Укуси постільних клопів у дітей

Лютого 2019

Відео: Признаки заражения постельными клопами, где искать и как уничтожить (Лютого 2019).

Anonim

Bites от дървеници в децата и да причини сериозни влошаване на реакцията са редки, ограничен, като правило, типичната зачервяване и малки тюлени в сайта на кожата пункция. Като правило децата лесно понасят атаките на тези насекоми, изпитват само сърбеж, като комари. Снимката показва как изглежда пресни хапки от дървеници в едно дете с мек лезии

Но в тези няколко случая, в които тялото на детето реагира на дървениците хапят рязко, реакцията може да бъде изключително силен. Ето защо родителите трябва да знаят какво да правят, ако ухапан от дървеници и дървеница ухапване прилича на дете изобщо.

по-опасните грешки ухапвания за деца

Основната опасност от ухапване на дървеници за деца е появата на алергична реакция на увреждането на кожата. Ако детето не се поръсва с ухапване от комар, ухапване от дървеници и след него, най-вероятно, не obneset обрив. Въпреки че няма ясна връзка: секрецията на слюнчените на тези насекоми е различен и имунната система на тялото на детето ще реагира на тези вещества по различни начини.

Спецификата на ухапвания от дървеници е, че при ухапвания от насекоми по няколко пъти в едно хранене, оставяйки следа от добре различими ухапвания. Обикновено при разглеждане на природата на кожната лезия, тя се разбира добре при ухапване на бъговете. На следващата снимка показва добре характерния облик на хапещите насекоми под формата на запис:

Разбира се, когато има множество ухапвания те причиняват по-силен сърбеж в детето.Това е особено вярно за бебета и деца от първите години от живота: бъбреците в яслите, дори и в малки количества, не позволяват на бебето да спи, той постоянно крещи и се обръща.

Алергичната реакция на ухапване на бъбреци се проявява в увеличаването на областта на зачервяване, външни обриви и сърбеж дори върху ненарушените области на кожата. Самите ухапвания докато запечатан, стават трудно с ясно различими запушалка кръв в центъра:

значително по-малко - в редки случаи - може да се прояви генерализирана алергична реакция. В този случай е възможно възпаление и разширяване на лимфните възли, треска, главоболие и храносмилателни смущения. Има подобни симптоми при деца, особено чувствителни на ухапвания от насекоми.

В някои случаи ухапвания от домашни плочки при деца причиняват:

 • анемия на желязо-дефицит - само няколко случая на такава реакция са автентично регистрирани. Във всички тези случаи, детето е бил ухапан от дървеници в много големи количества, както и размера на загуба на кръв и влиянието на ензими от слюнката на насекоми нарича промяната в общия състав на кръвта.
 • Анафилактичният шок е екстремна степен на алергична реакция, свързана със загуба на съзнание, силно подуване, нарушено функциониране на вътрешните органи.
 • Инфекция на местата за хапване. Трябва да се помни, че самите бъбреци са носители на причинителите на много болести, те никога не ги предават на лице, което е ухапан. Поне през цялата история на медицината, такива случаи не са записани. Инфекцията възниква в резултат на факта, че сърбящите ухапвания се надраскват с нокти при миене и бактериите се вкарват в раната от мръсни пръсти.

Ухапвания от дървеници почти винаги възпрепятстват децата да спят и почиват нормално. На впечатлителни децата да осъзнаят, че мечтата на някой може да хапе или какво насекоми са в леглото, може да бъде причина за кошмари и потиснато настроение.

са особено опасни грешки в детска градина: тук, в един заразени помещения, те могат да хапят десетките деца - особено през зимата, когато се стъмва рано и дневни грижи остава в градината до вечерта.

Спомнете си:

Кошмар, ние вече на втория ден донесе малка от детската градина всички ухапан. И учителят дори каза така саркастично, казват те, никой от родителите не се оплаква. Вече е написал изявление в ЕЕН и докато не получа уведомление от тях за обработката, вече няма да взема детето там.

Катрин Slobodyaniuk

Хапе други видове грешки могат да бъдат още по-болезнено, но никога не е много. Само живеещи в тропическа Америка, целувките атакуват няколко парчета и носят причинителя на смъртоносната болест на Чага. Но в нашата страна те не се срещат.

Обработването на ухапвания от дървеници: медицина и народни средства

Знаейки какво да правите, ако ухапан от грешката, можете бързо да освобождава силен сърбеж от ухапвания и осигурява достатъчно данни за бързото изчезване на самите хапки. Съвети за работа с няколко хапки:

 • , ако тежка реакция към ухапванията там, просто да ги избършете със студена вода и сапун или алкохол. Това ще облекчи сърбежа и ще предотврати инфекцията на раната.
 • В случай на силна болка и възпаление детето трябва да получи антихистамин. Универсално лекарство е Fenistil на капки - може да се дава на деца от всички възрасти.Балсамът също е добър. Децата на възраст над две години могат да дадат една четвърт от таблетките Suprastin, Tavegil или Dimedrol.

