Чи здатні клопи кусати домашніх тварин (кішок, собак, курей)?

Грудень 2018

Відео: LITERATURE: Franz Kafka (Грудень 2018).

Anonim

Легло грешки в домовете ни паразитират само върху човека - си хобот, адаптирани за пиърсинг достатъчно тънка и мека кожа. Само в "най-трудното" за домашни любимци, когато хората напускат помещенията за доста дълъг период, бъговете хапят домашни животни.

Като цяло, обаче, че е неестествено за поведението на дървеници - дори възрастни паразити с дългите си хобот едва пробиват кожата на животните, както и малки ларви в повечето случаи и не могат да се хранят най-малко при кучета и котки.

Въпреки това, някои бъгове на домашни любимци са доста способни да доставят бъгове.

Преглед

"Не можех да разбера защо ми тяло плъх се появи кървене рани. Мислех, че е стафилокок, но обикновено само предизвиква гнойни рани. И ето го жили, че самото животно е и нулата. Само след няколко седмици по-късно разбрах, че съм някой започна да хапе оказа -. бъгове банална легло беше изненада, че те имат една хапка плъх, мислех, че те са само хората пият кръв Очевидно те са някъде близо до клетките първоначално се заселили .. и беше по-близо до нея, отколкото преди леглото ми.

Саша, Москва

Може би единствените домашни любимци, които страдат от дървеници, са не по-малко хора, отколкото птици (включително пилета).

Техните меки, тънки кожи също са на разположение за пробиване на пробокса с пробос, като човек, и паразитите успешно го използват.И те могат да живеят пилетата колкото успешно, колкото човешкото обиталище.

Грешки при пилетата: какви са опасните и как да се справят с тях?

Пилешки буболечки в природата не съществуват. Курей ухапе или бъгове на леглото, атакувайки човек, или други паразити, които собственикът на птицата може да обърка с дървеници. Например, бълхи.

На снимката по-долу има "пилешки бъги", които се придържат към очите на птицата. В действителност, това е типичен пиле бълхи, характеризираща се с дървеници малък размер и склонност да се яде по време на светлата част на денонощието:

дървеници имат пилета паразити са редки, но ако те се появяват в кокошарника, бързо го колонизират и нанасят големи щети на кожата на птиците. Сами хапещите насекоми силно загрижени за птици, както и по време на масови атаки са намалели кокошки-носачки, те са по-бавни, за да наддават на тегло, може да има млад Замора. Освен това пилетата непрекъснато извличат пера на места, където се чувстват сърбеж от ухапвания и в резултат на това декоративните птици губят видимия си външен вид.

В някои случаи на грешки може да доведе до това, че кокошката заради постоянните атаки на насекоми оставят своя снасяне на яйца, дори при сравнително късни етапи на инкубация.

буболечки кокошарника крият в пукнатини и всякакви тъмни тесни места: между клетките и техните съвети в стените, под носилката слой, кацалки и гнездата. Те обикновено хапят птици през нощта, но следобяд могат да излизат на лов.

През зимата летвата на леглото обикновено преживяват температури до минус 10 ° С и затова почти винаги зимен сън точно там.

Забележка:

По същия начин, дървеници могат да паразитизират домашни домашни птици, от канарчета до бисери. Само водолюбивите птици (патици, гъски) са добре защитени от тях с доста плътна кожа.

За да се отървете от дървеници в пилета, птици, се отстранява от курника и в стаята, всички повърхности са обработени трих или малатион в същите концентрации, в които тези средства се използват в жилищни помещения.

След това се извършва цялостно почистване: изхвърлят се отпадъци и боклук, всички клетки и корита се измиват, стените се почистват. Това лечение трябва да се извършва два пъти с интервал от 10-14 дни.

Грешки при котките и кучетата

Бъркането на кучетата ухапва тези животни много рядко - котките и кучетата имат твърде дебела кожа и плътна вълнена покривка.

