Чорні жуки в квартирі: що вони роблять в будинку і як від них позбавитися

Грудень 2018

Відео: Suspense: The Lodger (Грудень 2018).

Anonim

Малките грешки донесе много проблеми на собствениците на апартаменти и частни домове на човешките жилища - привлекателно място за всички видове насекоми. И повечето от тях изобщо не са безобидни наематели. Те или развалят нещата, или паразитизират човек. Много често в домовете можете да видите малки бъгове. Какво ядат, дали те са опасни за хората и какво трябва да направят, ако се съкратят? Нека да я разгледаме в ред.

Многоцветни бъгове

В апартамента има много Жучков. Някои живеят в неща, други живеят в продукти. Те могат да бъдат:

  • черни;
  • са кафяви;
  • в червено.

Те се различават не само по цвят - всички, въпреки външната прилика, принадлежат към различни видове и се хранят по различни начини.

Някои живеят в неща, а други - в продуктите

бъгове в храните

Най-голямата беда, ако буболечки нападат продукти. Вече знаем, че молец от зърнени култури може да започне с разпоредби, които вече сме се научили да се бием. Но понякога можете да видите, че в булгур или брашно малки кафяви или червени бъгове са приклещени. Те са брашнени гъби. Размерът им не надвишава 3-4 мм. Най-често тези бръмбари заемат брашно, зърнени храни, захар. Те са способни да грошат през кората и да ги превърнат в развалини, което е основната вреда. В допълнение, останалите продукти на отровни храни с жизненоважна активност и ги правят негодни за храна.

Най-голямата неприятност, ако са засадени бъгове в храни

В боб, грахът, лещите искат да се заселят в друг по рода си - черни бъгове. Освен това те прегръщат движенията в бобовите растения. Те могат да напълнят макаронени изделия, захар, зърнени храни и дори подправки с чай. Горещият пипер за черните бъгове не е пречка - те не се страхуват от миризмата и вкуса си и с готовност поглъщат червения пипер на Чили.

Бръмбар бъгове

Това е съвсем различен вид бъгове. И в същото време е много трудно човек да ги различи от Хрушчаците. Факт е, че тези бръмбари също са малки - с размери 2-4 mm. И също черно или кафяво. Ако погледнете отблизо, можете да видите, че тези бъгове са покрити с косми. Ларвите на kozheed са жълто-кафяви със заоблено, заострено тяло.

Kozheedy ядат продукти от органичен произход

Kozheedy ядат всякакви продукти от органичен произход. Те не пренебрегват кожа, кожа, пера, надолу, цветя, храна. Тези насекоми могат да ядат книги и хартия, особено ако книгите са залепени с лепило на базата на нишесте. В зависимост от предпочитанията на хранителни разграничаване на различните видове кожояди:

  • Така че, Dermestes lardarius сетълмент на изсушен на слънце риба и месо, с удоволствие яде месни продукти. Но това може да се намери не само в кухнята - това е този вредител в музеи и колекции зоологически унищожава всички видове препарирани животни, и в домовете - животински кожи, козина и кожа.
  • Зърното kozheed живее в складове и зърнохранилища. Вредителят яде зърно, зърнени храни, брашно, трици. Ядките са и неговият любим деликатес - царевица може да убие фъстъците.

За kozheedov не се страхувайте от температурни промени и студено. Те живеят в топла и неотоплена стая, в тавански помещения, дори в гнезди за птици.

Няколко вида бъгове се срещат в килимите. Те са с размер 1-4 mm, черен или кафяв

попадат в къща kozheedy с храни и други неща органичен произход, особено ако те са неправилно съхранява.

Всяка жена полага до 100 яйца за своя живот. В продължение на шест месеца или една година насекомото се развива напълно при възрастни. Те обичат да живеят с кожарите в пукнатини, стари дрехи, прашни ъгли. Ларвите от бъгове са скрити от светлината. Те често се виждат в стари дрехи, съхранявани във влажни, сушени билки, галета и гъби.

Битките идват в къщата с неща, особено стари, мебели, книги. Те също могат да стигнат от улицата през прозорци и врати.

Бръмбари в килими

Има няколко вида грешки в килимите. Те са с размери 1-4 мм, черни или кафяви. Това са така наречените "антени". Грешки и техните ларви се хранят с килим и органични, които винаги са на килими. Това са останките от човешка кожа, косми и трохи.

Някои видове бъгове предпочитат да живеят в стари килими

Ларвите на антрените се намират там, криейки се в дрямката. Затова е трудно да ги забележите. От една страна много вредата, която нанасят, а от друга - техните отпадъчни продукти могат да причинят хора склонни към алергии, гърчове, алергични реакции. И в допълнение, бъгове могат да се установят в нещата, постепенно да ги вредят.

Начини на борба

Малките червени, кафяви и черни буболечки стават истинско бедствие в апартамента. Да се ​​отървеш от тях е изключително трудно. Ако те се намират в шкафове, тогава ще ви помогнат само унищожаването на продуктите и пълното дезинфекция на шкафовете.

За да се избегнат нежелани срещи с бъговете за зимни или летни дрехи трябва да се почиства ненужни, сгъване в чисти найлонови торбички или платнени торби

Лечение на мебели се извършва по абсолютно същия начин, както и в унищожаването на овощни молци.Всички повърхности трябва да се измият обилно с разтвор от пране и да се избърсват с оцет.

Що се отнася до кафявите и черни бръмбари, трябва да се каже, че е трудно да се отървете от тях, тъй като те са незабележими. Ако се пресушат, механичното почистване на нещата и тяхното третиране с инсектициди срещу пълзящи и летящи насекоми като "Combat" и "Dichlophos" ще ви помогнат.

За да не се навиват кожеди, нещата трябва периодично да се почистват и разклащат и не позволяват неправилното им съхранение в прах и влага. За зимата или лятото ненужните дрехи трябва да се почистват, да се сгъват в чисти пластмасови торбички или торбички. Всички торбички трябва да бъдат запечатани.

Как да се отървем от бъгове в крупа (видео)

За съжаление, напълно да унищожите бъгове от пръв път с помощта на инсектицидни наркотици не работи. Следователно, си струва да се прибегне до народни средства. За това се използва класическо средство за борба - борна киселина. Това вещество има нервно-паралитичен ефект и води до бърза смърт на насекоми. Забавена смърт се случва след известно време в друга част от населението, тъй като вече отровните бръмбари успяват да отрови други.

Намиране на бръмбари в къщата, не позволявайте на нещата да вървят сами. Трябва да се води борба, за да се предотврати един ден да открият развалени продукти или неща, които са станали неизползваеми.