Кислота борна від мурах як застосовується - рецепт отрути

Въпреки факта, че по рафтовете на магазините можете да намерите модерни инсектициди срещу мравки, много собственици на апартаменти и еднофамилни къщи все още са в начина на хората, домашно приготвена.

Обикновено всички ефективни смеси се приготвят на базата на борна киселина под формата на примамки, които помагат да се отървете от всякакви домашни вредители. Наркотикът има пагубен ефект върху нервната система на насекомите, причинявайки сериозни нарушения и бърза смърт. В този случай останките на мъртвия вредител ще бъдат фатални за други насекоми.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Борова киселина от мравки - как да използвате?

Боровата киселина е бял прах със забележими зърна. В древни времена наркотикът е мощен антисептик, който се използва за лечение на рани, когато на ръка не се случва нищо повече. Следователно, в малки количества, веществото е безопасно за хората, но в големи количества то е много токсично.

За да подготвите отровата, трябва стриктно да следвате препоръчителните пропорции, а след това стръвта ще помогне бързо да се отървете от неприятни мрачни мравки в апартамента.В края на краищата, за да ги унищожите, е достатъчна минимална доза прах. Най-лесният начин да го използвате е да разпръснете праха в местата на задръстване и движение на насекоми около апартамента.

Как да се отървем от мравки в апартамента с помощта на борна киселина - рецепта

инструмент е пагубно за всички пълзящи насекоми в апартамента, и работи в ефекта на доминото. Ето защо, премахването на всички видове мравки няма да бъде трудно.

ефективни средства за мравки с борна киселина, за да се подготвят, необходими за точно следват указанията, а именно

  • за течност стръв се взема 50 гр захарен сироп и се смесва с 5 г борна киселина, готовия смес се поставят в покритие от контейнерите или бутилки в места с най-голямо задръстване и начини за движение на насекоми;
  • сух стръв направи още по-лесно, защото се конвенционален захар и се смесва с отрова прах в съотношение 1: 3 и е разпръснат във всички видове пукнатини в пода, при цокли и первази;
  • от червени мравки, които се хранят и белтъчна храна ще помогнат на въдицата месо, като това се извършва 2-3 супени лъжици мляно и се смесват с 5 грама отрова, от получените средства за образуване на малки топки и да осигури на един апартамент.

Борбата с мравки в частен дом или апартамент, с помощта на тези примамки са доста ефективни, въпреки ниската цена на компонентите, използвани. По този начин можете да се отървете от цели колонии от видове мравки само за няколко дни.

Рецепта с борна киселина с яйца и картофи от мравките

За да се подготви инсектициден отрова под формата на пелети от скрап продукти, което трябва да запомните една проста рецепта:

, за да се охлади варено жълтък, се смесва с малки варени картофи и добавяне на третата част от чая лъжица отрова прах от получената маса, за да мъниста и разширява в целия апартамент, като се обръща особено внимание на всички възможни слотове, място за кухненски бокс и в близост до кофата за боклук.

Не по-малко ефективен начин ще бъдат капаните под формата на топки, направени от това лекарство и стръмен жълтък, покрити със захар.

Боринова киселина от домашни мравки как работи?

За да се отървете от нахлуването на пълзящи насекоми в градината, можете също да използвате боракс. В този случай можете да отровите и с двата сухи препарата и първо да ги разредете с вода.

Конвенционалната борна киселина помага да се отървете от всякакви пълзящи и летящи насекоми в апартамента и в градината. Принципът на веществото е нарушаването на нервната система на насекомото, когато влезе в стомаха. В същото време, стените на цялата храносмилателна система на вредителя са ерозирани. Заразената мравка носи опасност за цялото население, особено за матката и ларвите. В резултат на това част от мравки семейство е убит, а някои просто отидете в търсене на друго място на пребиваване.

борна киселина от мравки рецепта с яйца - обратна информация за използването на

Многобройни свидетелства на хора, които са се опитвали много стръв на базата на борна киселина, казват те, че това е наистина ефективен и евтин начин за унищожаване на неприятните насекоми. Най-популярното средство е стръвта с жълтък, която помага бързо да се отървете от голям брой мравки. Но въпреки това почти всички собственици на домашни любимци не се съветват да оформят варени топки на видни места, където могат да бъдат намерени от любимите им домашни любимци и да ядат.

Много потребители съобщават, че при приготвянето на примамки не увеличавайте дозата на отровата, тъй като мравките ще умрат точно до тях, без да прехвърлят опасността към мъртвеца. В резултат на това останалите мравки ще се умножат допълнително.Ето защо трябва строго да наблюдавате всички пропорции, тъй като те се тестват от времето и опита на много поколения.