Независимо от това, буболечките хапят котки, когато една седмица или двама души да напуснат стаята, а животното грижат съседите - поради липса на друг източник на прясна кръв, дървеници са просто принудени да атакуват на животните.

Ситуацията с бъгове и кучета е подобна - само от време на време паразитите могат да ги хапят поради липса на друг източник на храна. В този случай, бъбреците на леглото обикновено хапват кучетата само през нощта и само частите на тялото с най-меката кожа.

Преглед

"Нашата Toya започна постоянно да хапят някои паразити. Мислех, че е на легло бъгове, много се страхувам, че бяхме преместени. В ушите му винаги бяха подутини по ухапвания по врата. Те взеха в клиниката, там те казаха, че не е дървеници и акари, и той ги хваща на улицата. те казаха да си купите специален нашийник или намажете го хвърля изсъхват, че отблъсне кърлежи. и между другото, на ветеринар каза, че буболечки куче легла не хапят най-малко. "

Виктория, Иркутск

Ако бъдат констатирани "бръмбари" и при котки и кучета в следобедните часове, но все пак в много големи количества - това със сигурност не е на бъгове. Шансовете са паразити върху животното - акари, които имат приблизително същия размер, но различен брой крака (от грешки техните 6 кърлежи - 8), цвят (акари обикновено сиво, зелено или черно и грешки кафяво) и липсата на кръстосани ленти върху тялото. В допълнение, бъбрекът на кучето, когато се намери, винаги се опитва да се оттегли и акарата, прикрепена, е неподвижна и изглежда като малко растеж по кожата.

За да се обърка бъгове с бълхи изключително трудно - бълхи са много малки и са в състояние да скочи. Дървеници също работят като хлебарки, а не могат да скачат.

не се изисква специална защита на котки и кучета от бъговете: паразитите ги атакуват много по-малко от един мъж. В съответствие с това е необходимо да се унищожи бъговете в стаята, в която те гнездят, а не домашни любимци.

Кой друг хапят дървеници?

дървеници първоначално насекоми процъфтяващи на дребните бозайници в техните дупки и гнезда. -често, отколкото Още не е в природата на буболечките се установят в дупки на малки гризачи, лалугери и насекомоядни животни. Тук те винаги имат достъп до храна.

Но много по-привлекателна за бъгове колония от прилепи - минимална, тъй като тези прилепи има няколко области на тялото, които не са покрити с козина. Тя е за тези сайтове и дървеници захапка.

В допълнение, пещерата, в която живеят колонии от прилепи имат по-стабилен климат, отколкото на всяко друго място в природата, дори дупки на гризачи. И така в леглото бъгове са истински рай: изобилие от храна, постоянна температура и най-малко естествени врагове.

Интересно е да

Най-известните "Klopova" пещерите са пещерите в Туркменистан - е най-големите известни колонии на някои редки видове прилепи. Дървеници в тях толкова много, че понякога те доведе до масови Замора летливи новородени кученца.

Какви са бъгове вредни за бозайниците и птиците?

Като цяло, различните видове грешки, които могат да хапят човек или домашно животно в природата много.

  • Например, във вода на кучето случайно могат да хапят Gladyshev или вода скорпион - това е и буболечки.
  • Понякога животно се улавя от ухапване от хищник. Въпреки това, такива случаи са налице, само когато животното случайно наруши бъг, например, стъпвайки върху лапата си или наранява, ulegshis на тревата.

Проблеми, които паразитизират постоянно, са по-опасни за домашните любимци. Повечето от тях са в семейството на хищните бъгове. С редки изключения, тези насекоми не се заселват в човешкото жилище, но могат да атакуват животно, което почива на улицата.

В нашите географски ширини има малко хищници и те не представляват особена опасност за домашните животни. Но в тропиците тези паразити носят много опасни болести, включително смъртоносната болест на Чага, и затова по време на пътуването си те трябва да бъдат пазени от себе си и да предпазват своите четирикраки приятели от тях.

Как да се отървем от дървеници - практически съвети

интересно видео: дървеници и техните ларви хапе човек