Бар'єр на шляху бліх і кліщів

Січень 2019

Відео: Biyolojik Saldırıda Nasıl Hayatta Kalırsın? (Січень 2019).

Anonim

"Бариер" се справя достатъчно бързо със задачата. Здравето на домашните любимци зависи от много нюанси. Изглежда, че ужасното може да е от бълхи и кърлежи, но сърбеж и раздразнение? Въпреки това, бълхите и червеите за животни са изключително опасни. И въобще не причинява безпокойство и чума на животни.

Паразитите са способни да носят патогени на много животозастрашаващи заболявания и яйца от хелминти. В допълнение, от постоянно надраскване върху тялото на животното се появяват рани, при които инфекцията лесно прониква. И това може да доведе до зачервяване и дори инфекция на кръвта. Затова не се безпокойте за наличието на бълхи в куче или котка. След като диагнозата е ясна, трябва незабавно да предприемем действия. За борба с бълхите и кърлежите са създадени много наркотици. Една от тях е "бариерата".

Бариера линия

Всъщност производителят предлага цял набор от инструменти за борба с паразитите. Под тази марка се произвеждат:

 • капки,
 • шампоани,
 • анти-блок яка.

Шампоаните помагат за механично почистване на кожата и животинската кожа от паразити и имат лек инсектициден ефект. За да ги приложите, е необходимо в комплекс с други средства от бълхи - един шампоан не може да реши проблема.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

бълхи и кърлежи са много опасни за животни

по-ефективни при контролирането на насекоми protivobloshinye яки и химикали. Въпреки това, анти-блок яка има едно минус - това е доста скъпо в сравнение с наркотиците. Освен това, когато се използва яка, не се препоръчва да пускате животното в стаи, където хората и особено децата живеят и пребивават дълго време. Най-малко инструкциите на нашийките дават съвет за това. Но ако все пак сте решили да използвате този метод за защита на животното от паразити, препоръчваме ви да прочетете статията за това как да изберете яка от бълхи за вашия домашен любимец.

Капките са лишени от тези недостатъци и се смятат за един от най-простите и най-ефективни начини да се отървете от паразити.

Описание на

Бариерните капки действат срещу широк спектър от ектопаразити. Те представляват прозрачна течност без определена миризма. Производителят се погрижи за удобството на употребата на лекарството: лекарството е опакован във флакони, които са снабдени с удобен дозатор-капкомер.

по-ефективно при контролиране насекоми protivobloshinye яки и химикали

Операцията е

Активното вещество в капчици "бариера" - фипронил, отнасящи се към групата на фенилпиразоли. Принадлежи към отровите на контактните и чревните действия. Това означава, че попада в тялото на паразитите при контакт и се абсорбира в червата.Използвайте го срещу различни насекоми, вариращи от паразити и завършващи с вредители в градината.

Фипронил блокира преминаването на импулс в мембраните на нервните клетки. В резултат на това се нарушава работата на всички системи на тялото, последвано от свръхексвитация на нервната система и възниква парализа. Обикновено парализата се случва 8 часа след началото на експозицията на веществото.

фипронил е много ефективен срещу насекоми, които вече не се прилагат отрова свързани с пиретроиди, често се срещат в анти-бълхи, дървеници, хлебарки.

Освен това, фипронилът действа от дълго време - препаратите, в които е включен, продължават да предпазват от паразити 2 месеца след преследването им.

Капки "бариера" действие срещу широк спектър от ектопаразити

Това е много важно - в контакт с кожата на топлокръвни животни, фипронил не прониква в кръвта и не влияе на активността на нервната система. Ето защо фипронил се използва в състава на капки от бълхи при кучета.

В препарата "Бариер" фипронил се съдържа в доза от 80 mg в 1 ml от лекарството.

Първи върху кожата на животното, фипронил прониква в кожата, мастните жлези, се натрупва в косата на космените фоликули. Това води до продължително излагане на лекарството няколко седмици след приложението му.

Кои паразити доставят

"Бариер" работи добре срещу редица паразити, които притесняват кучетата:

 • бълхи;
 • различни типове кърлежи;
 • въшки;
 • Ухото.

Как да използвате

"Бариера", както всички останали капки от бълхи и кърлежи, се нанася върху чист холката - до мястото, където животното не може да получи езика. Можете също така да прилагате продукта на гърба на главата, ушите, гръбнака.

Инструкцията ясно определя дозата. При млади кучета и котки е достатъчен 0,5 ml разтвор. Котките се нуждаят от 1 ml. За кучета има степенуване:

 • Малки кучета с тегло 2-10 кг трябва да получат доза, както за котки;
 • кучета с тегло 10-20 kg - 2 ml,
 • тежащи 20-40 - 3 ml;
 • 40 и допълнително - 4 ml.

"Бариер", подобно на всички останали капки от бълхи и кърлежи, се прилага правилно на холката

Не е нужно да бъдете прекалено ревностни при нанасянето - това е достатъчно веднъж на 2 месеца.

Единственото изключение е акарата на червата. В този случай лекарството се прилага на всеки 10 дни 2-3 пъти.

След лечение, животните не могат да се къпят. В продължение на два дни не се препоръчва да се желят кучета и котки.

Специални инструкции

Нанесете лекарството внимателно, като се опитвате да не получите върху кожата си. След работа е добре да измиете ръцете си.

"бариера" не може да се използва, за да убие паразити върху кученца

Кой не трябва да

От "бариера" трябва да бъде изоставена, ако ние говорим за:

 • кученца до 10 седмици;
 • котенца до 12 седмици;
 • Пациенти и отслабени животни;
 • бременни и кърмещи животни.

Съдейки по рецензиите, "Бариер" се справя доста бързо със зададената задача - след прилагането му след няколко часа паразитите престават да изчерпват животното. На леглото може да видите мъртви бълхи. Следователно, след лечение, е необходимо да почистите постелката и да изплакнете стаите. И забравете за бълхи.

"Бариер" срещу бълхи и кърлежи (видео)