 • Ако температурата се повиши, бебето трябва да получи антипиретик и да получи много течности.

Можете също да използвате мазила от ухапвания от насекоми.

Във всеки случай, ако температурата след ухапване на бъговете продължава да се увеличава или детето се развива, трябва да се покаже на лекаря.

Народните средства за защита от ухапване на бъгове включват отвара от лайка и разтвор на сода за хляб, които са размазани от самите места за хапване. Известна е и известната звезда от съветските времена, която все още се произвежда от виетнамци. Трябва да се помни, че народните лекарства за ухапвания от бъгове са предназначени само за външно лечение на кожата и със сериозно повишаване на температурата или отока няма да помогнат.

Сякаш ухапан от дървеница-reduviidae или някой от водни буболечки, едно дете може да бъде много богат и болезнени подутини, които са лесно да се обърка с ужилване на пчела. За странични ефекти, същите средства трябва да се използват като при ухапване на бъбреците.

Към бележката

Никой не може да разбере как да се отърве от ухапвания на кожата: ако кожата реагира на ухапвания, след няколко дни тези точки ще бъдат ясно видими на тялото. Най-добрият начин да предотвратите появата на нови е да започнете унищожаването на дървеници, колкото е възможно по-бързо, и ако това се случи на пътуване, сменете хотела.

Видео: бъгове за пиене на кръв

Важно е да започнете да използвате всички средства възможно най-рано. Ако измиете ухапвания от дървеници с студена вода веднага след пробуждането, те най-вероятно няма да започнат да набъбват.И антихистаминовите лекарства, взети навреме, ще гарантират липсата на подуване и разширяване на лимфните възли в детето.

На снимката по-долу показва пример за умерен алергична реакция при дете хапки от дървеници:

Как да се определи, че детето е бил ухапан само бъгове

Въпреки факта, че ухапване от насекоми, се третират като едно цяло при деца еднакво, в случая на ухапвания Бъговете винаги трябва да знаят точно какво кълцат. Ако направите грешка и отпишете всичко за комарите, тогава детето ще бъде обречено да страда всяка вечер.

Преглед

Никога не съм мислил, че тези паразити могат да живеят в апартамента ми. Когато детето започна да се сърди, той съгреши във всичко: алергии, недохранване, детска градина. Двама лекари на дерматолог ни закараха в офисите, подозираха, че и варицелата, и рубеолата, но не казаха нищо конкретно. И синът буквално не можеше да спи! Но какво ще каже едно едногодишно бебе? Срещнах няколко насекоми няколко пъти в апартамента, но дори не подозирах, че това може да са буболечки. И само един лекар в платена клиника каза точно, че бебето е ухапан от насекоми. И когато съпругът на къщата обърна одеялото в детско креватче, почти се изплюх. После почти се отрови, докато бяха отровени с дихлорвос. Но сега, поне е спокойно: този зъл дух не е у дома, а бебето спи нормално.

Alla, Калининград

Основните признаци на дървеници ухапвания са

 • ясно видими вериги от три или пет хапки от всеки
 • поява на ухапвания през нощта или сутрин, почти винаги - в удобно легло
 • сърбеж, но не болка
 • местонахождението на ухапванията е предимно върху онези части от тялото, на които не е имало дрехи по време на сън.

На снимката се вижда ясно песни от ухапвания:

дървеници ухапвания други по-малко специфични и по-лесно да се бърка с жилото на оси или паяци.Определението, че ухапване на друг тип бъг не е толкова критично: тези насекоми ухапват рядко и в изключителни случаи.

Но ухапванията на леглото на леглото са по-лесни за предупреждение, отколкото да страдат след лечението с детето. Ето защо, в крайна сметка - някои съвети за това как да се изчисли наличието на бъгове в стаята:

 • миризмата на леглото на леглото. В стаята, където се крият, можете да уловите лека миризма на кисело малини или коняк.
 • На леглото, случайно смачкано през нощта, буболечката оставя кафяви петна.
 • Преди да спите в стаята, проверете долната страна на матраците на всички легла. Обикновено, ако в стаята има леговища, на матраците може да намерите няколко насекоми.

Ако такава проверка не разкрива наличието на дървеници, тогава детето може да остане тук за през нощта. В най-лошия случай на ухапвания следващата сутрин ще бъдат малко.

Как да изберем правилната услуга за унищожаване на бъгове

Добър пример за това, как ухапване на бъбреците