Фотографії укусів постільних клопів

Грудень 2018

Відео: Укусы постельных клопов на людях и детях (Грудень 2018).

Anonim

Bites от дървеници се характеризират с факта, че в повечето случаи те са объркани с други ухапвания от насекоми, различни кожни обриви и дори наранявания, но за истинската причина за да започне да се мисли в последния завой.

В този случай, за специалист ентомолог, ухапването на бъговете е доста лесно да се разпознае, тъй като има подчертана специфичност.

и жителите на града апартаменти и къщи на тази специфика страни е полезно да се знае, че на първо ухапване веднага разпознава паразита възможно най-скоро и да се предприемат действия за борба с тях. Надяваме се снимките, дадени в тази статия, да помогнат в това.

Забележка

Има случаи, когато ухапвания от леглото не могат да бъдат разпознати и объркани с варицелата и алергиите, дори дерматолози. Все пак, днес с такива поражения в болниците рядко се обръща внимание. Ето защо, за да знаете как да изглеждате ухапвания от леглото, това е желателно за всеки.

Как изглеждат ухапванията на леглото

Ухапвания от бъгове изглеждат като комари, но са малко по-болезнени и по-ясно очертани. От разстояние те изглеждат като кръгли червени отоци с тежки натъртвания в средата (виж снимката).

Главната особеност на ухапване от дървеници е тяхното усукване и мултиплициране. Характерно е, че по време на храненето всяко насекомо прави няколко пробиви на кожата, като изсмуква капка кръв от всяка дупка.

Ухапванията на един бъгове на леглото са разположени по една линия - повече от едно насекомо, така че не хапе.Характерни и броя на самите ухапвания - един паразит прави 3-5 пробиви на кожата на разстояние от 3-4 сантиметра една от друга.

На снимката по-долу, ясно се виждат характерните песни на ухапвания:

Бебетата се хранят, макар и не по организиран начин, но колективно. Ето защо, в повечето случаи на човешкото тяло сутрин можете да намерите голям брой червени отоци, разположени един до друг. Специфични грешки и "пътеки" са ясно видими тук.

Съвет

дървеница има десетки видове, но те хапят всичко за едни и същи, и разликите между тях не се виждат без микроскоп. И където човек ухапе тези насекоми, ухапванията им винаги изглеждат еднакви.

Но чувствата на човек от ухапвания са по-субективни и неравностойни. По правило възрастни мъже са по-малко чувствителни към такива ухапвания, а понякога те са напълно игнорирани (и не знаят как изглеждат). И зачервяването за сутринта вече е слабо видимо.

Често това е една от причините за инфекция апартамент дървеници вкъщи - паразити нападат апартамента, когато дадено лице те просто не обръщат внимание, а от апартамента далеч от съседна безпрепятствено.

Като цяло бъговете предпочитат да хапят само жени и деца. Те имат по-тънка кожа, по-близо до нея са кръвоносните съдове, които не са толкова осезаеми за миризмата на тялото, което може да запуши миризмата на кръв.

По-долу са дадени няколко снимки на ухапвания от деца:

Хората имат предразсъдък, че бъбреците са много селективни ухапвания. Това не е вярно, но мъжете за дървеници са наистина по-малко привлекателен източник на храна.

Преглед

"Моето бедно дете страда шест месеца с тези ужасни ухапвания.Не можех дори да подозирам, че тези същества могат да се появят в къщата. Всички дерматолози в града знаеха по име, и само една, след като проучи фирмата заяви, че е ухапване от насекоми.

