Основні заходи і засоби для лікування блошиних укусів

бълха ухапване често през лятото-есента период, за един човек, е важно да се знае как да се отнасяме ухапвания от бълхи, не само хората, но и какво да направите, ако ухапан от облигатни паразити на домашни любимци. Особено често бълха ухапвания през летния и есенния период, когато метеорологичните условия стимулират активното възпроизводство и хранене на ектопаразитите.

Недискриминацията по отношение на гостоприемника прави бълхите много чести и вредни паразити, да се отървем от тях е доста трудно. В допълнение, бълхи не правят достатъчно, за да хапе, но могат да провокират хората да развият антракс, бруцелоза, чума, хепатит, енцефалит, салмонелоза, сънна болест и много други заболявания. Ако бълха домашните ухапвания, тогава трябва да се вземат мерки за отстраняване на ектопаразитите.

Характеристики на ухапвания от бълхи

Бълхите ухапват хората и започват да пият кръв, а човек в този момент е в голяма болка.

Повечето от ефектите на ухапване от бълха зависи от присъствието на ектопаразитни слюнка ензими, притежаващи токсичност и не позволяват на кръвта да се съсири. След насищане паразитът напуска човешкото тяло и еластичната дермална тъкан се затваря. Кръвта престава да тече през мястото на ухапване, което може да провокира образуването на малки хеморагични подкожни области.

Бълхи хапят хора и започват да пият кръв и човекът в този момент изпитва силна болка

На мястото на ухапване от бълха винаги се формира значително зачервяване с отличителен ореол от бледо розов цвят. Ензимната характеристика на ектопаразитната слюнка предизвиква сърбеж и алергична реакция с различна тежест при хората. През първите часове може да се образува блистер. Най-често ухапва бълхите непосредствено преди размножителния сезон, което затруднява откриването им.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук ...

Високото ниво на концентрация на ухапвания от бълхи върху ограничена област на кожата може да предизвика появата на пурпура, която се характеризира с много усложнения. В допълнение към болезнеността, бълхите са носители на патогени с много голям брой опасни за човешки и животински заболявания. Ето защо, когато се открият ухапвания от бълхи, е необходимо да започнете лечението за кратко време.

Първа помощ

Най-често бълхите ухапват краката на човек. Ако мястото е открил ухапване сърбеж, при което в значителна степен на тежест, и формира леко подуване, толкова по-вероятно може да бъде сигурен, че е налице бълха атака. В този случай, първа помощ, която е необходимо да се осигури основно лечение и се състои от следните манипулации:

 • ухапване със сапун и вода се третира с всяка антисептик или алкохол лосион;
 • ако се наблюдават първите признаци на подуване, препоръчително е да използвате охлаждащ компрес или кубчета лед;
 • на засегнатата област трябва да се прилагат всички средства, които помагат да се отървете от болката и да спрете сърбежа.

Ако ухапване от бълхи, първите признаци на подуване, се препоръчва използването на охлаждане компрес

Традиционните методи за лечение на

 • ухапване Лечението се базира на няколко основни точки. За целите на дезинфекцията на увредената повърхност на кожата, се препоръчва да се направи лечение с антисептичен гел. Добър ефект се постига чрез течен препарат "Boro-plus" и каламинов лосион. Тези лекарства са изпитани по време и имат голям ефект върху лечението на ухапвания от бълхи.
 • Мази и гелове с антихистаминови или стероидни компоненти се използват за облекчаване на атаките при силен сърбеж и за неутрализиране на болката. Специалистите препоръчват да се използва "Hydrocortisone" или "Flucinar" за тази цел.

Трябва да се помни, че употребата на тези лекарства трябва да бъде съгласувана с лекаря.

 • За да спрете тежко възпаление, можете да намажете сярна мазило върху увредената кожа, което е доста ефективна и достъпна аптека. Всеки антихистаминови препарати трябва да се прилагат според схемата, предписана от лекуващия лекар.
 • Ако последиците от захапката са минимални, след лечението може да използвате като лекарство специални кремове, съставът на които е специално разработен за тази цел или да използвате традиционната медицина.

Добро действие от ухапване от бълха са "Boro Plus"

Традиционните методи на лечение

Ако ухапан от бълхи и не може да използва необходимото лекарство, можете да се обърнете към най-популярните методи, които често не са толкова ефективни, колкото скъпите аптека Лекарства ,

 • бълхи захапка няколко пъти и в присъствието на различни кожни лезии пространство бълха ухапване трябва да бъдат третирани с памучен тампон, потопен в разтвор на ябълков оцет с вода или разведена лимонена киселина. Компонентите на такива лосиони допринасят за заздравяването на увредените тъкани и облекчаване на сърбежа.

Как да се отървем от бълхи (видео)

 • Намаляване на възпаление и подуване, можете да се отървете от с помощта на охлаждане компреси с лед.
 • Добър елиминира ефектите на надраскване и намалява сърбеж усещане слаб разтвор на обикновена сода, който трябва да бъде разреден във вода при стайна температура в размер на чаена лъжичка на чаша вода.
 • В допълнение към тези публично достъпни инструменти, народната медицина препоръчва като ефективно и надеждно средство за лечение на ухапване от бълха сокове от различни растения. Добро и ефективно средство за отстраняване е сокът от магданоз, глухарче, целанди и невен. Ако е възможно, препоръчително е да направите апликация от сок от алое. Сложният ефект върху мястото на ухапване е чесънът. Билкарите съветват редовно да нанасят лосиони на базата на отвара от силен зелен чай.

Добър премахва ефекта от надраскване и намалява сърбеж усещане слаб разтвор на сода за хляб нормално

Предимства и недостатъци на

народни средства за защита, определено са по-достъпни и безопасни за хората, но не и стабилни резултати. В допълнение, при хора, склонни към алергични прояви на различна степен на интензивност, образуването на тежки усложнения, които могат да попречат на изключително модерни лекарства.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук ...

  За да облекчи симптомите на алергични реакции най-често се използват:

  • антихистамин като "suprastin", "Diphenhydramine", "Loratadine" или "Claritin";
  • лекарства, които понижават температурата;
  • успокоителни.

  Маз "Хидрокортизон" отлично премахва кожни прояви, но има много противопоказания и изисква внимателно приложение. Освен това има няколко симптома, които изискват незабавно медицинско обслужване.

  Ако към обичайните алергичните симптоми се подреждат главоболие, диария и треска, трябва да се потърси незабавно медицинска помощ и

  Предлагаме също така и да научат повече за функциите на лечение на ухапване от комар при децата.

  Кога трябва да отиде в болницата

  Ако към обичайните алергичните симптоми под формата на кожни обриви, повишена тревожност, обща възбуда, се присъедини към главоболие, диария и висока температура, а след това състояние изисква незабавно лечение в болнично заведение. Най-трудният и опасен симптом, който може да застраши човешкия живот, е затруднено дишане.

  Въпреки факта, че това е доста рядък симптом, има случаи на анафилактичен шок, провокиран от ухапвания от бълхи. Освен това, ако има дори един симптом над посочения при деца, това е причината да се потърси лекарска помощ от лекар.

  Как изглеждат ухапванията на бълхи (видеоклипове)

  Блъскащите ухапвания са доста често срещано явление.Навременното и правилно лечение на тях значително засяга здравето, а понякога и човешкия живот.