Постільні клопи: виявлення і народні методи боротьби

Грудень 2018

Відео: Клопы в квартире. Как они выглядят и как избавиться от них? (Грудень 2018).

Anonim

Bed бъгове се знае, че почти всички в училище биологията курс дървеници се знае, че почти всички в хода на училище биология. И някои също "имаха късмет" да се срещнат с този ектопаразит у дома. Ако има бъгове в жилището, не е необходимо да се изненадвате от появата на вериги на тялото от ухапвания на този паразит.

За да се отървете от дървеници в апартамента сам, не трябва да знам само биологичните характеристики на това насекомо, но и за да разберете основната причина за появата му в къщата, както и да се избере най-ефективните средства, чрез които да се изпълняват унищожаване на паразитите в най-кратки срокове.

Обща информация

Бебетата са много чести в къщата на човек от съседните апартаменти, което е особено важно за старите къщи, построени по време на съветския период. В селска къща насекомите могат да стигнат от задните стаи и навеси.

дървеници често попадат в човешко присъствие от съседния апартамент, което е особено важно за стари къщи, построени по време на съветския период

дървеници не могат да летят и се движат бързо. Тези насекоми имат много малка мобилност, особено след хранене. Поради факта, че легло грешки в деня перфектно крият и нападат човека предпочитат по време на неговото нощен сън, за да ги намерите в дома е трудно.

Ако, обаче, сте били в състояние да се провери наличието на дървеници в дома, трябва да се определи основната причина за появата на ектопаразити в къщата на себе си да се отърве от насекоми, най-ефективните средства.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Проверка Way

В дома на човек, като правило, има само легло бъгове, които могат да влязат в къщата по няколко начина.

Легло грешки в деня, криещи се добре и предпочитат да атакуват човека по време на неговия нощен сън

 1. Подаване мебели дървеници могат да скрият в гънките на тапицерията, и те предпочитат стария меката мебел.
 2. Подаване с животни: ектопаразити имат достатъчно упорити лапи и могат да бъдат прикрепени към дебела кожа на домашни любимци. Най-често насекомите попадат в жилището на човек с котки или кучета.
 3. Появата на дрехи е често срещано явление. Ектопаразитни често влиза в гостите на къщата ще се облича, но е възможно и закупуването облекло населен грешки в магазините, дори на марката.
 4. Записване с домакински уреди: насекомите се чувстват страхотно в микровълнови фурни, лаптопи, таблети и телевизори. Топлината на оборудването насърчава бързото им възпроизвеждане.
 5. Пътуващите могат да донесат ектопаразити в гънките на пътните чанти. Често при инспектиране на багажа може да намерите яйца от дървеници, които е желателно да се премахнат възможно най-бързо.

Също така ви препоръчваме да прочетете статия, в която говорим за общи начини за проникване на дървеници в апартамент.

Традиционните методи за да се отървем от дървеници (видео)

методи за идентифициране на грешки

Наличието на дървеници в дома кажа следните характеристики:

 • петна от кръв по чаршафите в комбинация с ухапване от веригата по тялото;
 • появата на характерни точки по стените и мебелите.

Най-често срещаните бъгове намират стари матраци и възглавници. Изследването на тези предмети за наличието на паразити е просто: просто свалете спално бельо и внимателно проверете матрака и възглавницата. При откриване на дървеници, препоръчително е старите постелки да бъдат заменени с нови. Можете също да опитате да се справят с възглавници и матраци със специални средства, които осигуряват пълно унищожение не само възрастни ектопаразити, но им снасят.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Препоръчително е да се обърне специално внимание на разследване на мястото на свързване към рамката на леглото или дивана, както и ставите и пролетта част. Откриването на яйца за бъгове е сигнал за по-задълбочен преглед на стаята. Това ще разкрие мащаба на паразитната популация, в съответствие с която ще бъде избрана тактиката за контрол на насекомите.

  Наличието на дървеници в дома покаже характерните точки на мебели

  Най-доброто място за възпроизводство на живота и дървеници характеризират със следните условия:

  • място трябва да е достатъчно уединено и да позволи на паразита бързо да се скрие;
  • Средната дневна температура не трябва да бъде под двадесет и пет градуса;
  • Мястото трябва да се намира възможно най-близо до хранителния обект.

  Унищожаването на спалниците трябва да се извършва с най-ефективните и достъпни средства. Въпреки големия асортимент от химически препарати, популярни начини за борба с паразитите остават.

  Описание на народни методи

  Често хората се притесняват да потърсят професионална помощ и предпочитат да се отърват от дървеници от себе си, като се използват доказани народни средства. Много от тях позволяват разрушаването на паразитите достатъчно бързо и осигуряват траен резултат, а някои от тях само отблъскват насекоми и се препоръчват за употреба с цел превенция.

  Резкият миризмата на вратига много неприятни грешки и доброто им

  вратига и пелин

  Резкият миризмата на тези билки е много неприятни грешки и да ги възпира и плаши. Разбира се, за да се отървете от паразитите напълно, това означава, че не е в състояние, но може да се използва като превантивна мярка.

  Оцет от масата

  Евтиността, наличността и относителната безопасност на човек правят този боен инструмент много популярен. Оцетът обаче само обезсърчава ектопаразитите и не ги унищожава.

  Метан

  Прекрасно ефективно средство за отстраняване на бъгове. Лечението на възрастни агрегати и полагането с денатурирани ви позволява бързо да завършите унищожаването на дървеници и да се отървете от тези насекоми за дълго време.

  Разтвор на оцет възпира само ектопаразити, но не ги унищожат

  амоняк

  амоняк има много остър и неприятна миризма и доста често се използва като средство за борба не само грешки, но също и с други ектопаразити. Можете да се отървете от насекоми с амоняк много бързо.

  За борба с бъгове можете да използвате керосин, нафталин и крезол. Смес от тези компоненти поръсва места на предполагаемото насекомо местообитание. Добър резултат оказва обработката на мебелните изделия с гореща пара или, напротив, замръзване.

  Оценка на ефикасността

  Ефективността на много народни средства за защита срещу дървеници, боклуци, остава голям въпрос. Обикновено такива методи се показват добре само с малък брой ектопаразити. Използването на народни средства може по-скоро да се препоръча като превантивна мярка, която след пълно унищожаване на дървеници да не им позволи да се върнат.

  Как да се отървем от буболечки (видео)

  Модерните и висококачествени инсектициди са най-ефективното оръжие в борбата срещу паразитите. Високата токсичност на такива препарати обаче не винаги прави възможно тяхното независимо използване. Поради тази причина се препоръчва да се потърси помощ от фирми, които извършват професионално дезинсекция и осигуряват гаранция за извършената работа.