Все още мислех, казват, каква глупост, какви насекоми в къщата през зимата. Но когато започнах да обръщам апартамент дихлорвосът, тези грешки обходени от всички пукнатини. И тогава, след две седмици болен, детето кашля, все едно, отрова. Но аз съм толкова се срамувам от това, че имам толкова много време, за да се даде на тези паразити го хапят … "

Оксана, Белгород-Днестър

Един дървеница възрастен, когато кожата се пробива и стените на кръвоносните съдове започва да влиза в тъканите и кръвта слюнка съдържа натурален анестетик. в резултат на това по време на храненето на вътрешното ухапване дървеница жертва обикновено не се чувствах, и сърбежът се появява само след резорбция на слюнка компоненти, след 15-20 минути след ухапването. насекоми от времето, времето за безопасно пенсионира хранене място.

интересно

Повечето Младият ларви на бръмбари (нимфи), приложени обезболяващи в ухапването не може и затова особено чувствителни хора могат да почувстват тяхното ухапване по време на хранене насекоми. Въпреки това, поради малкия размер на самата нимфа пробиване на кожата и стените на кръвоносните съдове тече доста гладко.

в снимката по-долу можете да видите ларвата, пиене на кръв:

Ако не надраскате ухапвания и не се справя вече няколко часа по-късно те потъмняват, зачервяване и подуване утихне, а до края на деня на мястото на пункцията са само една малка точка.

Независимо от това, ако апартаментът е заразено зле следните нощни ухапвания се появяват отново, а когато броят на вечер става значително не ги забелязват, е малко вероятно да успее тялото му.

Като правило бъбреците хапят отворени участъци от кожата и затова хапките обикновено се поставят на врата, ръцете, краката, брадичката. На гърба и отстрани, ухапвания се появяват по-често при хора, които спят без пижама.

Но въпреки че подробности за това как да изглежда бъгове ухапване легло, то е лесно да се бърка с други кръвопийци хапки или просто жилещите насекоми. Особено, когато няма твърде много такива ухапвания. Но можете да разберете как да различавате ухапванията на главните паразити и да ги различавате от ухапването на бъбреците на леглото.

Как да различаваме ухапването на бъги от ухапвания от други насекоми?

Начинът, по който ухапвания от леглото на леглото правят възможно разграничаването на ухапванията от ухапвания от други насекоми.

  • От ухапвания от комари и ухапвания от бълхи се различават по брой, групиране и присъствие в онези части от тялото, покрити с одеяло през нощта. Освен това ухапванията на бъбреците са по-болезнени и имат подчертан червен цвят.
  • В сравнение с ухапвания от кърлежи, буболечките и пукнатините, напротив, са по-малки и по-меки. В допълнение, ухапване от кърлежи се наблюдава най-често по време на храненето на членестоногите. Академията буквално накланя главата си в раната.
  • От ухапвания от малки оси и пчели, ухапвания от бъгове са по-малко болезнени. Ухапвания от дървеници само сърбеж, ухапване от ужилващи насекоми.

От инфекциозни обриви и алергии ухапвания на дървеници могат да бъдат разграничени дължи на наличието на всеки червен бум, макар и малки, но видими за невъоръжено око точка-отвор, през който да се хранят насекомите. Така че щателен и професионален дерматолог е малко вероятно да обърка ухапвания с обриви.

Освен това, си струва да разберем, че буболечките хапят само през нощта и почти изключително в помещенията.Ако ухапванията се появяват през деня или след като спят на килим на плажа, най-вероятно са причинени от други насекоми.

Какви са ухапванията на леглото?

Без значение колко се опитват учените, но това не беше възможно да се докаже, че бъгове ухапвания могат да съдържат патогени, които застрашават човешки болести. И това въпреки факта, че тялото на дървеници себе си, и най-вече техните изпражнения, понякога намери много опасни вируси.

Очевидно е, че в продължение на много милиони години еволюция са създадени механизми за защита на техните жертви. Те са от полза, че хората (храната) са здрави.

Все пак, човек може да реагира на ухапвания от бъгове:

  • Алергичен обрив, сърбеж и болка. В особено чувствителни хора могат да развият ангиоедем, треска, а в редки случаи - загуба на съзнание, и анафилактичен шок.

