките.
  • за замразяване на жилищните помещения.

И двата метода са абсолютно безопасни за човешкото здраве. Любимите местообитания на хлебарки са вентилационните отвори, пукнатините в плотовете, мястото зад кухненския шкаф. Ако излеете хлебарка с вряща вода, можете постоянно да се отървете от тези насекоми. Този метод има значителен недостатък. Използвайте вряла вода е възможно само ако знаете мястото на гнездото на хлебарки.

Ако микроклимата, която е вредна за хлебарки, може да се създаде, ако стаята бъде замразена. Методът на замразяване е достатъчно ефективен, ако се извършва стъпка по стъпка. Замразяването е много по-лесно да прекарате в частен дом. В жилищна сграда първо трябва да получите съгласието на съседите, след което те трябва да участват в процеса.Необходимо е известно време да изключите централното отопление в къщата.

Важно! Преди процедурата е необходимо водата от отоплителните тръби и котлите да се източва, за да се предотврати повреждането им, когато водата замръзне.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Не изваждайте мебели, защото няма да донесе желания резултат. Хлебарите не се установяват в мека мебел и легла, те не са привлечени от мебелите като местообитание. Тя трябва да отвори всички врати и прозорци в стаята и да я остави за няколко часа. Обикновено 4 часа са достатъчни, за да умрат насекоми.

Важно! По-добре е да замразите стаята в мразовит ден, когато температурата на улицата не е по-висока от -15 ° С.

След няколко часа няма да остане жив хлебар в хола. Методът на охлаждане на местообитанията на насекомите е доста ефективен и ефективен. Той има само един значителен недостатък: Възможно е да се замразява само през зимата при -8 ° С и по-надолу.