Постільні клопи: все про їх будову і спосіб життя

Січень 2019

Відео: Как бороться с клопами в квартире? (Січень 2019).

Anonim

Биберите са само един от видовете. В природата има голям брой видове от това насекомо. Бодлите на леглото са един от най-неприятните домашни паразити. Да се ​​отървем от тях е трудно и те дават много проблеми. Трябва да се знае физиологията на дървените плочки и особеностите на тяхното възпроизводство и начин на живот, за да се справи успешно с тях.

Външен вид

Бебешката грешка се отнася до род Cimex lectularius и се хранва с кръвта на топлокръвни животни. В природата, предците на домашен лебед са намерени в азиатските пещери. Предполага се, че в тях се е случило първото запознаване на човечеството с тези паразити. Древните гърци са били запознати с тях още преди нашата епоха, а в Европа те се появяват през XI век. Оттогава насам буболечките станаха истинско бедствие за хората.

Размерът на грешката е 3-8 мм. Зависи повече от това дали бъбрекът е гладен или пълен. Пияните бъгове набъбват до 8 мм. Тялото на паразита е сплескано и пригодено за хранене с кръв. Мъжките са по-малки от женските.

Това са паразити, които водят нощен живот. Роден бъгове излизат само в един случай - ако условията на живот са се влошили толкова много, че насекомите са принудени да започне активното търсене на храна

Цветни паразити варира от тъмно кафяво до жълтеникаво. Пияният бъг има по-тъмен цвят на кръвта. Крилата липсват в насекомите, не могат да се движат бързо поради недостатъчното развитие на крайниците.Пълната телесна повреда е по-малко мобилна.

На главата се намира пробос, който служи за пробиване на кожата и засмукване на кръв. На челюстите има плочи, които образуват канали: първият за слюнката, която трябва да се разпредели на ухапване, а втората за събирането на кръв.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Насекомите имат гъвкаво и трайно тяло. Смазването им е много трудно, така че механичните начини за борба с насекомите нямат успех.

Бебешки яйца бели, полупрозрачни

Бебетата са нощни животни и не могат да стоят ултравиолетова светлина.

Можете да се научите как да унищожавате дървеници с карбуфос.

Как изглежда ларвата

Ларвата има малко по-различен вид. То е различно:

 • Бледо жълто
 • Малък размер (до 3 мм)
 • Лепкав субстрат, покриващ тялото

Яйцата на бъбреците са бели, полупрозрачни.

Бебетата се хранят с кръвта на топлокръвни същества. Кръвта също е жизненоважна за ларвите - едва след пристигането им те могат да се развият по-нататък.

Храненето на паразита

Бебетата се хранят с кръвта на топлокръвни същества. Кръвта е жизненоважна и за ларвите - едва след пристигането им те могат да се развият допълнително. Мътуването и растежа на ларвите винаги са предшествани от храна с кръв. За да яйца, женският паразит се нуждае от прясна кръв.

Един възрастен напитва до 7 ml кръв, което е два пъти по-голямо от телесното тегло на паразита.

Особености на размножаването

Бъбрекът на леглото живее средно по година и половина.Ларвите на паразита се развиват в зрял индивид за 45 дни. Но при неблагоприятни условия и липса на храна, развитието може да се проточи за 3 месеца.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Възпроизвеждането се извършва по особен начин на травматично осеменяване. Значението му е, че мъжът пробива тялото на женската със специален трън и вмъква спермата в нея. Всяка жена полага 200 до 500 яйца през целия си живот. Всеки ден тя поставя 1-12 яйца. Оттук и бързото разпространение на дървеници около апартамента и краткият период, който преминава между първото откриване на буболечката и тежкото замърсяване на помещението става разбираем.

  Възпроизвеждането се случва по всяко време на годината, основното е, че стаята е топла.

  възрастни отделни напитки до 7 мл кръв, повече от два пъти телесното тегло на паразит

  Информацията жизненоважни

  паразити не стоят студени. Но те могат да се адаптират към него. Ако температурата на въздуха в стаята спадне до + 10 градуса, тогава грешките престават да се хранят и попадат в нещо като анабиоза. Те могат да живеят в такова гладно състояние в продължение на 5 месеца. Ларвите и яйцата могат да живеят до една година. По този начин дървените плочки могат да чакат трудни времена и да чакат появата на нови жертви.

  Но силните повишения и падането на температурата ги убиват достатъчно бързо. Вече на -17 градуса, бъговете за леглото умират за 24 часа. При горещи температури над +45 градуса, паразитите умират след 45-60 минути. Яйцата на дърветата умират в екстремни условия, заедно с възрастните.

  Ето защо един от най-старите начини за борба с бъгове е да замръзне стаята през зимата, когато къщата остана отворена за няколко дни. През лятото неща, които са заразени с дървеници, могат да бъдат оставени в затворена стая в продължение на няколко дни.

  Бебетата са един от най-неприятните домашни паразити. Трудно е да се отървеш от тях, но те създават много проблеми.

  Бебешки бъгове в къщата (видеоклипове)

  Лайфстайл

  Това са паразити, които водят нощен живот. В един случай само грешките излизат в светлината - ако условията на живот са се влошили толкова много, че насекомите са принудени да започнат активно търсене на храна.

  Бебетата предпочитат да положат възможно най-малко усилия, за да извлекат храна. Ето защо те избират като любима жертва на хора с деликатна, деликатна кожа - на първо място са деца, после жени и после мъже с по-дебела и дебела кожа.

  Паразитите могат да открият своята плячка благодарение на миризмата - буболечките имат добре развито чувство за миризма. Вредителите могат да открият жертвите на голямо разстояние, така че бързо да се заселят във всички стаи в апартамента, в който се намират. И те лесно се преместват от стаята в помещението чрез слотове в пода.

  дървеница принадлежи към рода Cimex lectularius, и се храни с кръвта на топлокръвни животни,

  Видове разнообразие грешки

  легло буболечки - само един от видовете. В природата има голям брой видове от това насекомо. Но заради справедливостта, трябва да се каже, че не всички грешки се хранят с кръв и са човешки паразити.

  Водолюбители живеят във водни тела и се хранят с ларви на насекоми и ракообразни. Те могат да достигнат големи размери - до 1, 5 см. Цветът на бъговете, съответстващи на средата, е леко зеленикаво-кафяв.Тези същества могат да хапят хора, а ухапванията им са доста болезнени и дълготрайни.

  Горски бъгове се срещат на растенията. Те предпочитат да ядат сок от растенията и плодовете си. Цветът на насекомите е зелен. Техният вид са градински бъгове.

  Много хора срещнаха червено вино, което предпочита да живее на плодове. Те са зеленикаво-сиви на цвят и имат неприятен мирис. Хората не хапят бъгове.

  Семейство от бъгове включва червеноглав или бъгове-войник и редица подобни насекоми. Но всички тези видове, намиращи се в природата, не са паразити, за разлика от техния роднина на бъбрек.

  Може би се интересувате от статията "Бойци-бойци: каква е тяхната вреда и как да се отървете от тях".

  Познаването на физиологията и начина на живот на паразита помага да се избере правилната стратегия за справяне с нея.

  Трябва да се използват слаби места от насекоми и тогава приложените мерки ще бъдат по-ефективни.