Як кусається постільний клоп?

Грудень 2018

Відео: Как кусает постельный клоп (Грудень 2018).

Anonim

Всяко насекомо кръвотечение има свои собствени хранителни навици. И бъговете на леглото тук не са изключение. В действителност, тъй като дървениците хапят, и какви ефекти да предизвика техните ухапвания, има много специфични детайли, които са не само спечели тези насекоми универсален омраза, но и привлякоха вниманието на учените.

ухапване анатомия: дървеница храна под микроскоп

дървеница е специално пригоден за доставка на кръв устройство пиърсинг-смучене, което беше два от челюстта. Целият орган изглежда като малка остра тръба, достатъчно силна, за да пробие кожата на човека, но не може да пробие кожата на кучето. Ето защо, при големите домашни животни бъговете не са паразитни. И въпросът дали хапят бъгове, си струва да се отговори, че има по-голяма вероятност да бъдат убодени.

Самият пробисцис, извън процеса на хранене, притиска насекомото към долната част на цефалотора, което го прави невидим. Леглото на леглото и някои от близките му имат дори специален жлеб на цефалостар, който действа като специална ножница за имп инжектирането.

По време на ухапване бъбрекът пробива кожата с пробиоцис и се опитва да ги достигне до кръвоносните съдове. Когато той успя да (и благодарение на способността да усетите трусове на кръв в капилярите го прави художествено), паразит е гадно 1-1, 5 мл кръв.

грешка на хобот има два канала - един за смучене кръв, а втората - да се вмъкват в слюнката на раната, като действа като аналгетик. В резултат на това, възрастни легло бъгове хапе безболезнено за тяхната жертва.

След като получи такава част от кръвта, насекомото се придвижва на няколко сантиметра по тялото и отново повтаря цялата операция. Така че паразитът произвежда поредица от 3-6 ухапвания, по време на които абсорбира до 7 μl кръв. Тази част надвишава теглото на възрастни насекоми почти два пъти и е достатъчно за седмица или половина храносмилане и почивка.

В резултат на това грешката се захранва веднъж на всеки 7-10 дни. Но колко често хапят хапки, зависи от техния брой в стаята - в силно заразен апартамент човек може да разчита на тялото повече от 500 хапки сутрин.

Ларвите от дървеници се хранят по-често и на по-малки порции. Най-малките от тях трябва да се хранят почти ежедневно. Интересно е, че ларвите, когато те захапка не се въвеждат в слюнката на раната, и сърбеж започва да се чувства човек повече в храненето насекомото.

Като цяло, бъговете, които хапят хората, не винаги са паразити. Известни са големи отровни бъгове, хищници, хранещи се с други насекоми. Те имат същата провокация като братята легла, с помощта на които смучат съдържанието на жертвите си. С една и съща proboscis те са в състояние да хапе човек по време на защита, което ще доведе до силно дразнене, понякога - възпаление и признаци на обща опиянение. Сред тропическите хищници са известни видове, които представляват преходен етап между хищници и паразити - освен че ядат други насекоми, те могат да консумират кръв от големи животни, включително хора.

Симптомите на ухапване: как да се различи ухапване дървеница ухапвания от други насекоми

ухапвания от леглото въшки ухапвания често са объркани с други насекоми. Ако няма достатъчно ухапвания, тогава те могат да се объркат с комарите. Макар че точно как бият ухапвания на леглото, е достатъчно лесно да им се даде, а ухапването им лесно се различава от ухапването на други насекоми.Основните отличителни белези на ухапвания от леглото на леглото са:

  • поредица от ухапвания. Поради факта, че червата похапва кръв от няколко рани, тя оставя някаква "пътека" на ухапвания;
  • броят на самите ухапвания. Плоските буби живеят в неорганизирани клъстери и за една нощ няколко насекоми захапват наведнъж;
  • Време на нощ. Следобедните буболечки са неактивни.

Обикновено след кожата на мястото ползува дървеници ухапвания възникнат въз основа на дразнене и сърбеж, които обикновено са в рамките на няколко часа. И само в редки случаи ухапванията на бъгове могат да бъдат наистина опасни.

Какво е опасно ухапване на бъгове?

Най-сериозните последици от ухапване на домашни бъгове са възможните алергични реакции. В случай на висока чувствителност към ензими, въведена от ухапване от дървеница дори може да възникне анафилактичен шок, обаче, известни на историята само няколко такива случаи. Обикновено опасността от ухапване на бъгове не надвишава ухапване от комари.

Бебетата не са носители на патогени на човешки заболявания. Въпреки, че някои изследвания и да потвърди наличието в тялото и в тялото домашни дървеници разнообразие на патогенни бактерии на инфекциите всяко заболяване чрез ухапване от дървеници не са известни в историята на медицината.

В някои случаи след ухапване дървеници дома, жертвата може да се появи за дълго време не минава кожен обрив. Въпреки това, много по-често и по-специално - самите жени насекоми, пълзящи на леглото причинява травма и страх от сън. В допълнение, поради невъзможността да спи, когато постоянно досаждат бъгове са претърпели спад изпълнение и цялостното здраве се влоши.