Съвет

алергична реакция към ухапване от дървеници в различна степен, се открива повече от 80% от хората на планетата.

  • Неволното надраскване на сърбежните рани може да доведе до увреждане на кожата, повръщане и възпаление.
  • Железен дефицит анемия. Изглежда изключително рядко, например, с редовното нападение на голям брой дървеници на малки деца.

Основният ефект от ухапване от дървеници е разстройство на съня, липса на достатъчна почивка и често психическо травма: шок за много хора е чувството, че мечтата на тялото им пълзи насекоми и не пиете кръвта им.

Малко за ухапване от други видове грешки

Сред бъговете всички постелки, не са единствените, които могат да хапещи хора. В допълнение към нощта на паразити в леглото болезнени ухапвания могат да причинят следните грешки:

  • nepidae - бъгове, наподобяващи истинските скорпиони, но живеят в езера, езера и равнинни реки.Ухапването на воден скорпион е много болезнено, но това е изключително защитна реакция на насекомо. Тези бъгове не се хранят с човешка кръв.
  • Гладиши - също водни буболечки, популярно наречени "водни оси". Техните ухапвания са много болезнени, но също така се произвеждат само в ред на самозащита.
  • Грешките са хищници, предимно в тропиците и се характеризират с ярки оцветявания и големи размери. Ухапвания от някои видове могат да бъдат фатални за хората. Тези бъгове се хранят с други насекоми и мекотели. Сред тях са преходни форми, които се хранят с човешка кръв. Например …
  • Триатотомите са известни целувки (кожната реакция на ухапването им изглежда като следа от силна целувка), носители на болестта Чага. От тази болест в тропиците на Южна Америка, повече хора умират всяка година, отколкото от малария или друго заболяване, причинено от протозои.

Въпреки това, всички тези видове бъгове, ако те хапят, само в естествено местообитание. В домовете, и още повече - в леглото, само леглото на леглото атакува човек.

Лечение на ухапвания

В повечето случаи не се изискват ухапвания от леглото. У дома тези ухапвания не заплашват нищо и с бързата и ефективна борба срещу бъговете няма да се повторят.

Въпреки това, при силна алергична реакция към ухапвания може да се наложи да се борите с алергични последици.

Лечението на ухапвания за пътници, които често са пренощувани в евтини пансиони и хотели, в които могат да се появят кръвопийци, става особено спешно. Понякога се случва ситуацията с невъзможността да се спазва хигиената на следващия ден след ухапване може да провокира възпаление и поглъщане.

Преглед

"В последния ден на Сулавеси вече в пристанището бяхме се установява в евтина къща за гости, така че нормалните апартаменти вече са затворени. Ужасно стая, пълнени с бъгове. Ние започнаха да хапят повече, преди да отиде да спи. Оставихме ключовете на леглото, взе нещата и отиде да спи на плажа … "

паша, Москва

във всички случаи, ухапване от дървеници, на първо място трябва да се измиват с топла сапунена вода, а след това намажете с алкохол.

Добър се показват всеки омекотяване и успокояващ мехлем: Afloderm, Menovazin, гелове на базата на прополис. Menovazin, между другото, ще ви помогне, ако имате алергия.

В тропическите страни в аптеките трябва да купуват всяка мехлем от алергии или ухапване от насекоми, те дават добър резултат.

Но най-добрата защита срещу ухапвания от бъгове е да унищожат самите насекоми. За да направите това, днес има много средства, но също така трябва да бъде в състояние да изберете сред цялото това разнообразие на оптимална наркотици.

В повечето случаи много добър избор да бъде доста мощен инструмент, дървеници Delta Zone, без мирис и безопасни за употреба. Важно е също така да се помисли, че ако грешки идват в стаята от съседи, е препоръчително да се направи съвместен гризачи, и в същото време.

Как са ухапване от дървеници и как да ги различи от ухапване от други насекоми вредители

5 правила за унищожаване на дървеници селекция услуга