Постільна блоха: заходи по виявленню та боротьбі з паразитом

Грудень 2018

Відео: Уничтожение квартирных,постельных,домашних жучков-клопов (Грудень 2018).

Anonim

Такива видове като "бълха на легло", не съществува Много присмиваха бълхите, които живеят в козината на домашните любимци и не осъзнават заплахата, че паразити могат да предизвикат едно лице. И едва след като открият ухапвания по тялото си или виждат бълха в леглото, започват да се борят с тези насекоми.

Какво представлява бълха

Няма биологични видове като "бълха легла". Съгласно тази концепция, по-често има няколко вида бълхи, които могат да бъдат намерени в жилище:

 • котка;
 • куче;
 • плъх;
 • птици и т.н.

Как те стигат до жилище

Има няколко източника на бълхи в жилищата:

 • Преди всичко това са домашни животни. Бълхите с радост се установяват в вълната от котки и кучета, откъдето след това влизат в къщите и апартаментите на собствениците.
 • Вторият общ източник на замърсяване на жилищни бълхи са мазетата и таваните на къщите. При неправилна дезинфекция на тези стаи (особено при сухо горещо време) бълхите се размножават и проникват в апартаменти на 6 етажа. Можете да научите как да откривате бълхите в мазето в апартамента и как да се справите с тях, като прочетете съответната статия на нашия ресурс.

Домашни любимци - източникът на появата на бълхи в жилища

 • Друг начин за вероятната поява на паразити в апартамента са безскрупулни съседи.Ако има голям брой бълхи в следващия апартамент, а след това през пукнатините на вратите и прозорците, те се промъкват в най-близките стаи.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Как да се разграничи от други насекоми бълхи

 • Блок, който живее в леглото - малко насекомо 1-3 мм дълъг. Младите хора имат черен цвят, а възрастните - червеникаво-кафяви.
 • Основната отличителна черта на бълхите от други домашни паразити е скокът им. Те незабавно изчезват, ако се намерят и се опитват да хванат.
 • Друга характеристика на бълхите - тяхната дейност не зависи от времето на деня. Те хапят плячката си, когато гладуват, по всяко време на деня или през нощта.

Места в къща, където можете да срещнете бълхи

Бълхите не живеят постоянно в леглото. Там те се изкачват в търсене на храна. Те предпочитат изолирани места, например зад плинт. Те са привлечени от купчини боклук, животински отпадъци, пукнатини в дивана, където се е натрупал прах.

Бълхите не живеят постоянно в леглото. Там те се изкачи в търсене на храна

Откъде знаеш, че къщата е заразено бълхи:

 • Бълхи са кръвосмучещи насекоми, както и следи от техните ухапвания са много подобни на ухапване от други паразити.
 • Често хората дори не подозират, че имат бълхи в къщата си и отнемат ухапвания за следи от комари.
 • Ако не можете да проследявате визуално бълхите, тогава можете да откриете паразитите, като оставяте следи.
 • Когато в леглото, в кожа на животното или в дебрите на апартамента разкри бълхи изпражненията под формата на малка тъмна tochechek, така че бълхите вече са избрали дома си и е време да се мисли за това как да се отървете от тях.

Кои са бълхите, опасни за хората

Блъскащите ухапвания могат да причинят алергична реакция при човек. Това обикновено е силен сърбеж, зачервяване и подуване на мястото на ухапване. В особено тежки случаи могат да се появят симптоми: треска, главоболие, лимфаденопатия, може да има аномалии от централната нервна система.

Също така, бълхи са носители на опасни инфекциозни заболявания като язва, антракс, бруцелоза, хепатит, енцефалит, и много други.

Бълхи са кръвосмучещи насекоми, както и следи от техните ухапвания са много подобни на ухапване от други паразити

Какво да правим, ако имотът се спи с бълхи

При първите признаци на поява на бълхи в къщата, всички стъпки трябва да се предприемат, за да се отърве от тези паразити.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Можете да се опитате да направите това самостоятелно или да отидете на специализирани услуги.

  • Самоконтролът на бълхите трябва да започне с отстраняването на тези паразити при домашните животни. За тези цели има голям брой специални медицински и козметични продукти, които могат да бъдат закупени във всяка ветеринарна аптека.
  • След третиране на животното, е необходимо да носят яка antibloshiny че предотврати по-нататъшното появата на паразити.
  • Следващият етап е общо почистване в къщата. Първо, трябва да се отърси цялата постеля, почистване и дезинфекциране тепиха за домашни любимци, за да премахнете праха и замърсяванията от пукнатините на дивани и легла, измийте всички кътчета в апартамента.

  С незначително замърсяване на жизнено пространство от бълхи тези мерки са достатъчни, за да се отървете от насекомите.

  Как да се отървем от бълхи при животните (видео)

  народни средства за борба с бълхи

  Ако положените усилия не бяха достатъчни, за да края да се отървем от бълхи не е възможно, е необходимо да се използват специални инструменти, за да помогне на експулсира паразити от дома ,

  Пелинът и тансетът се използват като най-разпространените народни средства за борба с бълхите. Втулки за тези растения се поставят на място, където най-вероятно да живеят бълхи: животни под дивана, под дюшеци или просто разпределени равномерно из апартамента.

  Този метод на борба е най-екологичен и безопасен. Единственият недостатък на народните средства е тяхната ниска степен на действие. Най-често пелин и танц се използват за превантивни цели, след пълна дезинфекция на помещенията с химикали.

  След третиране на животното от бълхи, кърлежи, е необходимо да се сложи antibloshiny яка, че се предотврати по-нататъшното появата на паразити

  Борбата срещу бълхи със специални средства

  В сухо горещо време, бълхи се размножават и да се разпространят бързо и често хигиенни и народни средства за борба с паразитите не е достатъчно. Тогава използването на специални лекарства, предназначени за унищожаване на насекоми ще помогне. Най-удобните при употреба са аерозолните контейнери.

  • След общо почистване на помещения, е необходимо да се обработи химикали, особено внимателно разпръскване в областта на максимално натрупване на бълхи.
  • Прозорците, прозорците и балконите трябва да бъдат затворени.След обработката стаята трябва да бъде оставена за всички.
  • Когато ефектът на лекарството свърши (това е посочено в инструкциите), апартаментът е добре проветряван.
  • Повторното третиране се извършва 5-7 дни, за да се изключи по-нататъшното възпроизводство и разпространение на бълхи.

  Химикали доста ефективно се борят срещу насекоми и стриктно спазване на всички точки на инструкциите за употреба, има добър шанс да се отървем от бълхи постоянно.

  Възможно е да се хареса на санитарно-епидемиологични станции и специализираната служба, занимаващи се с унищожаване на насекоми в домове и апартаменти

  Недостатъците на включват валидността на различни средства (от няколко часа до няколко дни) и наличието на специфична миризма, които могат да се съхраняват в апартамента няколко дни.

  Ами ако не може да донесе бълхи притежават

  Ако всички усилия не успяха, или няма желание или способност да се справят с бълхи сами по себе си, можете да се свържете с хигиенни и епидемиологични станции и специализирана служба, занимаващи се с унищожаване на насекоми в домовете и апартаменти. В договореното време специалистите ще дойдат на този адрес, който ще извърши дезинфекция на помещенията. Единственият недостатък на тази услуга е, че тя се плаща.

  Борбата срещу бълхите в апартамента (видео)

  Борбата с бълхите може и трябва да се извършва по различни начини и методи. Елиминирането на тези паразити от леглото ще спести от много сериозни последици, които могат да възникнат след ухапването на това насекомо.