Понякога ухапванията не могат да се излекуват от дълго време и след няколко дни започват да се разболяват, да се разболеят, те се източват от тях. Това вече е недвусмислен знак, че когато се пече в раната, е настъпила инфекция. В този случай трябва да посетите лекар.

Кога и кого халчетата хапят по-често?

Грешките хапят почти винаги през нощта и рано сутринта. Проведени са специални проучвания, за да се отговори на въпроса дали хапят бъгове през деня и се оказа, че пиковата активност на паразита пада върху предусочността - от 3 до 7 часа сутринта. Ярката част от деня, насекомите се крият в приютите.

Самата светлина е, макар и не силна, а възпираща за бъгове. По принцип те също могат да бъдат хранени със светлина, особено сутрин, но през този период честотата и броят на ухапвания намалява и насекомите се опитват да се скрият в приютите си.

Въпросът дали всички хапки хапят, можем категорично да кажем: да, всички хора. И популярното мнение, че те се притесняват по-малко от мъжете, и още повече - че хапенето селективно носители на определена кръвна група, са погрешни. И затова.

Мъжете поради по-гъстата кожа не винаги усещат ухапвания от бъгове, особено ако те са малко. Освен това, бъбреците на леглото най-привлечени от миризмата на кръв. При жените, с тънката им кожа, миризмата на кръв от съдовете се разпространява по-бързо и по-бързо, а паразитите най-напред го усещат.

Няма връзка между честотата на ухапвания и кръвната група: само носителите на първата и втората групи обикновено са по-големи и поради това може да се създаде погрешно впечатление, че има по-голяма вероятност да страдат от буболечки.

Кожните зони, в които се ухапват бедрата, най-често се срещат на гърба, краката и ръцете. Те обикновено остават отворени в съня си.Инсектите лесно се подслоняват под дрехите си, но предпочитат голи части от тялото. И ако са се появили ухапвания от тялото, има смисъл да се провежда лечение за ранно изцеление и облекчаване на сърбежа.

Лечение на ухапвания от бъбреци

Ухапвания трябва да се лекуват само когато обривите и локалните възпаления, които се появяват на сайта им, не преминават в рамките на два до три дни или причиняват твърде силна болка. След това трябва да бъдат лекувани:

  • с всяко лекарство или тинктура, съдържащи алкохол, за облекчаване на синдрома на болката;
  • Вземете Suprastin, Diazolin, Dimedrol или друг антихистамини като избор. Това ще помогне за облекчаване на възпалението;
  • Изплаквайте ухаените области на тялото с топла вода и сапун;
  • Отнасяйте ухапвания с успокояващи мазила или натурални масла: ела, масло от чаено дърво, морски зърнастец.

В никакъв случай не можете да надраскате ухапванията. Самите рани се отварят и съществува риск от навлизане в инфекцията. С развитието на генерализирана алергична реакция човек трябва да използва антиалергени, които са били взети преди и познати на всеки човек и да се консултира с лекар.

Как да се предпазите от ухапване на бъгове?

Най-надеждният начин да се предпазите от буболечки е да дезинфекцирате напълно жилището. Днес за такава процедура производството произвежда голям брой химически продукти, но още по-надеждна и ефективна ще бъде дезинсекция от специални професионални бригади.

Важно е да разберем, че буболечките са мобилни същества. Тяхната изгонване от апартамента им няма да даде пълна гаранция, че те са в него никога няма да се появи: от съседите вентилация, а през лятото - на външните стени на къщата, те могат лесно да се премести в апартамента отново.Поради това е по-добре дезинфекцирането на вредителите по организиран начин за няколко апартамента.

Отделно, трябва да се каже за пътници. За какво да правите, ако хапете бъгове в евтини хотели, се казва почти във всеки пътеводител. Въпреки това тези инсекти продължават уверено да развалят най-романтичните вечери на собствените си пътувания.

За да избегнете неприятни ентомологични екстази, първо трябва внимателно да разгледате стаята, в която планирате да пренощувате. По принцип, ако не са намерени легла и матраци или техните яйца, тогава в тази стая вече можете да прекарате нощта. За да се осигури защита от ухапвания, ще бъде достатъчно да се поставят краката на леглото в басейни или чаши с вода - това ще бъде непреодолима бариера пред паразитите. Също така ще бъде добре да бъдете поръсени с много дезодорант преди лягане: за една нощ такава мярка ще изплаши повечето не особено гладни насекоми. Въпреки това, ако прекарате повече от три дни в сън, гладни бъгове игнорират отвращението от силни миризми и ще дойдат да се хранят заедно. Ето защо най-добрият начин да се предпазите от бъгове по време на пътуването ще бъде изборът на не най-евтините и мръсни хотели и хотели.

Как да се отървем от бъговете веднъж завинаги