Укуси тарганів: методи лікування та ефективні способи захисту

Грудень 2018

Відео: Calling All Cars: Curiosity Killed a Cat / Death Is Box Office / Dr. Nitro (Грудень 2018).

Anonim

Хлебарките - подразред на насекоми от Dictyoptera хлебарки поръчката или Blattoptera - насекоми от разред или Dictyoptera Dictyoptera. Бяха изследвани близо пет хиляди вида хлебарки. Тези насекоми могат да навредят на човек с ухапвания.

структурните характеристики на

Tarakanov - топлолюбиви и влаголюбиви, много мобилни насекоми, което води предимно нощни

Хлебарките имат плосък и овално тяло. Дължината на тялото може да бъде повече от десет сантиметра. Характеризира се с дъвчене на устата, които са оборудвани с много силни челюсти и остри зъби хитин.

Удълженият цир, състоящ се от много сегменти, е добре различим. Видът на стъпалото е оборудван с лапи, състоящи се от пет сегмента. Съвременните типове жени се различават напълно скрити овесители.

биологични функции

Женската черен хлебарка

Хлебарките са топлолюбиви и влаголюбиви насекоми. Благодарение на краката си, те имат високо ниво на мобилност, често водят нощен начин на живот. Храна за насекоми не е само растителни остатъци, но и компоненти от животински произход.

Хлебарите са увеличили издръжливостта . Някои видове могат да правят без храна повече от месец.Повечето видове имат високо ниво на устойчивост на радиация. Много видове се отличават със способността да летят.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Вредата за здравето на човека

хлебарка хапе места

Blattopteroz или Blattopterosis - термин, описващ паразити вредност за човешкото здраве. Максималното ниво на увреждане на характера на човека за синантропни хлебарки или Blattoptera . Сред тях са познати на повечето червени хлебарки или хлебарки на семейството Blattella германика, черни или Blatta orientalis, както и голямо разнообразие от видове Американска хлебарка Periplaneta Americana.

За хапки от хлебарки

Не всеки знае, че ухапването на хлебарки. Разбира се, ухапването на този бръмбар е доста рядко. Най-често те успяват да получат храна, която е свободно достъпна. Въпреки това, преди повече от петдесет години Американски учени Рот и Уилис регистрирани и убедително доказа почти двадесет случаи на хора, ухапани от тези насекоми.

хлебарка ухапвания предизвика дразнене, кожни лезии и подуване на

хлебарки по време на ухапване може да хапе или гриза малки участъци от кожата на шията, лакътя, както и на клепачите и пръстите съня човек. Тънката и чувствителна детска кожа страда особено лошо. В резултат на атаката на паразита в спящото дете може да се изяжда кожни частици в носа или по устните.Имаше случаи на хапещи насекоми.

Храна за хлебарки може да служи и различни разпределения на човешкото тяло. Те често се използват за насищане на слюнката на хората, остатъци от храната в областта на устата, изпускане от очите и екскременти.

Последици от ухапвания

Ухапвания от тези насекоми могат да предизвикат силно дразнене и силен оток. Хапки не само увреждат кожата , нарушават целостта на кожата. В раната се вкарва различна инфекция по време на ухапването. Наистина над раната, винаги се образува плътна коричка, която допринася за възпаление на кожата и околните тъкани. Такива рани имат свойствата на бавно изцеление.

Хлебарките могат да причинят алергии при хора

Dermatoznye често настъпват промени след ухапвания хлебарки, , принадлежащ към рода хлебарка, Cucaracha или Cancrelat . Хлебарки Американски или египетски предизвикват ерозивни промени в кожата, които обикновено са съпроводени от силна болка. Мястото на ухапване е покрито със серумна или гнойна кора. Микроорганизмите от броя на пиокоци, които са попаднали в ерозия или папулоефекти, стават причина за вторична инфекция на човешкото тяло.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  терапии

  Ако на сутринта се намери на кожата на марките от ухапвания, оставени от насекоми, е необходимо да се опитаме да ги разграничи. За да направите това, можете да използвате снимките, публикувани на нашия уебсайт. Ако няма съмнение, че раните и язвите върху кожата са се образували в резултат на ухапвания от хлебарки, трябва да се извършат първите медицински манипулации.Те се състоят в внимателна обработка на рани. След това е необходимо да се кандидатства за назначаване на допълнително лечение на дерматолог.

  хлебарки ухапвания предизвика образуване и ерозии на papulovezikul на кожата, включващи пареща болка и обхваща серозни или серозни-гноен кора

  в антисептични препоръчва използването на водороден пероксид или хлорхексидин Pharmacy, които могат да се предотврати инфекция на увредената кожа. След това лечение можете да използвате мехлем или гел, който премахва дразненето на кожата. Ефективно и удобно средство е гелът "Фенистил".

  Един ефективен национален начин, помага да се намали възпалението на кожата е използването на живовляк каша или суров картоф сок. Добър резултат се наблюдава след лосиони със зелен чай. Хората склонни към алергични прояви трябва незабавно да приемат антихистамин.

  Как да се борим срещу хлебарки

  Има няколко доказани и модерни начини за ефективно да се справят с хлебарки . Най-популярни и често срещани са следните елементи.

  Специални пастели

  част от креда от хлебарки са два основни компонента - отрова hloropifos (около 0, 5% от общото тегло на средството) и циментов състав (останалите 95%)

  достатъчно проста, но ефективни средства, имащи специфична миризма. Може да се използва на повечето повърхности чрез задържане на линии.

  борна киселина

  Най-лошото отрова за хлебарки - борна киселина

  Нормално фармацевтичен прах, който трябва да се поръсва с места на най-голямата претоварването на паразити.Това оставя омесване с борна киселина, последвано от формоване от малки сачмени примамки.

  гел или паста срещу хлебарки

  Основният принцип на този инструмент е задължително присъствието на контакт на насекомото с гела

  Много производители произвеждат отровни насекоми лекарства в тази форма, която позволява да се отървете от натрапниците в един кратък период от време.

  в формата на спрей унищожител

  са лесни за използване, но изисква редовна употреба поради бързото изветряне на активните компоненти.

  Спрей хлебарки - ефективен инструмент, който бързо убива насекоми закрито

  Трябва да се има предвид, че при използването на всяко химично вещество, трябва да се затвори хлебарки дори и най-малката достъпа до вода, което позволява на тези насекоми лесно да се справят с отравяне. Също така препоръчваме да прочетете статията за бързо отстраняване на хлебарките от апартамента.

  За да се предотврати появата на тези насекоми в хола, трябва да се извършват редовно почистване, премахване на всички пукнатини и цепнатини и да се предотврати натрупването на останки боклук и храните. Ако всички тези мерки не помогнат да се отървете от хлебарки или изобилие от тези насекоми е твърде висока, е препоръчително да привлече помощта на професионалисти.

  Как да се отървем от хлебарки в апартамент (видео)