Клопи-солдатики: у чому їх шкода і як від них позбавитися

Грудень 2018

Відео: как избавиться от клопов за 3 минуты, уничтожение (Грудень 2018).

Anonim

Това бръмбар не е изложена на риск за хората и често се установява в родния си Ние всички знаем, тези малки червено-черни буболечки, които обикалят нагоре и надолу по стволовете на дърветата и се промъкват в пукнатини. Това са малки насекоми, с дължина около 11-12 мм, принадлежащи на видовете червенокрилови крилати. Те обичат да се събират в големи колонии, те се размножават много бързо, така че ако намерите няколко индивида във вашата градина - бъдете подготвени за нашествието им. Благоприятно за тях е климатът на Евразия и умереният пояс на европейския континент, нашите географски ширини са удобни за живеене на тези дървеници. Ако повечето от растителните цветя са паднали преди срока и самата тя е започнала да умре - вероятността да бъде повредена от този вредител е много висока.

Какво прави вреда бъг-войник

Тези насекоми, буболечки, войници, хранене на растенията сок като плевел и градински култури.

Размножаване, насекомите снасят яйца в стъблата на растенията, изсмукват соковете. Особено тези бръмбари не харесват градинарите, които отглеждат елитни сортове грозде. Тези дървеници се хранят със сок от всякакви култури, така че те могат да се считат за сериозни вредители.

Мнозина подценяват опасността от войнишки бъги, тези насекоми в големи колонии могат да причинят значителна вреда на овощните култури.Трябва да се помни, че по-голяма щета от своя страна не донесе дървеници и техните ларви, и да вземат мерки за предотвратяване на възникването им в областта

Също така, те могат да причинят значителни щети на младите филизи, които все още не разполагат с достатъчно жизненост. Например кълнове от цвекло, копър или други градински растения почти веднага умират от този вредител. Ако забележите върху главите на зеле и моркови черни точки листата са сухи и се виеха, това означава, че растенията са засегнати от вредителя по-късна дата.

Най-безобидният начин е да събирате бръмбари на ръка. Въпреки това, този метод е ефективен в малък район с няколко грешки

Въпреки че не е умрял, но реколтата може да се очаква в два пъти по-малко от обичайното.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Как да се отървем от този вредител

Помислете за контрол на вредителите трябва да бъде през пролетта, когато те не са причинили значителни щети на камиони култури като чадър растения са убити от бъг-войник почти веднага.

Помислете за контрол на вредителите трябва да бъде през пролетта, когато те не са причинили значителни щети на камиони култури като чадър растения са убити от бъг-войник почти веднага

Има няколко начина, за да се предотврати появата на тези бръмбари:

 • Кацане зеленчукови култури от люцерна, бобови растения, треви и плевели, които периодично трябва да косите като често грешки снасят яйца в тези растения.
 • Ако знаете, че ще срещнете този вредител, се препоръчва да засадите цимфигуе в градината (в хората, наречени klopogonom).
 • Уверете се, че на мястото не се намира разлагаща се дървесина, тя може да служи като отличен подслон за ларвите на бръмбарите.
 • Ако все още се появяват бъгове на вашия сайт, тогава можете да използвате химикали, за да се отървете от тях. Един от най-ефективните е наркотикът "Банкол". Спрей растенията съгласно инструкциите: 5-7 ml / 10 l вода.
 • Ако решите да използвате наличните средства в борбата срещу вредителите - можете да използвате сапунен разтвор (около 300 грама сапун трябва да се разтварят в 10 литра вода).
 • Също така в екстремни случаи можете да използвате инсектициди: acaru, actellik и carbofos. Преди употреба прочетете инструкциите и следвайте посочените дози химикали.

Можете да научите за начините на борба с мравките.

Тези насекоми, дървеници, войници, хранене на растенията сок като плевел и градински култури

Bug-войник (видео)

Традиционните методи за борба

Ако искате да се отървете от вредителите по-щадящи методи за почвата и растения, тогава народните методи ще стигнат до помощта. Най-безобиден начин - събирането на бръмбари с ръце. Този метод обаче е ефективен в малка площ с малък брой бръмбари. Струва си да се отбележи, че методът не е за мързеливи, тъй като ще отнеме няколко дни, за да се повтори процедурата.

Особено тези бръмбари не обичат градинари, които отглеждат елитни сортове грозде

Има и редица напълно сигурни средства за пръскане:

 • воден разтвор на пепел е
 • вливане на лук кора
 • разтвор горчица

Уърт да знаете дали дървесните бъгове в апартамента са опасни.

Тъй като тези методи са напълно безопасни за растенията, възможно е независимо да се регулира концентрацията на разтворите (в зависимост от тяхната ефективност).

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Тези грешки се хранят с сока на всяка култура, така че те могат да се разглеждат сериозни вредители

  Можете да научите повече за използването на пелин, за да се справят с дървеници.

  Този бръмбар не носи опасност за човека и често не се установява в дома му. Мнозина обаче подценяват опасността от бъгове на войник, а тези насекоми в големи колонии могат да причинят значителна вреда на овощните култури. Трябва да се помни, че по-големите щети не са причинени от самите дървеници, а от ларвите им и от предприемането на мерки за предотвратяване появата им на мястото. Препоръчваме ви да научите как да спасите апартамент от Prusak.